استاندار خراسانشمالی: راهآهن از نان شب برای استان واجبتر است/ مشکل پتروشیمی خراسان "اختلاف سهامداران" است
استاندار خراسان شمالی با اشاره به مشکلات پتروشیمی خراسان گفت: گیر کار در مسائل مالی نیست بلکه بر سر اختلاف نظر شرکت و سهامداران است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، محمدرضا خباز امروز در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه استان خراسان شمالی بهمناسبت هفته دولت، اظهار داشت: برای نقد آغوش کشیدهایم و بسیار خوشحال میشویم. نقد را موجب ترقی و رشد میدانیم. نقد منصفانه باعث بقا و قوام جامعه است.
وی افزود: شرایط فعلی کشور شرایط بسیار حساسی است. دشمن از هر تفرقه بین ما استفاده میکند. اتفاق روز استیضاح وزیر کار بسیار تلخ بود چرا که خوراکی به دست دشمن داده شد.
کلیدواژه هفته دولت «نشاط و شفافیت» است
استاندار خراسانشمالی در ادامه با بیان نامگذاری روزهای هفته دولت، کلیدواژه این روزها را نشاط و شفافیت دانست و گفت: مسئولان موظف هستند پاسخگوی مردم باشند و اگر پاسخگو نباشند، نباید مدیریت بپذیرند. در ایام هفته دولت به همه شهرستانها سفر میکنیم و پروژههایی افتتاح میشود.
خباز میزان پروژههای قابل افتتاح در این ایام را 893 پروژه دانست و گفت: میزان پروژههای افتتاحی امسال نسبت به سالهای گذشته رشد دارد و این در حالی است که درآمد دولت در برخی از وضعیتها، کاهش یافته است.
استاندار خراسانشمالی در مورد تاثیر قیمت ارز بر روند پروژههای عمرانی، گفت: ارز بر همه قیمتها اثرگذار است. آنچه در جامعه وجود دارد انتظار تورمی است و برخی از تهدیدهای خارجی سبب ایجاد انتظار تورمی شده است. بالا رفتن قیمت ارز نیز بر مصالح ساختمانی و اولیه اثرگذار بوده و پروژههای عمرانی را با تاخیر مواجه میکند.
وی با اشاره به وجود برخی از نقایص آماری، تصریح کرد: نقص وجود آمار دقیق در استان ما وجود دارد. برخی اوقات برای گرفتن آمار دقیق یک موضوع باید همه معاونتهای یک سازمان درگیر شوند. این نقص وجود دارد و باید برطرف شود.
خباز وجود بیش از 20 میلیون زائر و گذر آنان از استان را یک ظرفیت مغفول دانست و گفت: باید استان خراسان شمالی به یک استان مقصد تبدیل شود و زیرساختهای گردشگری استان کامل شود. باید برای هر روستا یک بومگردی افتتاح شود. این در موضوع گردشگری بسیار موثر است.
نمیتوانیم هر انباری را «غیرمجاز» و محتکر بدانیم
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم درباره چرایی ایجاد احتکار در استان گفت: بنده معتقدم با توجه به قرار گرفتن خراسان شمالی در بین دو استان بزرگ کشور، زمینه انبارداری غیرمجاز کالاها در این استان وجود دارد. همچنین متاسفانه برخی کالاهایشان در این شرایط جنگ اقتصادی احتکار کردهاند تا سود بیشتری را کسب کنند که قطعا این افراد ظالم هستند و قابل ترحم نیستند.
خباز تفاوت برداشت در نوع انبارداری کالاها را سبب ایجاد برخی اظهارنظرها در استان دانست و خاطرنشان کرد: اینکه هر کسی کالایی را انبار کرده نمیتوان آن را احتکار دانست چرا که شاید برخی این کالاها را با مجوز و برای ذخیرهسازی کالاهای حیاتی انبار کرده باشند. دولت نیز وظیفه دارد کالاهای شناسنامهدار و با مجوز را شناسایی کند. البته به همه اصناف اعلام شده که همه باید تا پنجم هر ماه کالاهای موجود در انبارها را اعلام کنند و در غیر اینصورت قطعا احتکار صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از سازمان صمت خواستههایم کالاهای احتکار شده هر چه سریعتر به بازار عرضه شده و به قیمت روز به فروش برسد. فروش این کالاها روند تغییر قیمتها در استان را بهوجود آورده و مردم نیز خواهان این کار هستند.
ظرفیتهای گردشگری استان مغفول است
استاندار گفت: در خراسان شمالی سه اقلیم آبو هوایی در عرض دو ساعت قابل تجربه است و این بسیار مهم و مغتنم است.
وی خراسان شمالی را با وجود 530 واحد صنعتی، استانی محروم از این حیث دانست و اظهار داشت: این استان ظرفیت بیش ازاین تعداد را دارد چرا که زمین و امکانات مورد نیاز صنایع در استان وجود دارد. برای این موضوع باید بخش خصوصی وارد کار شود. باید اعتماد برای بخش خصوصی ایجاد شود تا سرمایه در استان آمده و باعث رشد استان شود.
خباز در بخشی دیگر از این نشست خبری، هنر خراسان شمالی را هنری متعالی دانست و گفت: توجه به سه هزار شهید استان و جنبههای مختلف زندگی این شهدای والامقام و خانوادهها و افراد مرتبط با دفاع مقدس موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشت و با جنبههای هنری این فرهنگ را تقویت کنیم.
مشکل پتروشیمی خراسان «مشکل سهامداران» است
استاندار خراسانشمالی با اشاره به موضوع پتروشیمی خراسان گفت: من روند توسعه پتروشیمی خراسان را پیگیری کرده و از رئیسجمهور هم این را خواستهام. البته گیر کار در مسائل مالی نیست بلکه بر سر اختلاف نظر شرکت و سهامداران است. آموزش و پرورش و وزارت دفاع برخی از هیئت امنای پتروشیمی هستند و این دو گروه با فاز دوم پتروشیمی مخالف هستند. اگر این مشکل حل شود، موضوع سرمایهگذاری و فاینانس هم قابل حل و است.
وی افزود: شرکت نفت و گاز پارسیان یکی از سهامداران است که باید بخشی از موضوع را با رای مثبت و سرمایهگذاری برطرف کند. از آنها و آموزش و پرورش هم خواستهایم که یا سهم خود را واگذار کنند و یا نظر مثبت داشته باشند. در هلدینگ پتروشیمی افراد و گروههای مختلفی هستند که باید با کمک آنان این سرمایهگذاری انجام شود.
خباز ادامه داد: در موضوع پتروشیمی خراسان، قابل توجیه نیست که واحدی بدون پیوست محیطزیستی ساخته شود. البته در برخی موارد محیط زیستها سختگیری میکنند که این موضوع قابل توجیه نیست و ما مدافع صنایع هستیم. جایی که محیط زیست توجیه منطقی داشته باشد، طرف محیط زیست هستیم.
وی افزود: پتروشیمی مجوز آب را گرفته و هماکنون مشکل آب وجود ندارد و مشکل همان موضوع سهامداران است. اگر هم پتروشیمی قصد خرید پسآب را دارد باید زودتر اقدام کند و خریداری کند.
راهآهن از نان شب برای استان واجبتر است
استاندار خراسانشمالی درباره پروژههای راهآهن و حملونقل استان نیز اظهار داشت: راهآهن از نان شب برای استان واجبتر است و باید مشخص شود که چرا از سال 74 تا کنون برای این طرح اتفاقی نیفتاده است؟ برای طرح راهآهن بجنورد به اسفراین و یا گرگان دولت میخواهد فاینانس بگیرد. ما نیز در حوزه وزارت راه کارهای زیادی داریم که برای راه آهن، فرودگاه و جادههای استان پیگیر موضوع هستیم. برای انجام این موضوع قصد مراوداتی با آستان قدس را هم داریم و امیدواریم به نتیجه برسد.
وی افزود: اولویت فعلی در بحث صنایع و واحدهای تولیدی، کمک به صنایع کوچک است. البته به همه واحدهای تولیدی توجه داریم و باید مشکل همه واحدهای تولیدی حل شود. پیشنهادی در این زمینه وجود دارد که تعداد مشخصی از واحدهای تولیدی را به تعدادی بانک واگذار کنیم تا مشکلات مالی این واحدها رفع شود.
خباز با اشاره به روند ارزیابی مدیران استان نیز گفت: ارزیابی ما براساس برنامه و عملکرد مدیران است. از مدیران میخواهیم برای پایان سال 98 برنامه داشته باشند تا بتوانیم بر این اساس آنان را ارزیابی کنیم.
وی در پایان درباره مزایای تقسیم استان خراسان به سه استان در سال 83 گفت: البته تاسیس خراسان شمالی مزایای زیادی داشته است. از شاخصهای توسعه استان راضی نیستم و آن را مناسب استان نمیدانم.
انتهای پیام/ ز