ایجاد صنایع سبز در گیلان دنبال می‌شود


ایجاد صنایع سبز در گیلان دنبال می‌شود

رئیس‌ سازمان جهاد دانشگاهی گیلان گفت‌:‌ ایجاد صنایع سبز و کنترل آلودگی‌های زیست محیطی از اهداف مهم جهاد دانشگاهی گیلان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ فریبرز جمالزاده فلاح صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبیعت بسیار شکننده استان گیلان و کمک به بهبود شرایط آن همواره از ‌برنامه‌های جهاد دانشگاهی است تا با ایجاد صنایع سبز آلودگی‌های محیط زیستی کاهش پیدا کند. 

رئیس‌ سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در مورد عملکرد پژوهشکده محیط زیست عنوان کرد:‌ این پژوهشکده تنها مرکز کل کشور است که در استان گیلان دایر شده و در تمام عمر 15 ساله حوزه‌های حرکت در مسیر برنامه‌های توسعه‌ای کشور را در اولویت خود قرار داده است. 

جمالزاده‌ فلاح از انجام بیش از 50 پروژه حیاتی توسط پژوهشکده محیط زیست خبر داد و ابراز داشت:‌ انجام بیش از 145 پروژه خدمات تخصصی و 120 مقاله علمی و پژوهشی در سطح کشور از جمله برخی دستاوردهای به دست آمده تلاشگران این مجموعه است.

وی یکی از موضوعات مورد مطالعه این پژوهشکده را در مورد حق آبه زیست محیطی تالاب‌ها خواند و گفت: ‌پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی مطالعات حق آبه زیست محیطی 3 تالاب را در کل کشور به عهده دارد که تالاب‌های بوجاق کیاشهر و تالاب انزلی از جمله این‌ها است.

رئیس‌ سازمان جهاد دانشگاهی گیلان طبیعت گیلان را شکننده و در معرض آسیب ارزیابی کرد و افزود:‌ توسعه صنعت در گیلان با توجه به موقعیت و شرایط زیست محیطی گیلان همواره مورد توجه جهاد دانشگاهی بوده تا با راهکارهایی از میزان آلایندگی صنایع تولیدی کاسته شود. 

جمالزاده‌ فلاح با اشاره به به روند شکل‌گیری پژوهشکده محیط زیست گیلان عنوان کرد:‌ این مجموعه از روز نخست فعالیت خود را در قالب یک گروه پژوهشی ساده شروع کرد اما امروز در ردیف ممیزی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و تأییدیه قطعی جهاد دانشگاهی کشور قرار دارد.

وی جهاد دانشگاهی را در سند 1404 به عنوان یک نهاد انقلابی دانست و اظهار داشت:‌ این نهاد انقلابی که در 16 مرداد سال 59 با فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(‌ع)‌ شکل گرفت با نیروهای متعهد و کارآمد خود در علوم و فناوری‌های روز و انتقال تکنولوژی پیشگام است.

رئیس‌ سازمان جهاد دانشگاهی گیلان از سه خصیصه مهم و بارز این نهاد علمی کشور سخن گفت و بیان داشت:‌ فرهنگ،‌ آموزش و پژوهش از جمله ویژگی‌های بارز جهاد دانشگاهی است که مهم‌ترین رئوس‌ کاری و برنامه‌های علمی تحقیقاتی خود را بر این اساس تدوین و اجرایی می‌کند.

جمالزاده‌ فلاح با بیان این نکته که جهاد دانشگاهی رشد خود را همواره مدیون برنامه‌های پنج ساله توسعه‌ای کشور است تصریح کرد:‌ جهاد دانشگاهی در این سال‌ها نقش و مجموعه وظایف خود را در حیطه‌های مختلف بر اساس برنامه‌های پنج ساله کشور تعریف و به مرحله اجرا رسانده است.

وی توسعه مرز دانش به فناوری و تجاری‌سازی را یکی از اهداف جهاد دانشگاهی اعلام کرد و ابراز داشت:‌ تقویت فرهنگ جهادی در کشور و ایجاد ارزش افزوده از جمله فعالیت‌هایی است که جهاد دانشگاهی در راستای تحقق و حرکت در مسیر اصل اقتصاد مقاومتی انجام می‌دهد.

رئیس‌ سازمان جهاد دانشگاهی گیلان شکل‌گیری فناوری در کنار تولید را از برنامه‌های جهاد دانشگاهی در حیطه علوم آزمایشگاهی خواند و گفت:‌ مطالعه در حوزه سلول‌های بنیادی و یا افتخارات به دست آمده توسط پژوهشکده رویان در علوم سلولی را از جمله این دستاورها اعلام کرد.

وی توسعه علوم سلول‌های بنیادی در پژوهشکده رویان را بسیار چشمگیر و موفقیت‌آمیز اعلام کرد و اظهار داشت:‌ در این مجموعه اقدامات و پژوهش‌های مختلفی انجام می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به تشکیل بانک خون بند ناف و انجام مطالعات در مورد بیماری سرطان اشاره کرد.

جمالزاده‌ فلاح فعالیت در زمینه پژوهش را بدون داشتن خروجی مناسب ناکارآمد دانست و تصریح کرد:‌ متخصصات جهاد دانشگاهی معتقد هستند فعالیت در حیطه پژوهش بدون تبدیل آن به فناوری جهت خدمت هر چه بیشتر به مردم و جامعه نمی‌تواند آن اثرگذاری لازم را داشته باشد.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon