چرا افزایش تعرفه برق پرمصرفها عملی نمیشود؟
موضوع افزایش تعرفه برق پر مصرفها مدتهاست که از سوی مسئولان مطرح میشود، اما هنوز تصمیم جدی در این خصوص گرفته نشده است.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تامین برق مصرفی در تابستان سال جاری با توجه با کاهش حجم بارشها و به تبع آن کم شدن ظرفیت نیروگاههای برقابی با محدودیتهایی روبرو بوده است.
در این بین تغییر ساعات کاری کارمندان و قطعی برق برنامه ریزی شده در ساعات پیک مصرف به کمک صنعت برق آمد تا شاهد قطعی گسترده برق در نقاط مختلف نباشیم.
البته ناگفته نماند که قطعیهای پراکنده مشکلات بسیاری را برای اقشار مختلف ایجاد کرد و ادامه قطعیها کار و کاسبی عده زیادی را تحت تاثیر خود قرار داد.
در همین راستا وزارت نیرو عمده چالش خود در تامین برق تابستان سال جاری را افزایش درجه هوا و محدودیت تولید برق در نیرگاههای برقابی اعلام میکند، اما نکته حائز اهمیت این است که محدودیت در منابع آبی موضوع جدیدی نیست و با توجه به افزایش 5 درصدی مصرف برق در هر سال باید به دنبال چاره اساسی در این بخش بود.
یکی از مسائلی که مطرح میشود افزایش ظرفیت نیروگاهها متناسب با نیاز کشور است که میتواند بخشی از کمبودهای برق را در مواقع نیاز برطرف کند، اما در این میان بحث تامین هزینهها مطرح میشود.
در همین زمینه برخی مسئولان فاصله قیمت تمام شده تولید برق با نرخهای فعلی را دلیل اصلی کمبود منابع مالی صنعت برق میدانند و آن را عامل بد مصرفی در میان مصرف کنندگان اعلام میکنند.
لازم به ذکر است که قیمت تمام شده هر کیلو وات ساعت برق در حال حاضر حدود 110 تومان است و با توجه به نرخ 70 تومانی وزارت نیرو به ازای هر کیلووات ساعت برق 40 تومان یارانه پرداخت میکند که رقم قابل توجهی است.
در زمینه افزایش قیمت برق برای تمام اقشار جامعه انتقاداتی وجود دارد، اما مسالهای که مورد تایید بسیاری از افراد است موضوع افزایش تعرفه برق پر مصرف هاست.
با اینکه بسیاری از مسئولان این مساله را راهکاری برای مدیریت مصرف مشترکان پر مصرف میدانند، اما با سپری شدن دو ماه از تابستان که زمان اوج مصرف برق نیز بوده هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
در همین راستا همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در تازهترین صحبتهای خود از دستور کار قرار دادن برنامه جریمه مشترکان پرمصرف خبر داد و گفت: این طرح نهایتا تا یکی دو ماه آینده آغاز خواهد شد.
اما این نکته حائز اهمیت است که افزایش تعرفه پر مصرفها که در هدر رفت منابع کشور نقش به سزایی دارند باید خیلی زودتر به مرحله اجرا میرسید تا حداقل قطعی برق نصیب مشترکان کم مصرف در کنار پر مصرفها نمیشد و امیدواریم این طرح خیلی سریع به مرحله اجرا برسد.
همچنین روز گذشته وزیر نیرو در نشست خبری با بیان اینکه تعرفه برق پرمصرفها تغییر خواهد کرد خاطرنشان کرد: یک دسته بندی سه گانه در بخش مصرف درنظر گرفته شده که یک گروه شامل مردمی میشود که صرفه جویی میکنند به طوریکه در بخش آب و برق سیستم تشویقی برای این مشترکان در نظر گرفته خواهد شد.
وزیر نیرو در خصوص دسته دوم مشترکان که خوش مصرف هستند اظهار کرد: قرار است بر تعداد این گروه افزوده شود و گروه سوم هم بد مصرفها محسوب میشوند.
اردکانیان با بیان اینکه گروه سوم تعدادشان کم، ولی مصرف بالا دارند خاطرنشان کرد: وزارت نیرو درصدد است تا تعرفه را اصلاح کند، هرچند که به عنوان شیوه تامین منابع مالی دیده نشوند، اما میتوانند عامل مثبتی برای حرکت بدمصرفها به خوش مصرفی محسوب شود.
در همین راستا وزیر نیرو تاکید کرد که این برنامه در دست بررسی دولت است و براساس تعرفههای پیشنهادی در زمینه آب و برق، با توجه به مطالعات اقتصادی، هدفگذاری به گونه ایست که با این تعرفههای جدید 10 درصد در بخش برق و 12 درصد در بخش آب میزان مصرف کاهش پیدا خواهد کرد.
منبع:میزان
انتهای پیام/