باز هم رتبه‌ آخر؛ دود کم‌کاری مدیران در «چشم جوانان بیکار» خراسان شمالی

باز هم رتبه‌ آخر؛ دود کم‌کاری مدیران در «چشم جوانان بیکار» خراسان شمالی

بر اساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران، نتایج پایش ملی محیط کسب‌وکار در خراسان شمالی نشان‌ می‌دهد در بهار امسال نسبت به زمستان سال گذشته، این استان وضعیت بدتری را داشته است و فضای کسب و کار برای فعالان اقتصادی بدتر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، براساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران، خراسان شمالی در رتبه آخر این آمار قرار دارد که این موضوع بر خلاف ادعای مدیران و مسئولان استانی است.

طی روزهای گذشته آماری در سراسر استان منتشر شد که سند کم کاری مدیران اجرایی استان در به حرکت درآمورد چرخ تولید و شکوفایی استان است.

تقریبا بیش از 50 جلسه مختلف طی دوسال اخیر در حوزه اشتغال، برنامه ریزی و توسعه استان، بهبود فضای کسب و کار، ارتباط بخش خصوصی با دولت و هزاران عنوان دیگر انجام گرفته که مدیران در آن بجای اینکه از عملکرد خود حرف بزنند، تنها می‌گویند چند مصوبه داشته‌ایم.

بارها تولیدکنندگان و دلسوزان این حوزه گفته‌اند که این جلسات برای ما هیچ عایدی نداشته و حتی ناظران اجرایی به مصوبات این جلسات هم توجهی ندارند. اما مسئولان هیچ انرژی مثبتی برای تغییر این فضا و بهبود آن نگذاشته‌اند که می‌توان مصداق آن را در آمار منتشر شده مشاهده کرد.

بالا بودن سن مدیران، کم کاری، عدم توجه به مصوبات و مشکلات، نداشتن تحلیل درست از شرایط موجود، مخفی شدن پشت آمارهای بی اساس، سنگ‌اندازی های بانکی، وعده‌های کاذب و هزاران دلیل دیگری که می‌تواند عامل این وضعیت خراب باشد.

نبود فضای مناسب کسب و کار باعث شده تا سیل عظیمی از جوانان استان برای گذران کردن و تامین مخارج زندگی به استان‌های بزرگ کشور ازجمله تهران، مشهد، کرمان و تبریز رفته که این باعث بروز مشکلات زیادی در زندگی افراد و خانواده‌ها می‌شود.

در ادامه نظرات نمایندگان و مسئولان را در تایید کم کاری مدیران استانی مرور می‌کنیم.

عدم توجه مدیران استان به معضل اشتغال

علی اکبری نماینده 5 شهرستان خراسان شمالی اظهار داشت: متاسفانه هنوز به این باور نرسیده‌ایم که امروزه اشتغال مهمترین مشکل و معضل جامعه به‌شمار می‌رود و اگر به این باور برسیم حتما راه حلی برای این مشکل پیدا خواهیم کرد و این مهم نیاز به کمک و اهتمام دستگاه‌های اجرایی دارد.

وی در خصوص کسب رتبه آخر کسب و کار استان خراسان شمالی در کشور افزود: خراسان شمالی استعدادهای بالقوه‌ای دارد که نسبت به سایر استان‌ها از جایگاه بهتری برخوردار است اما یکی از دلایل بالفعل نشدن ظرفیت های استان، عدم استفاده از ظرفیت‌های روستایی در حوزه کسب و کار است.

نماینده مردم بجنورد، گرمه‌و‌جاجرم، مانه‌وسملقان و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بالا رفتن قیمت ارز تصریح کرد: امروز با بالا رفتن قیمت ارز نگاه‌های بیرونی به جذب تولید داخل بیشتر شد. همچنین بالا رفتن قیمت ارزنکته مثبتی دارد و آن هم افزایش تولید است که سبب می‌شود خلاء سال‌های گذشته جبران و پس از آن به سمت بازارهای مصرف هدایت شود.

زنگ خطر به صدا درآمده است

معاون اقتصادی اداره‌کل اقتصاد و دارایی استان نیز با بیان اینکه بر اساس گزارشی که از طرف اتاق بازرگانی ایران منتشر شده، خراسان شمالی در فضای کسب و کار بسیار ضعیف است، اظهار کرد: این وضعیت، هشداری برای استان است که باید چاره اندیشی شود.

درخشانی افزود: سال گذشته خراسان شمالی در فضای کسب و کار در جایگاه 26 استان‌ها قرار گرفت و متاسفانه در تابستان امسال در ردیف 31 استان‌های کشور معرفی شد.

وی تصریح کرد: همچنین پاییز امسال خراسان شمالی به لحاظ وضعیت کسب و کار در رتبه 30 استان‌های کشور قرار گرفت.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی بیان کرد: طی تابستان امسال در 28 شاخص که در ارزیابی استان ها از فضای کسب و کار مد نظر بوده، خراسان شمالی در 11 شاخص در رتبه آخر قرار گرفته است.

در تولید ناخالص هم وضعیت خوبی نداریم

نماینده مردم اسفراین نیز با بیان این که خراسان شمالی رتبه 30 تولید ناخالص ملی را دارد، تصریح کرد: با توجه به این که 13 سال از زمان تأسیس این استان می‌گذرد باید ارتقا در شاخص‌های استانی را داشته باشیم که هنوز تحولی صورت نگرفته است. بنابراین باید تلاش کنیم حداقل از انتهای جدول به میانه آن برسیم.

قوامی در ادامه افزود: برای این که سرمایه گذاری منجر به امید شود، لازم است سرمایه‌گذاران واقعی در استان شناسایی شوند و روند سرمایه گذاری سرعت یابد چرا که در حال حاضر روند سرمایه‌گذاری در استان امیدبخش نیست.

عقب ماندگی مردم خراسان شمالی به سبب کم کاری مدیران

علی قربانی رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی نیز اظهار داشت: علی‌رغم تلاش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی در راستای توسعه استان، اما همچنان مردم خراسان‌شمالی از عقب‌ماندگی تاریخی رنج می‌برند. 

وی ضمن تشکر از زحمات محمدرضا صالحی استاندار پیشین خراسان شمالی، خطاب به استاندار جدید استان افزود: استاندار جدید خراسان‌شمالی باید پیگیر پروژه‌های مهمی نظیر راه‌آهن، چهاربانده شدن جاده بجنورد به جنگل گلستان، نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان، کارخانه لوله‌گستر اسفراین، جذب سرمایه گذاران داخلی و بخش خصوصی، جذب اعتبارات، افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی بجنورد است که باید به آن اهتمام ویژه‌ای بورزد.

نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، مانه‌و‌سملقان و راز وجرگلان با بیان این مطلب که عدم توجه به منابع استانی، امکانات و نیروی انسانی مهمترین دلایل توسعه نیافتگی این استان است، تصریح کرد: خراسان‌شمالی به‌جهت دارا بودن نیروی انسانی توانمند و زبده، زبان زد است. همچنین درآمد سرانه خراسان شمالی از متوسط میانگین کشوری کم‌تر است. به‌طوری‌که 35 صدم درصد درآمد کشور و 64صدم درصد تولید ناخالص داخلی سهم خراسان شمالی است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon