«غزنی» افغانستان صحنه شکست اطلاعاتی آمریکا
یک تحلیلگر سابق وزارت دفاع آمریکا گفت که حمله گسترده طالبان به «غزنی» و غافلگیری نیروهای آمریکایی و افغان نشان داد که فناوریهای پیشرفته اطلاعاتی واشنگتن برای پیشبینی وقوع این حمله کافی نبوده است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «مایکل مالوف» تحلیلگر امنیتی سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با اشاره به حمله اخیر طالبان به «غزنی» اظهار داشت: با وجودی که حملات هوایی و فناوری آمریکا علیه مخالفان مسلح دولت افغانستان استفاده میشود اما این مخالفان نیمی از این کشور را در کنترل و نفوذ خود دارند.
کارشناس مسائل سیاسی امنیتی در یادداشتی در «راشاتودی» نوشت: نبرد غزنی و تلاشها برای شکست طالبان در مناطق دور افتاده افغانستان دلالت بر این دارد که با وجود تواناییهای اطلاعاتی، فناوری و ارتباطی واشنگتن، آمریکا در نبرد تامین امنیت این کشور در حال شکست است.
وی افزود: اگر طالبان با شکست نیروهای افغان، غزنی را تصرف کند، ارتباط جنوب افغانستان با کابل قطع میشود و این تحول بسیار یزرگی است.
مالوف ادامه داد که طالبان تاکنون تمایلی برای ملحق شدن به دولت نشان نداده است و تا حضور نیروهای آمریکایی و ناتو از هرگونه مذاکرهای خودداری میکند. این گروه با تاکتیکهای چریکی خود نشان داد که با وجود وضعیت امنیتی کابل و آموزش نیروهای امنیتی افغان توسط آمریکا همچنان قابلیت حمله به نظامیان را در کابل دارد.
تحلیلگر سابق وزارت دفاع آمریکا، نفوذ طالبان به منازل مردم و حملات شبانه آنها به نیروهای امنیتی برای تصرف غزنی را شبیه حملات نیروهای ویتنامی به نظامیان آمریکایی دانست که در دهه 60 میلادی شمار زیاد نیروهای آمریکایی، قدرت آتش و فناوری آنها برای شکست شبهنظامیان ویتنامی متشکل از جنگجویان خارجی کافی نبود.
وی تصریح کرد: آمریکا با وجود منابع اطلاعاتی خود هرگز متوجه نشانهای از تجمع طالبان برای حمله گسترده بر غزنی نشد؛ یکی از دلایل این است که طالبان میان مردم محلی حضور دارد و اغلب مقر دور افتاده نیروهای آمریکایی و ناتو را در محاصره خود دارد و این موضوع سبب ناکارآمدی ماهواره و دیگر وسایل ارتباطی برای نظارت بر این وضعیت میشود.
انتهای پیام/.