اتاق فکر شایعه کشتیهای چینی از سوی رسانههای معاند خارجی است/ رصد تخلفات صیادان با ماهواره ثریا
معاون سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ۳۰۰ کارگر خارجی در کشتیهای ایرانی مشغول به کار هستند، گفت: این افراد برای تعمیر و نگهداری سریع کشتیهای خارجی در هنگام صید به کار گرفته میشوند که قرار است طی برنامهپنج ساله کارگران ایرانی جایگزین آنها شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شاپور کاکولکی امروز در نشست خبری در سازمان شیلات ایرا ن درباره موضوع صیادی کشتیهای چینی در آبهای ایران اظهار کرد: در سال 96، 325 هزار تن ماهیان سطحزی شامل تن ماهی و شبهتن ماهی صید شد که در مقایسه با 270 هزار تن سال 95 رشد مناسبی داشته است که بخش عمده این ماهیها از اقیانوس هند صید میشوند.
معاون سازمان شیلات ایران افزود: ایران از سال 80 عضو کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند شد که هدف آن توسعه و تحول کشورهای در حال توسعه ساحلنشین اقیانوس هند بود و اجازه صید به ایران در این منطقه داده شد.
کاکولکی افزود: ایران امروز بالغ بر 800 تا 1000 فروند شناور صیادی در این منطقه دارد و 23 درصد از ذخایر تنماهیان اقیانوس هند را برداشت میکند که این امر باعث شده کشورمان بعد از اندونزی دومین برداشت کننده تنماهیان از اقیانوس هند باشد.
* سوخت یارانهای به صیادان تنماهیان اختصاص یافت
معاون سازمان شیلات ایران اظهار کرد: در حدود یک هفته قبل هیئت دولت مصوب کرد که کشتیهای صیدکننده تن ماهی نیز بتوانند سوخت یارانهای دریافت کنند که این امر موجب حمایت از جامعه صیادی است.
کاکولکی گفت: 325 هزار تن تنماهی در سال گذشته صید شد که این رقم در مقایسه با سال گذشته 5 درصد رشد داشته است در سال 96 همچنین 95 هزار تن ماهیان سطحزی برداشت شد و میزان صید فانوسماهیان نیز 17 هزار تن بوده است.
وی با بیان اینکه مجموع صید کشتیهای صیادی فانوسماهی که به کشتیهای چینی معروف شدهاند 27 هزار تن است که از این رقم 17 هزار تن مربوط به فانوسماهیها و 8 هزار تن ماهیان یالسی حرامگوشت و 2 هزار تن سایر ماهیان تجاری است که در کنار صید اصلی یعنی فانوسماهی برداشت میشود.
وی تاکید کرد: صید فانوسماهیان در سال گذشته باعث شد که ما از واردات پودر ماهی بینیاز باشیم و نیاز خود را از صید همین فانوسماهیها تامین کنیم.
* 300 کارگر خارجی در کشتیهای ایرانی مشغول به کار هستند
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران اظهار داشت:91 شناور (کشتی) صید فانوسماهی در کشور با 2 هزار پرسنل حضور دارند که 300 نفر از پرسنل آنها خارجی هستند.
وی افزود: این شناورها یا از کشورهای دیگر خریداری شدهاند و به صورت اجارهای در اختیار ایران قرار گرفته شده است اما با توجه به تکنولوژی بالایی که دارند تعدادی از پرسنل کشورهای دیگر در این کشتیها حضور مییابند تا عملیات صید دچار مشکل نشود.
کاکولکی افزود: در مواقعی این کشتیها دچار نقص فنی میشوند یا برخی تجهیزات مانند تور نیاز به تعمیر فوری دارد که لازم است این افراد به سرعت برای تعمیرات آن اقدام کنند.
* اتاق فکر شایعه کشتی های چینی از سوی رسانههای معاند خارجی است
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران در ادامه صحبتهای خود گفت: به تدریج در حال آموزش نیروهای ایرانی هستیم تا بتوانند جایگزین نیروهای خارجی در کشتیهای ایرانی شوند.
کاکولکی افزود: هیچ عقل سلیمی به خود اجازه نمیدهد که نیروی کار ارزانقیمتتر ایرانی در مقایسه با خارجی را رها کند و نیروی کار خارجی را به کار بگیرد و تنها دلیل به کارگیری نیروهای خارجی در این کشتیهای ایرانی تخصص آنهاست.
وی با اشاره به اینکه اتاق فکر حضور کشتیهای چینی در ایران و غارت منابع خلیجفارس از سوی جریانات خارج از کشور معاند جمهوری اسلامی ایران است، گفت: این موارد توسط شبکههای خارجی دنبال میشود و برخی افراد و رسانهها به اشتباه در جریان این فضاسازیها میافتند.
* همکاری شیلات با تنظیم مقررات برای رهگیری صیادان با ماهواره ثریا
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه سازمان شیلات ایران با همکاری سازمان تنظیم مقررات سیستم مانیتورینگ ماهوارهای را راهاندازی کرده است، گفت: این سیستم که با ماهواره ثریا مانیتورینگ انجام میدهد مراحل صید تمام شناورهای موجود در آبهای کشور را رصد میکند.
وی افزود: براین اساس فعالیت 17 کشتی به صورت سه ماهه به حالت تعلیق درآمده است و در صورتی که این شناورها بیش از 3 بار تخلف پروانه فعالیتشان به طور کامل باطل میشود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران افزود: از قوه قضائیه نیز خواهش میکنیم تا به پروندههای صیادان متخلف که در برخی موارد 7،8 ماه است در دادگاه مانده است رسیدگی کند تا ما بتوانیم پروانه فعالیت این متخلفان را باطل کنیم.
کاکولکی تاکید کرد: همگان مشاهده کردند که زمانی که یک قایق آمریکایی به آبهای ایران وارد شد ما چگونه در ایران پوستش را کندیم حال چطور میشود یک کشتی چینی به طور غیرمجاز وارد آبهای ما شود و اقدام به صیادی کند.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری تسنیم مبنی بر دغدغه فعالین زیستمحیطی مبنی بر صید ترال که توسط کشتیهای فانوسماهی انجام میشود، گفت: درست است که این کشتیها اقدام به صید به صورت ترال میکنند اما این صید به صورت ترال میانی است نه ترال کفرو که باعث جارو کردن منابع آبی میشود نیست و تنها در نقطههایی در عمق بالای 200 متر که ذخیرهگاه فانوسماهیها است علمیات صیادی را انجام میدهند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران همچنین از توقف یک ماهه صید فانوسماهیان در جنوب کشور خبر داد و گفت:این امر برای بازسازی ذخایر فانوسماهیان در جنوب کشور صورت میگیرد که تصمیم مشترک مدیران شیلاتی و اتحادیههای صیادی است.
انتهای پیام/