انتظار ۳ ساله برای احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار+ تصاویر

انتظار 3 ساله برای احداث بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار+ تصاویر

بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار با وجود نیاز مبرم مردم منطقه و صد البته نبود تنگنای مالی برای احداثش، بیش‌ از ۳ سال است که منتظر کلنگ‌زنی و اجرا است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، بندر چابهار با وجود اهمیت و موقعیت ویژه جفرافیایی و ژئوپلوتیکی‌اش در یکی‌از استراتژیک‌ترین طرح‌های آینده ایران یعنی توسعه سواحل مکران در خیلی از شاخصه‌های توسعه انسانی هنوز اول کار است.

حاشیه‌نشینی 50 هزار نفری، بی‌آبی 200 هزار نفری، بی‌برقی 77 هزار نفری و صدها شاخص اجتماعی و انسانی دیگر دست به دست هم‌ داده‌اند تا چابهار در جدول شاخص‌های توسعه انسانی شهرهای ایران پایین‌ترین باشد و حتی در بسیاری از شاخص‌ها با شهرهای سیستان و بلوچستان اختلافات فاحشی را تجربه کند.

یکی‌ از مهم‌ترین این شاخص‌ها که در گزارش حاضر به‌ آن می‌پردازیم، شاخص‌های بهداشتی و درمانی و مشخصاً سرانه فضای درمانی است؛ بنا به آمار وزارت بهداشت، شاخص فضای درمانی به‌ازای هر هزارنفر در کشور 1.7 تخت بیمارستانی است البته چه بسا که استان‌هایی مانند یزد به‌دلیل وجود مراکز درمانی مجهز شاخص به‌مراتب بهتری را تجربه می‌کند؛ این آمار وزارت بهداشت مطلوب‌ترین و در واقع پایین‌ترین است.

اما شهرستان چابهار با 300 هزارنفر جمعیت و باوجود اهمیتش برای استقرار صنایع مادر هم‌چون فولاد و پتروشیمی و ماشین‌سازی و تبدیل به مرکز ترانزیت ایران و شرق که متعاقب آن استقرار بخشی جمعیت ایران در کنار سواحل عمان و در شهر جدید تیس برای آن پیش‌بینی شده، پایین‌ترین سرانه فضای درمانی را دارد؛ به ازای هر هزار نفر نیم تخت بیمارستانی که آن‌هم در شرایط استانداردی نیست.

چابهار با وجود اهمیت، جمعیت بالا و جمعیت بالاترش در آینده با یک بیمارستان 182 تخت‌خوابی روزگار می‌گذارند که آن‌هم در ابتدا بیمارستان نبوده و دهه 70 شمسی از یک مرکز درمانی 25 تخت‌خوابی تامین اجتماعی با توسعه نامتوازن و غیراصولی به یک بیمارستان 182 تخت‌خوابی تبدیل شده که به گواه مدیران محلی در چابهار ضریب اشتغال تخت در آن به‌دلیل فشار بالای جمعیت بیش‌از 100 درصد است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار می‌گوید: بیمارستان 182 تخت‌خوابی امام علی چابهار علاوه‌بر خدمت‌رسانی به 300 هزارنفر از جمعیت شهر و روستاهای چابهار به‌نسبت با دارابودن آی‌سی یو، سی سی یو و برخی پزشکان متخصص مجهزترین مرکز درمانی جنوب بلوچستان نیز است.

 

از پهنه راسک تا جاسک به بیمارستان نامتوازن و قدیمی چابهار می‌آیند

معین‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: جمعیتی حدود 600 تا 700 هزارنفر از پهنه جاسک تا راسک، شهرستان‌های کنارک، قصرقند، نیکشهر، سرباز و حتی جاسک هرمزگان برای درمان به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

وی تصریح می‌کند: فشار جمعیتی بالا گاها تخت‌های بیمارستان را به‌صورت کاملا نامتوازن به 220 تخت افزایش می‌دهد؛ بیمارستان چابهار درحالی به 700 هزارنفر جمعیت خدمت‌رسانی می‌کند که هم‌قدیمی است و هم ظرفیت ندارد.

فشار جمعیتی بالا بر بیمارستانی که خود با مشکلات عدیده‌ای نظیر فرسوده‌ بودن و توسعه نامتوازن دست‌وپنجه نرم می‌کند گاها موجب خطرناک‌ترین اشتباهات پزشکی و حتی مرگ افراد نیز شده است؛ خبرگزاری تسنیم پیشتر در گزارشی با عنوان  " حکایت کودکی که قربانی شلوغی تنها مرکز درمانی" چابهار شد/ تأخیر "مرگ‌بار" در احداث بیمارستان جدید تنها بندر اقیانوسی ایران "به یکی‌از مرگبارترین اشتباهات پزشکی در این بیمارستان به‌دلیل فشار جمعیتی بالا پرداخته است.

اهمیتی راهبردی چابهار و هم‌چنین فشار جمعیتی و توسعه نامتوازن در تنها بیمارستان این بندر راهبردی موجب شد تا وزیر بهداشت دی ماه 94 به چابهار سفر کند و کلنگ احداث یک بیمارستان مجهز 540 تخت‌خوابی را در چابهار به زمین بزند اما با وجود آنکه حدود 3 سال از کلنگ‌زنی این بیمارستان می‌گذرد و صدالبته با وجود آنکه به گواه مدیران محلی هیچ تنگای مالی برای احداث وجود ندارد و منابع آن مشخص شده ولی هنوز که هنوز است بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار آغاز نشده است.

به‌توافق نرسیدن برسر زمین پیشنهادی علت تاخیر

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار قراراست با فروش املاک مرکز درمانی سینای شهر چابهار که تغییر کاربری به تجاری داده و از دور خارج شده ساخته شود، حتما اگر تاکنون این بیمارستان شروع به ساخت می‌شد به‌ دلیل مشخص بودن منابع مالی پیشرفتی حداقل 50 درصدی داشت.

عبدالغفور ایرانژاد در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: بحث بر جانمایی این بیمارستان بوده، دو زمین برای احداث آن یکی در محدوده شهر و یکی در محدوده منطقه آزاد پیشنهاد شده اما وزارت بهداشت و استانداری برای تعیین زمین مورد نظر به توافق نمی‌رسیدند.

وی تصریح می‌کند: نهایتا زمین مورد نظر در منطقه آزاد مورد تایید قرار گرفته و قرار بوده کلنگ آن اردیبهشت ماه سال جاری با حضور وزیر بهداشت به زمین بخورد که هنوز که هنوز است از شروع عملیات احداث خبری نیست.

معاون فنی و زیربنایی منطقه آزاد چابهار نیز می‌گوید: 20 هکتار زمین برای احداث این بیمارستان در یکی‌از بهترین پیکره‌های منطقه آزاد یعنی پیکره کارگاهی که مشرف به شهر است در نظر گرفته شده است.

حمیدالله بلیده‌ای در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: زمین آماده شده و تحویل مراجع بهداشتی شده و ما هم منتظر کلنگ‌زنی و آغاز عملیات احداث این بیمارستان هستیم. ساخت این بیمارستان و تجهیزاتی که قرار است برای آن وارد شود در منطقه آزاد قیمت تمام‌شده بایین‌تری خواهد داشت.

بیمارستان چابهار تا یک‌ماه آینده کلنگ‌زنی می‌شود!

مدیر شبکه بهداشت شهرستان چابهار دلیل به‌ تاخیر افتادن ساخت بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار را مشکل خاک زمین جانمایی شده در منطقه آزاد چابهار می‌داند و می‌گوید: مطالعات انجام شده و مشکل برطرف شده و ان‌شاالله طی یک ماه آینده وزیر بهداشت برای کلنگ‌زنی ساخت بیمارستان به چابهار سفر می‌کند.

مسعود علایی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: قرارداد ساخت بیمارستان قطعی شده و دیگر تاخیری در احداث آن نخواهیم داشت؛ زمین همان زمین منطقه آزاد است و تاخیر اردیبشهت ماه به‌خاطر مشکل خاک و کامل نشدن مطالعات آن بوده است.

در همین حال رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار تاخیر در احداث بیمارستان 540 تخت‌خوابی چابهار را دهن کنجی به مردم می‌داند و در گفت‌وگو با یکی‌از رسانه‌ها می‌گوید: هرچند ما روی جانمایی بیمارستان بحث داشتیم اما به دلیل نیاز فوری شهرستان به ساخت بیمارستان کوتاه آمدیم و کمک کردیم تا عملیات اجرایی سریع‌تر آغاز شود اما از سال 94 تاکنون همیشه شروع عملیات احداث آن به‌تعویق می‌افتاده است؛ تأخیر در شروع ساخت بیمارستان 540 تختخوابی با وجود نیاز شدید این شهرستان و نبود محدودیت مالی برای احداث آن دهن‌کجی به مردم شهرستان راهبردی چابهار است.

معین‌الدین سعیدی می‌افزاید: با وجود اینکه بحث ساخت بیمارستان چابهار به‌خاطر اهمیت و نیاز این بندر خیلی زودتر از بیمارستان ایرانشهر و زاهدان مطرح شد اما آن ‌دو بیمارستان مجوزهای لازم را گرفتند، حدود 50 میلیارد تومان از بنیاد برکت اعتبار گرفتند، از سازمان برنامه‌ هم اعتبار گرفته‌اند و شروع کردند اما ساخت بیمارستان چابهار هنوز اندر خم یک کوچه است.

هرچه باشد چابهار در طرح استراتژیک توسعه سواحل مکران خود را آماده می‌کند که میزبان هزاران نفر از شهروندان ایران باشد؛ تاخیر در احداث یک مرکز درمانی مجهز برای بندری راهبردی در قد و قواره چابهار تبعات سنگینی را در آینده ایران به‌دنبال دارد چنان‌که تاکنون نیز با قربانی شدن مردم به‌دلیل فشار جمعیتی بالا بر تنها مرکز درمانی شهر داشته است.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon