ادامه روابط پرتلاطم سعودی-مغرب/نارضایتی رباط از وضعیت خدمات‌رسانی به حجاج مغربی

ادامه روابط پرتلاطم سعودی-مغرب/نارضایتی رباط از وضعیت خدمات‌رسانی به حجاج مغربی

نارضایتی رباط از وضعیت خدمات‌رسانی به حجاج مغرب در موسم حج امسال از ادامه روابط متلاطم و نه چندان حسنه میان این کشور و رژیم سعودی حکایت می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری  تسنیم، رسانه‌های مغرب از اعتراض این کشور به سوء مدیریت نهادهای متولی خدمت‌رسانی به حجاج مغربی در عربستان خبر دادند.

بر اساس بیانیه وزارت اوقاف و امور اسلامی مغرب که شامگاه جمعه منتشر شد، احمد التوفیق وزیر اوقاف مغرب در تماس با محمد صالح بنتن وزیر حج و عمره سعودی از نحوه خدمات‌رسانی به حجاج مغربی در موسم حج امسال گلایه کرده است.

در پی این تماس، نشست فوق‌العاده میان بعثه حج مغرب و موسسه سعودی موسوم به مطوفان حجاج کشورهای عربی(متولی امور حجاج کشورهای عربی) در مکه مکرمه برگزار شد و دو طرف اعتراضات طرف مغربی درباره وضعیت تغذیه، اسکان و حمل و نقل حجاج مغربی را بررسی کردند.

بر اساس این بیانیه، موسسه سعودی اعلام کرد که درک زیادی از رنج حجاج مغربی دارد.

با این حال هیچ موضعی از سوی موسسه مطوفان حجاج کشورهای عربی که یک موسسه سعودی است، در خصوص بیانیه وزارت اوقاف مغرب اتخاذ نشده است.

حجاج مغرب در خلال موسم حج امسال موسسه سعودی را به کوتاهی، عدم حضور مسئولان متولی خدمت رسانی و ضعف در خدمات پزشکی متهم کرده و به آن اعتراض کردند.

نوارهای ویدئویی منتشر شده در شبکه‌های ارتباط اجتماعی طی روزهای اخیر حجاجی را به تصویر کشیده که در چادرهایی با وضعیت نابسامان و امکانات ناچیز اسکان یافته‌اند.

این در حالی است که مقامات رژیم سعودی همه ساله در آغاز موسم حج ادعا می‌کنند که همه امکانات خود را برای ارائه بهترین خدمات به حجاج بیت الله الحرام به کار می‌گیرند و در این زمینه تبعیضی قائل نمی‌شوند.

خاطر نشان می‌شود روابط میان مغرب و رژیم سعودی طی ماه‌های اخیر به گرمی و استحکام سال‌های قبل نیست و عدم سفر ملک سلمان به طنجه برای گذراندن تعطیلات تابستانی خود نگاه‌ها را بار دیگر متوجه این روابط پرتلاطم کرد.

برخی تحلیلگران معتقدند که خودداری سلمان از سفر به طنجه به خاطر سطح روابط وخیم بین مغرب و عربستان بوده است. این وخامت به سال 2017 میلادی و به طور مشخص زمان وقوع بحران بین چهار کشور عربی امارات، عربستان، بحرین و مصر با قطر باز می گردد. با شعله ور شدن این بحران، ریاض انتظار داشت که مغرب به طور مستقیم و بدون تردید به چهار کشور یاد شده ملحق شود که قطر را تحت محاصره خود قرار دادند اما رباط قطع روابط خود با دوحه را رد کرد که خشم سران سعودی از مغرب را به دنبال داشت.

این تغییر رویکرد شاه سعودی درحالی است که تنش و عدم انسجام بر روابط ریاض و رباط حکمفرما است. عربستان در رای گیری برای میزبانی جام جهانی سال 2026 به نامزدی مغرب رای نداد و مغرب نیز این رفتار را "خیانت" توصیف کرد. خروج مغرب از ائتلاف عربی متجاوز به یمن و دنباله روی نکردن مغرب از عربستان در بحران های این کشور –آن طوری که مغرب در همه بحران های سیاسی منطقه عربی رفتار کرده است- از دیگر علل تنش کنونی در روابط ریاض و رباط به شمار می رود.

با وجود اینکه شاه اردن پیام تبریکی به همتای مغربی خود به مناسبت رسیدن به تاج و تخت ارسال کرد، اما عربستان تحریم همه طرح های مغرب را در دستور کار قرار داد. این امر خود را در رای دادن ریاض علیه نامزدی مغرب در جام جهانی سال 2026 میلادی نشان داد.

مغرب در 21 ماه ژوئن گذشته از شرکت در نشست کشورهای عربی متجاوز به یمن در شهر جده عربستان خودداری کرد و محمد الاعرج وزیر فرهنگ و ارتباطات مغرب در جلسه وزیران اطلاع رسانی ائتلاف در چارچوب همین نشست شرکت نکرد.

با این حال روزنامه اسپانیایی "لاوانگواردیاو" به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه مغرب نوشت که روابط با عربستان "در بالاترین سطح سردی و وخامت" به سرمی برد اما علت واقعی حضور نیافتن شاه سعودی برای گذراندن تعطیلات در شهر طنجه،" در وهله اول مشکلات داخلی عربستان است و نه روابط با مغرب".

انتهای پیام/

اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon