پیشکسوتان عرصه خبر کرمانشاه از بایدها و نبایدهای خبرنگاری می‌گویند

پیشکسوتان عرصه خبر کرمانشاه از بایدها و نبایدهای خبرنگاری می‌گویند

مدیران مسئول نشریات قدیمی استان کرمانشاه از بایدها و نبایدهای کار خبرنگاری می‌گویند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 17 مرداد در تقویم رسمی کشور به واسطه شهادت شهید صارمی به روز خبرنگار شهرت یافته است و برای یکبار در سال خبرنگاران به عنوان طلایه‌داران اطلاع‌رسانی، مطالبه‌گری و پل ارتباطی بین مردم و مسئولان در کانون توجهات قرار می‌گیرند.

درباره جایگاه والای خبرنگاران این نکته کافی است که به عنوان نماینده افکار عمومی بر عملکرد مسئولان نظارت دارند اما این جایگاه به دلیل برخی موضوعات تنزل پیدا کرده که عدم مطالبه‌گری خبرنگاران و عدم شناخت جایگاه خود توسط برخی همکاران از دلایل این تنزل است.

هرچند مشکلات بیمه‌ای، درآمد کم، عدم رعایت شأن خبرنگار، آشنا نبودن مدیران با نقش خبرنگاران و عدم انتقادپذیری آن‌ها و عدم امنیت شغلی از مشکلات پیش روی خبرنگاران به‌ویژه در استان کرمانشاه است اما با وجود تمام این ناملایمات این قشر به عشق برداشتن سنگی از پیش پای مردم پی همه سختی‌ها را به تنشان می‌مالند و پیش می‌روند.

حقیقت این است که پیش از و بیش از همه تجلیل‌ها و قدردانی‌ها این زبان گویای مردم، چشم بینای جامعه و رکن چهارم دموکراسی باید بتواند بگوید و بنویسد و مسئولان بدانند بستن دهان منتقد خواه با تهدید و ارعاب، خواه با کارت هدیه به معنای نادیده گرفتن حقوق همه کسانی است که خبرنگار وظیفه دارد چشم و گوش بیدارشان باشد.

با وجود تمام این مشکلات افرادی در استان حضور دارند که در واقع فرهیختگان جامعه رسانه استان محسوب می‌شوند و به گفته خود عمر خود را صرف این حوزه کرده‌اند و مشکلات، کاستی‌ها و ناملایمات عزم آن‌ها را برای مطالبه‌گری و رسالت خبرنگاری از بین نبرده است که در ادامه با برخی از آن‌ها صحبت می‌شود.

مدیرمسئول هفته نامه ابوذر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 20 سال از عمر خود را در رسانه گذرانده است اظهار داشت: خبرنگار جستجو‌گر حقیقت است و با استفاده از استعدادهای ذاتی و تسلط حرفه‌ای و بصیرت، تعهد، آگاهی، خلاقیت و اخلاق مداری سعی می‌کند واقعیت را به تصویر بکشد و او کشف واقعیت و اطلاع‌رسانی را وظیفه خود می‌داند.

محمدحسین ترکمن گفت: امروزه در عصر اطلاعات به خوبی ثابت شده است که از نظر کارکردهای آموزشی، رسانه‌ها سهم و نقش قابل ملاحظه‌ای در شکل‌دهی افکار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی دارا هستند و برای آن که افکار درست در جامعه رشد پیدا کند رسانه مهمترین نقش و تأثیر را خواهند داشت بنابراین گروه رسانه و مطبوعات برای آنکه مفاهیم درست را به بشریت انتقال دهند و جامعه را به آن چیزی که از اهداف یک نظام اسلامی است سوق دهند باید از هیچ کوششی دریغ نکنند.

ترکمن عنوان کرد: رسانه به عنوان بخش از رکن چهارم دموکراسی، شکل دهنده دموکراسی و دیکتاتوری است به نحوی که در ایجاد و اختلال در آن نقش پررنگی دارد.

وی افزود: رسانه ابزاری است که می‌تواند با آگاهی از خواست عمومی جامعه، این خواست را از مسئولان طلب کند و بدون شک رسانه اگر کارکردی درست داشته باشد، می‌تواند نقشی بی‌بدیل در اموری چون آگاه‌سازی جامعه، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های مختلف و مطالبه‌گری در جهت منافع ملی داشته باشد.

مدیرمسئول هفته نامه ابوذر با اشاره به اینکه تحولات سیاسی بحرین، عراق، سوریه، یمن، مصر و لیبی منجر شد که برخی از آنها به وقوع انقلاب در کشورهایی مانند تونس، مصر، یمن و لیبی روی آورند گفت: چگونگی شکل‌گیری این تحولات و اتفاقاتی که در راستای آن در این کشورها افتاده است فقط از طریق رسانه برای مردم ایران مهیا بوده است در حالی که می‌بینیم در گذشته اگر اتفاقی می‌افتاده است به راحتی در اختیار مردم قرار نمی‌گرفت.

ترکمن با بیان اینکه گسترش تکنولوژی مانند رسانه‌ها و مطبوعات به عنوان یک ابزار اطلاعاتی مهم توانسته جایگاه خود را در میان مردم حفظ کند عنوان کرد: اکنون که از چنین قدرت تکنولوژی بهره‌مند هستیم باید به عنوان ظرفیتی مثبت در جامعه از آن بهره برد که در راستای نیازهای مردم انجام شود.

وی با بیان اینکه شأن رسانه آگاهی بخشی است گفت: این مهم به سطح سواد رسانه‌ای و میزان شناخت آنها بستگی دارد که سواد رسانه‌ای در این زمینه باعث افزایش آن و همگرایی مردم و مدیران رسانه‌ها خواهد شد.

ترکمن عنوان ‌کرد: خبرنگار از یک طرف فضایی را برای مردم فراهم می کند تا بتوانند بر مسئولان نظارت داشته باشد و از طرفی دیگر باعث می‌شود که مسئولان صدای مردم را به درستی بشنوند و یک ارتباط متقابل میان آنها برقرار شود.

مدیر مسئول هفته نامه ابوذر با بیان اینکه بازدید از اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌ها تا میزانی کاهش پیدا کرده است عنوان کرد: این امر به عوامل مختلفی مربوط می‌شود که یکی از آنها ظهور فضای مجازی است که به دلیل دسترسی آسان توانسته جایگاهی برای خود در میان مردم پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه مردم به وسیله فضای مجازی می‌توانند با سهولت بیشتر و ارزان تر آخرین اخبار و اطلاعات خود را دریافت کنند گفت: بنابراین طبیعی است که بیشتر مردم به جای استفاده از مطبوعات به طرف فضای مجازی بروند و هر چند که آنها به مطبوعات بسیار بیشتر از فضای مجازی اعتماد دارند.

ترکمن با بیان اینکه وظیفه خبرنگاران اعتمادسازی، بسترسازی و فرهنگ سازی است افزود: رسانه باید همواره در خدمت منافع ملی، غرور ملی، باور مردم و تعامل نه تقابل باشد و بتواند به وحدت ملی و ایجاد فضای شاداب در جامعه کمک کند و از چگونگی تأثیر مثبت بر افکار عمومی آگاه باشد.

آگاهی دستاورد نامحسوس انقلاب اسلامی

مدیرمسئول روزنامه باختر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه عمر خود را در فضای رسانه‌ای گذرانده است اظهار داشت: دستاوردهای نامحسوس انقلاب اسلامی آگاهی و درایت مردم است زیرا مردم با نظام جمهوری اسلامی آگاهی بیشتری پیدا کردند.

کامران سعادت گفت: مطبوعات و خبرگزاری‌ها، در ایران، تاریخی پرفراز و نشیب را طی کرده‌اند، اما امروزه فضا از نظر ویرایش، محتوا، طرز تفکر کاملا فرق کرده و این به دلیل آن است که انتظار مردم از رسانه و مطبوعات بیشتر از گذشته است.

وی عنوان کرد: اگر مطبوعات به اتفاق‌هایی که در جامعه می افتد توجهی نداشته باشند، نمی‌توانند خود را با خواسته‌های مردم همراه کنند که یکی از این رخدادها، ظهور فضای مجازی است که اگر مطبوعات نتوانند خود را با آن پیش ببرند با آسیب‌ها و تهدیدهای جدی روبه‌رو می شوند.

مدیرمسئول روزنامه باختر با بیان اینکه بسیاری از مردم از اخبار در طی روز بهره می برند گفت: کسب اطلاعات موثق و قابل اطمینان، در مورد وضعیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و غیره توسط بشر بسیار دشوار و در عین حال بسیار ضروری و حیاتی است و خبرنگاران از عناصر اساسی این مهم به شمار می روند.

وی گفت: در عصر تکنولوژی، رسانه‌ها مسئولیت رسالت فرهنگی  یک جامعه را بر عهده دارند زیرا قدرتمندترین وسیله در جهت پیشبرد فرهنگ یک جامعه به شمار می‌آیند و این وسیله، در خدمت ارتقای سطح فرهنگ جامعه و زدودن آن از هرگونه غبار و بدرنگی باید خوب مورد استفاده قرار گیرد.

سعادت با اشاره به اینکه مباحث فرهنگی نباید در جامعه از بین رود، گفت: همراهی خبرنگار و مسئولان بسیار با ارزش است و خبرنگار باید در تحقق سخنان مقام معظم رهبری از مسئولان پیگیر باشند زیرا مردم برای حفظ نظام اسلامی و جایگاه مسئولان جانها و خون های زیادی داده‌اند.

مدیرمسئول روزنامه باختر با بیان اینکه انقلاب اسلامی با مباحث مختلف فرهنگی همراه بود و به همین دلیل باید بحث فرهنگ مورد توجه قرار داشته باشد عنوان کرد: مباحث فرهنگی زیادی بر روی زمین مانده که وظیفه رسانه‌ها مطالبه کردن آنها از مسئولان استانی و کشوری است.

وی افزود: رسانه‌ها نقش مهمی در همه ابعاد توسعه یک کشور دارند و باید در جهت برطرف کردن مشکلات جامعه و مطالبه‌گری از مسئولان استانی و کشوری برای مردم و برطرف  کردن آن مشکلات بی‌وقفه تلاش کنند. 

سعادت با اشاره به اینکه مسئولان باید از انتقادهای سازنده خبرنگاران برای رشد و توسعه  استان خویش استفاده کنند گفت: خبرنگاران با ایجاد شفافیت در عملکرد مسئولان می‌توانند اعتماد و امید مردم به نظام اسلامی را افزایش دهند.

مدیر مسئول هفته نامه نقدحال در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه ارزش و جایگاه خبرنگاران در نظام اسلامی با اهمیت است اظهار داشت: انتظارات عموم از فعالان این عرصه بسیار بالا است و هر چقدر این مشکلات و نگرانی‌ها رفع شود در واقع زمینه برای فعالیت اثربخش و بی‌دغدغه در این حوزه و پاسخگویی شایسته به این انتظارات فراهم خواهد شد. 

غلامرضا نوری‌علا با بیان اینکه انتقادکننده باید ابتدا نقد خود را به گوش مسئولان مربوطه برساند و چنانچه قابل رفع بود و با کوتاهی مسئول رفع نشد آن را مطرح کند عنوان کرد: انتقادها باید سازنده، منصفانه و در چارچوب قانون باشد تا مشکلات مردمی و جامعه مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بیشتر عمر خود را صرف رسانه کرده است خاطرنشان کرد: داشتن دانش کافی و تجربه حرفه‌ای مهم‌ترین نیاز برای کار حرفه‌ای خبرنگاری است تا با استفاده از آن در راستای انتشار صحیح و دقیق اخبار تلاش کرد.

مدیرمسئول هفته نامه نقدحال با اشاره به اینکه خبرنگاران و روزنامه نگاران بهترین مشاور و پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند خاطرنشان کرد: صداقت در قلم از مهم‌ترین ویژگی‌های یک خبرنگار است که این می‌تواند پل مستحکمی میان مردم و مسئولین ایجاد کند.

نوری‌علا عنوان کرد: خبرنگار باید اصل بی‌طرفی و امانتداری اصحاب رسانه در انعکاس اخبار را رعایت کند و چارچوب فعالیت او مبتنی بر اصل بی‌طرفی باشد و در حفظ و انعکاس اطلاعات و اخبار امانتدار و اعتماد ساز باشند.

مدیران و مسئولان دستگاه‌های مختلف باید این واقعیت را بپذیرند که رسانه‌ها به واقع رکن اساسی دموکراسی محسوب می‌شوند و برای پیشرفت و توسعه همه‌جانبه استان در تمام زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی ارتباط دائم و همیشگی با مطبوعات و رسانه‌های استان را بهبود و توسعه بخشند و اطمینان داشته باشند خیر و صلاح استان منوط به این مهم است.

بی‌توجهی متولیان مربوطه همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و خانه مطبوعات به مشکلات، دغدغه‌ها، مطالبات و رعایت شأن خبرنگار بیش از هر چیز دیگری روح خبرنگاران را می‌آزارد و قشری که خود مشکلات مردم را فریاد می‌زند فریادرسی ندارد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon