گیلان|‌ مصرف محصولاتی با عنوان "نمک دریا" ممنوع است


گیلان|‌ مصرف محصولاتی با عنوان "نمک دریا" ممنوع است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان‌ با بیان اینکه محصولی تحت عنوان "نمک دریا" کاملاً غیراستاندارد است گفت:‌ سازمان غذا و دارو و برخی دستگاه‌های نظارتی مصرف این محصول را ممنوع اعلام کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ محمد عباسی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ طبق انتشار آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان در اواخر سال 96، گیلان از لحاظ پیشبرد اهداف و سیاست‌های مقابله با بیماری‌های مربوط به کم‌کاری تیروئید بهترین استان کشور شناخته شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد مسئولیت‌های وزارت بهداشت و درمان به صورت کلی ابراز داشت:‌ بر اساس قانون، نظارت بر عملکرد مراکز تهیه و توزیع تمامی مواد خوراکی،‌ آشامیدنی،‌ آرایشی و بهداشتی به همراه سایر نهادها بر عهده وزارت بهداشت است.

عباسی ورود وزارت بهداشت و درمان به مقوله تولید مواد خوردنی و سایر اقلام مصرفی بهداشتی را در راستای حفظ سلامت جامعه خواند و افزود:‌ هرگونه محصولی که در این زمینه، تولید و جهت استفاده مردم روانه بازار می‌شود باید از استاندارد لازم برخوردار باشد.

وی نمک دریا را به لحاظ عدم مشخص بودن فرآیند تولید آن محصولی کاملاً غیراستاندارد اعلام کرد و بیان داشت:‌ چند سالی است که وزارت بهداشت و درمان،‌ سازمان غذا و دارو،‌ دانشگاه‌های علوم پزشکی به همراه برخی دستگاه‌های نظارتی مصرف این محصول را ممنوع کرده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان وجود خواص و آلودگی‌های موجود در نمک دریا را برای سلامتی جامعه آسیب‌زا عنوان کرد و گفت:‌ وزارت بهداشت سال‌های متمادی برای از بین بردن بیماری گواتر تلاش کرد بنابراین اجازه شیوع مصرف چنین موادی در جامعه را نمی‌دهد.

عباسی همکاری مشترک وزارت بهداشت و رسانه‌ها در مسیر اطلاع‌رسانی به مردم و بیان خطرات مصرف نمک دریا را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد:‌ با مجموعه اقدامات مشترک و اطلاع‌رسانی خوبی که انجام شد اکثر مردم از خطرات مصرف نمک دریا کاملاً آگاه شده‌اند.

وی وجود آلاینده‌ها و برخی فلزات خطرناک در نمک دریا را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد:‌ طبق بررسی‌ها و آزمایشات انجام گرفته ناخالصی‌هایی نظیر آهک و فلزات سنگین،‌ آرسنیک و سرب که برای سلامتی انسان مخاطرات بسیار جدی را ایجاد می‌کند در نمک دریا مشهود است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ید دار نبودن نمک دریا را نیز مزید بر علت دانست و عنوان کرد:‌ به علت وجود این آسیب‌ها در نمک دریا وزارت بهداشت و درمان،‌ سازمان غذا و دارو به همراه معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی تمهیدات مقابله‌ای خود را آغاز کردند.

عباسی با بیان این مسئله که در استان گیلان کارخانه تولید نمک وجود ندارد اظهار داشت:‌ کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مراجعه به مراکز توزیع و بسته‌بندی اقلام خوراکی از جمله انواع نمک‌ها اقدام به بررسی دقیق و نمونه‌گیری از موارد مشکوک می‌کنند.

وی نتایج متخصصان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد نمک‌های موجود در استان را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت:‌ تاکنون بر اساس آزمایشاتی که در دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام گرفته تنها 7 درصد نمک‌های موجود در استان غیراستاندارد شناخته شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نتیجه اطلاع‌رسانی‌ها در مورد عدم مصرف نمک دریا را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت:‌ معاونت غذا و دارو نیز برای کنترل و عدم شیوع بیماری‌های مربوط به کم‌کاری تیروئید، نظارت‌های خود بر عطاری‌ها را گسترش داده است.

عباسی با ابراز اینکه محصول غیربهداشتی و غیراستاندارد نمک دریا الزاماً از دریا تهیه نمی‌شود خاطرنشان کرد:‌ سودجویان و تولیدکنندگان این محصول با پودر کردن انواع نمک‌های موجود و غیربهداشتی سعی در فروش این محصول و القای فواید آن در بین مصرف‌کنندگان ‌دارند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon