محرومیت‌زدایی و آبادانی ارمغان گروه بانوان جهادگر "از تبار آسمان"

محرومیت‌زدایی و آبادانی ارمغان گروه بانوان جهادگر "از تبار آسمان"

جهادگران معتقدند باید برای خودسازی طعم سختی را چشید و در طول اردو برای تحقق شعار "می‌سازیم؛ تا ساخته شویم" از تمام توانایی‌ها و استعدادهای خود برای مردم خرج می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ساعت 11 قبل از ظهر کاروان جهادی از تبار آسمان تعداد 23 نفر از خواهران به سمت منطقه بازفت اعزام شدند. در طول مسیر تمامی اعضا از زیبایی‌های مسیر به وجد آمده بودند و نظاره گر خلقت عظیم خداوند بودند حدود 3 ساعت و نیم بعد از حرکت به محل اسکان مورد نظر یعنی مجتمع فرهنگی شهید رجایی در مرکزیت بازفت رسیدیم.

پس از استراحتی کوتاه فضاسازی اسکان با جملات روحیه بخش، نکات اخلاقی و شکلک‌های متنوع برای حفظ روحیه افراد در طول اردو انجام شد. بعد از ظهر همان روز افتتاحیه اردو با صحبت‌های مسئول گروه جهادی آقای حیدری و مسئول برادران حوزه شهید باکری آقای نادری صورت گرفت و اقلام فرهنگی مورد نیاز هم که توسط خیرین تدارک دیده شده بود به دست ما رسید و به تک تک اعضا گروه نیز کاور و نقاب جهادی اعطا شد ک مشخصه تک تک اعضا در روستا بود. اقلام غذایی هم در اختیار آشپزهای خواهر قرار گرفت و طبق برنامه غذایی برای شام اولین شب اردو ماکارونی تهیه شد.

اردوی بانوان جهادگر یک اردوی 7 روزه بود که دو روز صرف رفت و آمد شد و 5 روز کامل را در منطقه گذراندند و در طی این 5 روز دو روستای حسین آباد و تبرک را طی شیفت‌های صبح و عصر پوشش دادند.

اولین روستای فعالیت کاری بانوان جهادگر روستای حسین آباد در شهر بازفت از توابع شهرستان کوهرنگ بود، روستایی زیبا که در کنار جاده واقع شده بود و همین موضوع در حال و هوای روستا اثر داشت در عین حال بوی نان فتیر صبحگاهی، انسانی مثل من را که جز گرد و غبار شهر چیزی بر روی دل نداشت را در فضایی رویایی قرار می‌داد و روحش را جلا می‌داد.

شیفت اول در این روستا به دعوت از اهالی روستا به شرکت در برنامه‌های گروه در مکان مدرسه ارتباط گیری با اهالی و یادگرفتن محل مدرسه توسط اعضا گروه طی شد و تمام اعضا سعی کردند به بهترین شکل با اهالی ارتباط برقرار کنند و احترام طرف مقابل کاملا حفظ شود.

شیفت دوم کاری صرف برنامه ریزی برای انجام کار در محیط روستا شد و اقلام مورد نیاز اعضا در اختیارشان قرار گرفت و از شیفت سوم به بعد طبق برنامه ریزی کار در روستای حسین آباد به طور جدی انجام شد بطور کلی به غیر از دو شیفت اول 4 شیفت کامل در این روستا کار انجام شد.

اراده‌ بی‌نظیر بانوان جهادگر در محرومیت زدایی

گلشن کوهی فایق دهکردی مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: حوزه جهادی ما فرهنگی ـ آموزشی و مامایی ـ پرستاری بود که در شهر بازفت روستای حسین آباد و تبرک فعالیت جهادی خود را شروع کردیم.

وی افزود: بعد از عید سال1397 برنامه ریزی به طور جدی شروع شد و ثبت نام از افراد متقاضی آغاز شد همچنین از تجارب تمام گروهای جهادی در حوزه فرهنگی استفاده شد و از مسئولین کار گروهای فرهنگی نیز کسب تجربه نمودیم و برای اعضایی ک ثبت نام کرده بودند مصاحبه‌‍ای به عمل آمد و مطابق با علایق آن‌ها شرح وظایف مشخصی تعیین شد.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به شرح وظایف جهادگران بیان کرد: مستند ساز شامل ثبت فیلم عکس از تک تک لحظات گروه جهادی و مشکلات منطقه،بهداشت یار ناظر بر رعایت نکات بهداشتی در گروه چه بهداشت فردی و چه جمعی نظارت بر نحوه ی طبخ غذا و رعایت نکات بهداشتی و آماده گی 100 درصد برای امداد رسانی به اعضا گروه، مسئول فرهنگی داخل گروه:تنظیم برنامه‌های فرهنگی گروه و مدیریت اجرایی برنامه‌ها، آشپز آمادگی کامل برای طبخ غداهای موجود در برنامه‌های غذایی –نظارت بر مقدار مواد غذایی- توزیع به موقع مواد غذایی و تهیه میان وعده مناسب برای اعضا گروه جهادی- رعایت نکات بهداشتی هنگام طبخ است.

کوهی فایق خاطرنشان کرد: از طرفی حوزه‌های فعالیت خود را در روستاهای مورد نظر مشخص کردیم که شامل تیم مامایی و پرستاری چک مادران باردار، چک فشار خون، توضیح پیرامون سبک زندگی و اصلاح آن، آموزش صحیح مسواک زدن و شست و شوی دست  بوده است.

وی گفت: تیم هنرهای دستی شامل فعالیت گلدوزی و چرم دوزی و تیم آموزش درسی شامل فعالیت آموزش زبان و ریاضی و تیم علوم قرآنی شامل آموزش قرآن نماز داستان های قرآنی وضو، تیم هنری با آموزش خط و نقاشی در انواع مداد رنگ گواش آبرنگ نقاشی رو صورت و سوزن کاری طرح، تیم ورزش و بازی با کودکان:عمو زنجیر باف در عین حال آموزش شعر- فوتبال- خاله طوفان-مسابقه دو-آسیاب بشین-بازی با ماسه و درست کردن اشکال ریاضی، تیم مشاوره و آسیب اجتماعی و مشاوره به دختران جوان و مادران منطقه و بحث پیرامون آسیب‌های منطقه

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: از طرفی ما نیاز به یک آماده سازی برای اعضا گرو داشتیم لذا کانال خصوصی تلگرامی از تبار آسمان مخصوص خواهران ایجاد شد و محتوای کانال براین اساس قرار گرفت.

"بسازیم تا ساخته شویم" شعار گروه جهادی از تبار آسمان

کوهی فایق ادامه داد: آمادگی معنوی شامل با الگو قرار دادن شهید ابراهیم هادی و عنوان کردن خاطراتی از این شهید بزرگوار و پیاده کردن نکات اخلاقی خاطرات ایشان در زندگی اعضا و ایجاد آمادگی روحی و معنوی ایشان.چرا که شعار ما این است "بسازیم تا ساخته شویم"

وی گفت: آمادگی از لحاظ چگونگی برخورد و ارتباط گیری در روستا و در کل آشنا شدن با رو ستاهای مورد نظر یکی از فعالیت‌های گروه بود که آداب معاشرت در روستا، آشنا کردن اعضا با آداب و رسوم مردم منطقه، بیان آسیب‌های اجتماعی منطقه، توضیح نحوه برخورد با برادران همراه گروه، نحوه گفت و گو با جنس مخالف و نحوه پوشش خواهران در منطقه آموزش داده شد.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به شناسایی منطقه بیان کرد: در همان بازه زمانی توسط اقای حیدری انجام شد و اطلاعات کافی از منطقه در اختیار ما قرار دادند و نسبت به هماهنگی اسکان و مدرسه و مسجد جهت کار اعضا در روستا اقدامات لازم را انجام دادند

کوهی فایق با اشاره به لیست کارهای انجام شده، ادامه داد: آموزش زبان و ریاضی، آموزش نقاشی مداد رنگ- آبرنگ- گواش- سوزن کاری نقاشی- نقاشی روی صورت و آموزش خط فارسی، آموزش قرآن و شعر، انجام بازی‌های وسطی- مسابقه دو- خاله طوفانه- عمو زنجیر باف- فوتبال- اتل متل توتوله، آموزش چرم دوزی، برگزاری کلاس مشاوره درسی انتخاب رشته تحصیلی-مشاوره خانوادگی و.آموزش نحوه ی صحیح مسواک زدن و شست و شوی دست‌ها، چک فشار خون و اصلاح سبک زندگی در این رابطه، انجام مراقبت‌های حاملگی و آموزش نکات لازم با توجه به سن حاملگی مادر و آموزش نکات مربوط به بهداشت بانوان و نحوه چگونگی استفاده از داروهای گیاهی در دسترسشان برای درمان موارد گفته شد و در آخرین شیفت کاری در این روستا بسته‌های فرهنگی بین جامعه هدف ما توزیع شد.

وی افزود: تمام اعضا گروه در حین انجام حوزه کاری خود به موارد اخلاقی پایبند بودند و نکات اخلاقی را به کودکان آموزش می‌دادند تا از تک تک لحظات خود بهترین استفاده را کرده باشند.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با برشمردن برخی از مشکلات فرهنگی در روستای حسین آباد تصریح کرد: آموزش و مشاوره برای بازگشت به اصول و ارزش‌های انسانی، اخلاقی و اسلامی از جمله ضرورت‌های فعالیت در این روستاست.

"خشکسالی" بیماری‌های"زردی، هپاتیت و کم کاری تیروئید" را برای روستاییان به ارمغان آورد

وی افزود: عدم وجود فضای مناسب ورزشی، عدم وجود آب آشامیدنی-وجود ساختمان‌های نیمه کاره و رها شده برای زندگی اهالی از مشکلات معیشتی روستا و مشکلات پزشکی آن‌ها نیز مسائلی را به دنبال داشت و با توجه به اینکه افراد مسن و بیشتر خانم‌ها درگیر مسئله فشار خون ناشی از تغذیه نادرست و مصرف بیش از حد کره و روغن محلی و غذاهای سرخ کردنی است که غالبا هم از وضعیت سلامتی خود اطلاع نداشتند .

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: اهالی از خانه بهداشت هم راضی نبودند و در این روستا اهالی از زردی کودکان یا در واقع هپاتیت گلایه داشتند که ناشی از قطع آب شرب آنان بوده و مجبور بودند از آب غیر آشامیدنی استفاده کنند و بیماری کم کاری تیروئید در این روستا بسیار چشمگیر بود و علائم آن به وضوح دیده می‌شد.

کوهی فایق گفت: در قسمت مامایی خانم‌های باردار با ریسک بالا به دلیل سن پایین مادر دیده می‌شد که این مطلب ریشه در فرهنگ آنان دارد و یکی دیگر از مشکلات عمده آن‌ها عفونت زنان که در این زمینه داروی مناسب در اختیار ندارند و روش‌های گیاهی هم به طور صحیح استفاده نمی‌کنند و عدم توجه به مضرات مصرف قلیان، مواد مخدر سنتی همچون تریاک و ضررهای فراوان و چند برابری آن نسبت به سیگار یکی دیگر از مشکلات مردم است.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به مشکلات موجود اعضا گروه تمام تلاش خود را انجام دادند ولی قطعا نیاز به همکاری سایرین و کار گروه‌های جهادی دیگر داریم.

کوهی فایق گفت درباره روستای حسین آباد گفت: مهمان نوازی اهالی و پذیرایی ساده اهالی را فراموش نمی‌کنیم و همین محرومیت‌ها و شیرینی‌ها هست که ما را به کار در روستا علاقمند م‌ کند و دل کندن از اهالی را برایمان سخت می‌کند.

وی با اشاره به نقاط قوت روستای حسین آباد بیان کرد: استفاده از محصولات دامداری و دامپروری و عدم وابستگی به محصولات شیمیایی و کارخانه‌ای وعدم وجود سوپر مارکت به تعداد زیاد و استفاده از نان خانگی،سحر خیز بودن اهالی،سخت کوش بودن مادران خانواده، با صفا و مهربان بودن وحفظ احترام خانواده‌هایی که در روستا تازه داغدار بودند.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ادامه داد: بعد از پایان کار در روستای حسین آباد جلسه عمومی ارزیابی نحوه کار را در روستا مورد بررسی قرار دادیم و به نکات جدیدی چه در زمینه کار در روستا و چه در زمینه همکاری خود اعضا گروه دست پیدا کردیم ک انرژیمان را برای کار در روستای بعدی که تصمیم گرفتیم روستای تبرک باشد چند برابر کرد.

روستای تبرک و استعدادی بی‌نظیر

روستایی تبرک با طبیعت بی نظیر واقع شده در دل کوه با طبیعتی بکر و آبی گوارا و مردمان مهمانپذیر که ما را به سفره‌های زیبای خود مهمان می کردند.

از همان شیفت اول کاری که از اهالی روستا را دعوت کردیم اعضا گروه با تمام وجود کار در مسجد روستا را شروع کردند مسجدی زیبا و دلنشین و 90 درصد این انرژی از خود اهالی بود حتی اتفاقات خوب روستا را به گروه ما نسبت می دادند اعضا شورا روستا و ریش سفیدان روستا احترام زیادی برای گروه قائل بودند و ما هم تمام تلاشمان را برای قدر دانی از آنان به کار می بستیم و گذر زمان در این روستا را اصلا متوجه نشدیم.

5 شیفت کاری را در این روستا گذراندیم و تمام کارهایی ک در روستای حسین آباد انجام دادیم به علاوه چند مورد تغییر و اضافی مثلا کلاس قرآن برای بزرگسالان که به در خواست خود اهالی انجام شد و آموزش گلدوزی به جای کار با چرم انجام شد.

کوهی فایق گفت: در طول اردو و در هر دو روستا استعدادهای بی نظیری در زمینه خط، نقاشی،ژیمناستیک و فوتسال و قرآنی کشف کردیم که امیدواریم با تلاش تمام گروهای جهادی این استعدادها پرورش پیدا کنند.

وی ادامه داد: کارشناس تربیت بدنی و کار با جوانان و نوجوانان این منطقه برعهده اقای کوهی فایق بود که ضمن آموزش اصولی حرکات اصلاحی را نیز برای کاهش آسیب افراد آموزش می‌دادند و به گفته ایشان در روستای حسین آباد استعدادهای برتر ژیمیناستیک و در روستای تبرک استعدادهای برتر فوتبال حضور داشتند.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: منطقه ظرفیت‌های گردشگری بی‌نظیر،تنوع جانوری بدون همتا، گیاهان دارویی خاص و پوشش گیاهی عالی دارد که هم باید در حفظ آن کوشا باشیم و هم اینکه در جهت صحیح و اشتغالزایی از آن‌ها استفاده کنیم چرا که به طور مثال همان قدر که مار می‌تواند کشنده و سمی باشد می‌تواند شفا بخش باشد و از سم، پوست، روغن و گوشت آن در زمینه‌های مختلف استفاده کرد.

کوهی فایق ادامه داد: یکی دیگر از زمینه‌های فعالیت گروه در توزیع پوشاک در بین خانواده‌های محروم منطقه بود که شناسایی خانواده‌ها از قبل توسط مسئول گروه جهادی انجام شده بود و هیچ چیز برتر از شادی و برق نگاه این عزیزان نبود.

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی اعضا گروه بیان کرد: در کنار کار در روستا برنامه مولودی به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، شب شعر و شرح هجران حضرت ولی عصر(عج) و برنامه زیارت عاشورا و مداحی و تحلیل نقد و بررسی کتاب شمع به روایت پروانه روایت زندگی شهید خداکرم رجب پور به روایت همسر ایشان برگزار شد.

مسئول خواهران بسیج حوزه شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: درپایان اردو ضمن آشنایی با محرومیت‌های موجود و بازنگری به حال خودمان که قدر نعمت‌های زندگیمان را نمی‌دانیم و عزم راسخ برای شرکت دوباره در اردوهای جهادی و تلاشی مضاعف و هرچه بیشتر برای کار جهادی از فضای با صفای اردو خداحافظی کردیم و به شهرکرد بازگشتیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon