توافق وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء برای افزایش ظرفیت پارس جنوبی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: از همان ابتدای انعقاد قرارداد با توتال فرانسه نیز به مجموعه وزارت نفت اعلام شد که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) و سایر بخشهای کشور از توانایی لازم برای مشارکت در این طرحها برخوردار هستند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سردار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در حاشیه مراسم اتمام ساخت و عملیات انتقال سکوی 14c پارس جنوبی در جزیره صدرای بوشهر اظهار داشت: عملیات ساخت دومین فروند از چهار کشتی افراماکس سفارش کشور ونزوئلا به ایران پیشرفت حدود 70 درصدی دارد.
وی افزود: 2 فروند کشتی دیگر سفارش ونزوئلا نیز بر اساس برنامه زمانبندی عملیات اجرایی آنها آغاز میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با بیان اینکه "شرکت صدرا نخستین فروند کشتی افراماکس 113 هزار تنی را در سالهای پیش ساخت و به ونزوئلا تحویل داد"، گفت: با توجه به ایراداتی که در تفاهمنامه ساخت کشتیهای افراماکس برای ونزوئلا وجود داشت این موضوع پس از بررسیهای کارشناسی برطرف شده است.
وی تأکید کرد: شرکت صدرا در جنوب و شمال کشور در زمینه کشتیسازی ظرفیتهای قابل توجهی دارد که شکوفایی آن میتواند بخش قابل توجهی از خلأ خدمات دریایی کشور را با ساخت شناورهای مورد نیاز تأمین کند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) گفت: در این ارتباط در تعاملاتی که با وزارتخانههای نفت و صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته ساخت 30 فروند شناور خدماتی کشور به شرکت صدرا واگذار شد که امیدواریم این موافقتنامه در آینده نزدیک تبدیل به قرارداد شود.
عبداللهی ادامه داد: فعالسازی ظرفیت کشتیسازی شرکت صدرا اشتغالزایی بسیار بالایی دارد که انتظار میرود با تحقق این مهم گامی بلند در راستای اتکا به توانمندی متخصصان داخلی برداشته شود.
وی تأکید کرد: شرکتی که کشتیهای قارهپیما میسازد بدون شک از عهده شناورهای خدماتی نیز بر میآید.
عبداللهی در ارتباط با لغو قرارداد شرکت توتال فرانسه برای سرمایه گذاری در فاز 11 پارس جنوبی گفت: از همان ابتدای انعقاد قرارداد با توتال فرانسه نیز به مجموعه وزارت نفت اعلام شد که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) و سایر بخشهای کشور از توانایی لازم برای مشارکت در این طرحها برخوردار هستند.
وی گفت: در این ارتباط اکنون توافق خوبی با مجموعه وزارت نفت شکل گرفته تا بتوانیم در حوزه های پالایش و افزایش توان تولید پارس جنوبی مشارکت کنیم.
* با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تهدید تحریم بنزین برطرف شد
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با بیان اینکه "یکی از تحریمهای اولیه آمریکا علیه ایران در موضوع تأمین بنزین بود که با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس این تهدید برطرف شد"، گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس در زمینی به وسعت 700 هکتار اجرا شده که خوراک مورد نیاز آن نیز در داخل تأمین میشود.
سردار عبداللهی یادآور شد: پیش از راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس که تاکنون 2 فاز آن اجرایی شده بخش قابل توجهی از میعانات گازی کشور را به فروش میرساندیم که با راهاندازی این پالایشگاه معضل خامفروشی برطرف شده است.
وی افزود: با اجرای 2 فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه 28 میلیون لیتر بنزین تولید میشود و با افتتاح فاز سوم آن ظرفیت تولید بنزین آن به 40 میلیون لیتر در روز افزایش مییابد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) بیان کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس، میعانات گازی تحویلی را به 6 محصول که یکی از آنها بنزین است تبدیل میکند.
سردار عبداللهی در ارتباط با اجرای طرحهای حوزه آب نیز یادآور شد: این قرارگاه با پیشبینی اقدامهای لازم اکنون موفق به مهار 7.3 میلیارد مترمکعب روانآب در منطقه غرب کشور شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوع آب به عنوان یکی از چالشهای اصلی کشور مطرح است پروژههای این بخش از طرحهای اولویتدار قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) محسوب میشود.
* 10 سکوی پارس جنوبی تا پایان سال جاری تکمیل می شوند
سردار عبداللهی در ارتباط با ساخت 10 سکوی پارس جنوبی توسط شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) گفت: تکنولوژی ساخت این سکوها تا پیش از این در دست آمریکا و کشورهای اروپایی بود که اکنون با توانمندی متخصصان داخلی این امر بومیسازی شده و ایران به زمره محدود کشورهای با قابلیت ساخت سکوی میدان های گازی پیوسته است.
وی یادآور شد: کار ساخت این 10 سکو تا پایان امسال به اتمام میرسد و در موقعیتهای مدنظر در خلیج فارس استقرار و نصب میشود.
انتهای پیام/