برخوردهای دوگانه وزارت ارشاد در همایش شمس و مولانا در خوی

برخوردهای دوگانه وزارت ارشاد در همایش شمس و مولانا در خوی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی با برخوردی دوگانه مجوز برگزاری کنسرت سماع را در تهران و سایر شهرهای ایران به‌راحتی صادر می‌کند که برای برگزاری همان رویداد در خوی و در همایش شمس و مولانا به عنوان اصلی‌ترین رویداد مرتبط هیچ مجوزی صادر نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خوی، امسال برخی از مهمانان شرکت‌کننده در همایش شمس و مولانا معتقدند که همایش به لحاظ کیفی نسبت به همایش‌های گذشته از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و در حد همایش بین‌المللی نیست و در مقابل برخی از مهمانان نیز معتقد هستند که نسبت به سال‌های گذشته، همایش به لحاظ کیفی ارتقاءیافته است.

همایش شمس تبریزی در حوزه فرهنگ و هنر یک ظرفیت بالقوه برای استان آذربایجان غربی بوده و کفه ترازو را از بعد فرهنگی در مقایسه با سایر استان‌های کشور سنگین می‌کند.

خبرنگار خبرگزاری تسنیم به نقاط ضعف و قوت برگزاری این همایش پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

توسعه بارگاه با عشق‌ورزی به شمس تبریزی

الیا آصف از مهمان‌های همایش شمس تبریزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خوی، اظهار داشت: همایش امسال بهتر از همایش پارسال بود و پذیرایی از مهمان‌ها در سطح خوبی است بنابراین از پرسنل همایش قدردانی می‌کنم.

وی افزود: قونیه را ما قونیه کردیم و چرا خوی را نتوانیم به قونیه تبدیل کنیم بنابراین باید با ارتباط‌گیری نزدیک با گردشگران خارجی، آنها را برای سفر به خوی ترغیب کنیم و همچنین با توجه به سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که متولی امر گردشگری در کشور است، باید بیش از پیش بستر امنیت را در کشور فراهم ساخته تا گردشگران به خوی آمده و این شهر را متحول کنند.

آصف گفت: گردشگر پول هزینه می‌کند به‌شرطی که خدمات بهتری را در اختیار بگیرد پس لازم است بر این اساس، همه در یک خط حرکت کرده و به‌صورت زنجیره در کنار هم برای شمس تبریزی کار کنند.

این گردشگر با تشریح اهمیت ایجاد بستر گردشگری برای جذب آنان خاطرنشان کرد: برای تبدیل‌شدن خوی به قونیه باید بستر خدماتی را برای گردشگر فراهم کنیم و بر همین اساس، در شهر پارک‌هایی برای اسکان مسافر، سرویس بهداشتی، دسترسی به آب آشامیدنی و امنیت ایجاد و فراهم شود.

وی تصریح کرد: لازم است خانه‌های اطراف بارگاه خریدار شده و پارک بزرگی را همچون حدفاصل آرامگاه حافظیه و سعدیه و یا آرامگاه گاندی احداث شود و نیز در ایام برگزاری همایش، پلیس راهور طرحی را اجرا کرده و ترافیک شهری را کم کند و از دوبله ایستادن خودروها ممانعت کند تا گردشگران در امر عبور و مرور به‌راحتی تردد کنند.

خواهرخواندگی خوی و نیشابور در حد کاغذهای امضاشده

علی ناصری گردشگر دیگری که اهل نیشابور است نیز می‌گوید: همایش امسال نسبت به پارسال از کیفیت مطلوبی برخوردار نبود اما آرزو می‌کنم همایش شمس تبریزی هرساله نسبت به سال‌های قبل پربارتر و باکیفیت‌تر برگزار شود.

وی افزود: خواهر خواندگی خوی و نیشابور مدتهاست به امضا رسیده اما برنامه‌های فرهنگی در دو شهر برگزار نشده در حالیکه قرار بود مراسمی در مزار عطار نیشابوری برگزار شود که تاکنون صورت نگرفته است اما بخاطر اینکه خراسانی‌ها در این همایش شرکت کرده‌اند و به اجرای برنامه‌های هنری می‌پردازند، افتخار می‌کنم.

ناصری گفت: استقبال مردم خوی از همایش شمس و مولانا بیانگر علاقه مردم به عرفان و شمس تبریزی است بنابراین دعوت می‌کنم مردم در زمینه گردشگر به نیشابور هم‌سفر کنند.

این گردشگر تصریح کرد: دو ماه گذشته به مراغه سفرکرده بودم و در مقایسه با خوی، حس کردم که خوی جلوه و جلای خوبی نسبت به مراغه دارد ولی متأسفانه بااینکه خوی از ظرفیت بزرگ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نسبت به مراغه برخوردار است  اما به لحاظ وسعت شهری و جمعیتی افزایش‌یافته است و از امکانات زیرساختی مناسبی نسبت به مراغه برخوردار نیست.

برگزاری کنسرت سماع در تهران آزاد و در خوی ممنوع

آرزو شفیعی مدیر برنامه سفری سرزمین و گروه هنری مهر سرزمین نیز اظهار داشت: چهارمین بار است که در همایش بین‌المللی شمس تبریزی شرکت می‌کنم.

وی افزود: زیرساخت‌های گردشگری خوی نسبت به سایر شهرهای فرهنگی کشور ضعیف است و این انتظار می‌رود که خوی به دلیل وجود بارگاه شمس تبریزی که از عرفای نامی جهان است از زیرساخت کافی برخوردار شود.

شفیعی گفت: خوی شناخته‌شده نیست و لازم است شهرداری و فرمانداری این شهر از تورهای گردشگری خصوصی که در جذب گردشگر به خوی در تلاش هستند، حمایت کند چون گردشگران در صورت جذابیت شهرها به آن سفر می‌کنند بنابراین پیشنهاد می‌دهم که امکان برگزاری بوم گردی را که حرف اول در جذب گردشگر را می‌زند فراهم ساز‌ند و علاوه بر آن هزینه حمل‌ونقل و تأمین غذای گردشگران را شهرداری خوی بر عهده بگیرد، همان‌طور که شهرداری قونیه در آنجا از برگزاری چنین برنامه‌هایی حمایت می‌کند.

مدیر برنامه سفری سرزمین و گروه هنری مهر سرزمین تصریح کرد: برگزاری همایش شمس تبریزی در مهرماه و نزدیکی به همایش بین‌المللی مولانا در قونیه سبب استقبال نکردن علاقه‌مندان به همایش شمس و مولانا در خوی شده و عدم جذابیت و کیفیت برنامه‌های همایش خوی را نسبت به قونیه، دلیل این امر می‌دانند و بهتر است که همایش در مردادماه برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: هزینه گردشگر در خوی نسبت به سایر شهرهای کشور بالا بوده و هتل‌های خوی در حد ستاره‌های خود نیستند بنابراین انتظار می‌رود هتل‌هایی با استاندارد مطلوب و باکیفیت ساخته شود در حالیکه در قونیه 10 شب کنسرت رایگان برگزار کرده و برنامه‌های باکیفیتی به نمایش درمی‌آید.

شفیعی بیان داشت: مجوز برگزاری کنسرت سماع را در تهران و سایر شهرهای ایران به‌راحتی دریافت کرده و کنسرت را برگزار می‌کنیم اما برای برگزاری کنسرت سماع در خوی، وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز کنسرت سماع را برای همایش شمس و مولانا صادر نمی‌کند.

گزارش:یاسین قبولی

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon