همدان| شورای شهر تحقیق و تفحص درباره وضعیت سهام شهرداری در تله کابین گنجنامه را کلید زد
در جلسه علنی صحن شورای شهر، به درخواست عضو شورا موضوع تحقیق و تفحص درباره وضعیت سهام شهرداری در تله کابین گنجنامه کلید خورد و مقرر شد دادستانی در صورت عدم توانایی سازمان عمران برای احقاق حق مردم وارد عمل شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، صحن علنی شورای شهر همدان شامگاه سهشنبه با حضور اعضا برگزار شد و به بررسی دو موضوع مهم تعیین تکلیف وضعیت سهام شهرداری همدان در مجموعه تلکه کابین و اقدام برای دریافت وام 3 هزار میلیارد تومانی از سوی شهرداری را مورد بررسی قرار داد.
در این جلسه محمدرضا نشهری سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی شهری به درخواست اکبر کاووسی امید راهی شورا شده بود تا درباره وضعیت سهام شهرداری همدان در مجموعه تله کابین توضیحاتی را ارائه دهد.
نشهری با تشریح چگونگی سهامدار شدن شهرداری در مجموعه تله کابین اظهار داشت: شهرداری در ابتدا در قالب 2میلیارد تومان و معادل 13درصد دارای سهام بود که سال 86 برای اخذ وام قرار شده بود سهام خود را واگذار و سپس آن را بار دیگر دریافت کند.
وی بیان کرد: در گزارشات ارائه شده مربوط به سال 86 گویا سازمان عمران نمیتوانسته است به صورت مستقل وام بگیرد درحالیکه ما هنگام بررسی اساسنامه متوجه شدیم این امکان وجود داشته است.
سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری همدان گفت: اگرچه سازمان در سال 86 برای دلیل ذکرشده از جمع سهامداران تلهکابین خارج و مجدداً به جمع سهامداران این مجموعه میپیوندد اما متأسفانه سهام شهرداری پس از بازگشت در اسناد به ثبت نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه پس از بررسی موضوع در سالهای پس از 86 شرکت تلهکابین یک برگ سهام با 335 هزار سهم برای شهرداری همدان را صادر میکند اما این برگ سهام نیز ثبت و ضبط نشده است چراکه مدیرعامل وقت این کار را انجام نداده بود.
نشهری عنوان کرد: با پیگیریهای قضایی ما در همدان و تهران برای روشن شدن این موضوع، پرونده به تهران ارجاع شده و مقرر گردید تلهکابین 260 هزار سهم را به شهرداری همدان منتقل کند که البته این 260 هزار سهم دیگر ارزش سهام قبلی را نداشته و معادل ان 13 درصد سهم شهرداری در سال 86 نیست بهگونهای که یک و نیم درصد تقلیل یافته است.
وی اظهار داشت: طبق جلسهای که با آقای ترابیان داشتیم آنها قبول کردند که سهام را پرداخت کند و با دخیل دادن سازمان در برخی پروژهها و غیره با افزایش سهام سازمان عمران مابهالتفاوت به وجود آمده را جبران کنند.
سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری همدان گفت: آنچه امروز باید موردبررسی قرار گیرد علاوه بر وضعیت سهام شهرداری در تلهکابین، موضوعاتی مانند افزایش حق تقدم سرمایه، تعیین تکلیف وامها و درآمد تلهکابین از سال 86تاکنون است.
کاووسی نیز افزود: با توجه به شرایط پیش آمده یا سازمان عمران برای پس گرفتن حقوق خود باید مستقلاً وکیل گرفته و اقدام کند و یا اینکه اگر نمیتواند اعلام کند تا ما به دادستانی موضوع را اعلام کنیم تا آنها به عنوان مدعیالعموم وارد پرونده شده و حق مردم را بگیرند.
در پایان بررسی این موضوع به دلیل ناقص بودن پرونده قرار شد کمیسیون سرمایهگذاری شورا با حکم قضایی یک کپی کامل از پرونده را با مراجعه به شرکت مربوطه دریافت کرده و سپس برای اعاده حقوق شهرداری اقدام کند.
در ادامه جلسه علنی صحن شورای اسلامی همدان هنگام بررسی پرونده یک تن از مراجعهکنندگان به شورا برای بررسی اینکه شهرداری از او عوارضی بیش از قانون تعیینشده دریافت کرده است اعضای شورا به دلیل اینکه پیشتر کمیسیون ماده 77 درباره این پرونده رأی صادر کرده بود مطابق قانون از ارائه نظر پرهیز کرد.
دراینباره نیز قرهباغی گفت: متأسفانه این چندمین پرونده است که میبینیم شهرداری از مردم بیش از عوارض تعیین شده، عوارض دریافت کرده است .
قرهباغی که سخنانش مورد تأیید عسگریان دیگر عضو شورا نیز قرار گرفت، ابراز کرد: برخی شهروندان پس از پرداخت عوارض متوجه میشوند که مبلغی بیش از آنچه قانون تعین کرده است پرداخت کردهاند به همین دلیل نیز برای اعاده حق خود اقدام میکنند اما برخی از شهروندان نیز متوجه این موضوع نمیشوند.
در ادامه جلسه صحن شورای اسلامی همدان اعضا میزبان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان بودند در این دیدار که به منظور آشنایی بیشتر افراد با یکدیگر و رسیدن به برنامههای مشترک برگزارشده بود درویش نژاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان اظهار داشت: خوشحالم که در روزهای نخستین فعالیت خود در همدان در خدمت یکی از نمادهای مردمی و تأثیرگذار یعنی شورای شهر هستم.
وی افزود: ذات شهرداری و شورا از یک جوهره اجتماعی فرهنگی برخوردار است بنابراین اگرچه مباحث عمرانی و شهری از وظایف شهرداری و شوراها به شمار میآید اما یک پیوند ذاتی بین شهرداری شورای شهر و فرهنگ وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اعلام اینکه فرهنگ عامل توسعه پایدار است گفت: نمیتوان نسبت به پیوند شورا بافرهنگ و ارشاد اسلامی بیتوجه بود و اگر میخواهیم یک شهر خوب با فضایی شاد داشته باشیم باید با همکاری شورای شهر این مهم را محقق سازیم.
وی با تأکید بر اینکه نگاه رهبر معظم انقلاب به فرهنگ یک نگاه مبنایی است که باید به سطوح پایینتر نیز منتقل شود ابراز کرد: توقع داریم این پیوند تبدیل به تفاهمنامهای بین ما و شورای شهر شود تا همافزایی بین این دو نهاد را به ارمغان آورد.
درویش نژاد اظهار داشت: ایجاد کارگاه فرهنگ و هنر در شهر برای ایجاد فضای شورونشاط خلاقیت، اجرای طرح جمعهبازار کتاب برای تبادل کتاب و ایجاد پاتوقی برای صاحبان فرهنگ ، ایجاد بازارچه هنر به منظور توجه به اقتصاد فرهنگ برای کمک به معیشت هنرمندان، کشف استعدادها و بهروز کردن هنرمندان، احداث باغ موزه مفاخر و توجه به فرهنگ و المانهای فرهنگی و بومی در معماری و ساختوساز شهری برای بهرهمندی در حوزه گردشگری از مهمترین برنامههای در این نهاد به شمار میآید که امیدواریم بتوانیم با همکاری شورا و استفاده از ظرفیتهای موجود این برنامهها را اجرایی کنیم.
رییس شورای شهر همدان نیز اظهار داشت: در بحث ایجاد پاتوقهای فرهنگی شما میتوانید از ظرفیتهای فرهنگی شهرداری و پیاده راههای همدان استفاده کرده و برنامههای خود را در این مکانها اجرا کنید.
وی با تشریح سابقه درخشان مردم همدان در عرصه ایثار، جهاد و شهادت تصریح کرد: ما خواستار توجه بیشتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استفاده از ظرفیتهای موجود برای بیان این حماسهها هستیم.
در ادامه جلسه عباس صوفی شهردار همدان با حضور در جلسه علنی صحن شورای اسلامی همدان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت پروژههای عمرانی، عنوان کرد: امسال متأسفانه درگیر وضعیت نابهنجاری در بخش عمرانی شدیم و تمام مشکلاتی که فکرش را هم نمیکردیم، وارد مسائل عمرانی شده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت کالا در بازار گفت: با وجود تمامی مشکلات ما تمام پروژههایی که در بودجه دیدهشده بود را آغاز کرده و با چنگ و دندان آنها را جلو میبریم.
شهردار همدان با اشاره به افزایش سرسامآور قیمتها در بخش مصالح ساختمانی، میلگرد، قیر و غیره ابراز کرد: در شرایط کنونی پیمانکاران ترجیح میدهند بیکار بمانند چراکه اینگونه سود بیشتری میبرند و مصالح فروشها نیز از فروش امتناع میکنند چون این کار نیز برای آنها سود بیشتری دارد اما با این اوضاع سعی میکنیم پروژههای عمرانی را جلو ببریم.
وی تصریح کرد: بدانید امروز هزار متر اجرای عملیات عمرانی برابر با 10 هزار متر کار عمرانی در سالهای گذشته است چراکه ما امروز قیر 800 تومانی را 2 میلیون تومان، سیمان 80 هزارتومانی را 150 هزار تومان و غیره میخریم.
صوفی درباره اخذ وام 3 هزار میلیارد تومانی توسط شهرداری نیز ابراز کرد: شرکتی مراجعه کرده و گفته میتواند منابع ارزی لازم برای پروژههای شهرداری را در قالب وام 7 ساله پرداخت کند ما نیز درخواست آنها ر بررسی کرده و شروط لازم برای تحقق چنین موضوعی را به آنها اعلام کردهایم.
وی بیان کرد: در صورت تحقق این موضوع این پول را تنها میشود برای پروژههای شهرداری وارد شهرکرد آن هم با این شرط که کل مبلغ در بانک شهر به عنوان بانک عامل ما بلوکهشده و طرفین از سود آن میتوانید منتفع شوند.
با تشریح ابعاد طرح اخذ وام 3 هزار میلیارد تومانی در جلسه شورا مقرر شد شهرداری همدان با واگذاری کار به شرکت سرمایهگذاری جزییات پرونده و قرارداد را موردبررسی قرار داده و به صحن شورا ارائه دهد تا پس از بررسیهای لازم اعضای شورای شهر نظر خود را درباره این برنامه اعلام کنند.
انتهای پیام/م