حفظ بافت تاریخی شیراز با برنامه مدون و علمی؛ خانه علمای شیراز باید موزه شود


حفظ بافت تاریخی شیراز با برنامه مدون و علمی؛ خانه علمای شیراز باید موزه شود

اعضای شورای شهر شیراز بر حفظ بافت تاریخی این شهر تاکید دارند و معتقدند در کنار حفظ قانون باید برنامه مدون و علمی برای حفظ این بافت تدوین شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، زخم بی‌توجهی و تخریب بر چهره بافت تاریخی شیراز ساکنان این محدوده را به تنگ آورده است. این امر سبب شده که اعضای شورای شهر بارها نسبت به اتفاقات این بافت واکنش نشان دهند. 

سید احمدرضا دستغیب، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز  درباره این محدوده شهر اظهار داشت: بافت تاریخی از گذشته برای مردم این شهر به ارث رسیده و حالا زمان آن است که مردم و مسئولان برای حفظ این سرمایه ارزشمند بکوشند.

به گفته وی بافت تاریخی به عنوان هویت مردم شیراز معماری جذاب و دیدنی برای گردشگران دارد و شورای شهر توجه ویژه‌ای به بافت تاریخی دارد.  دستغیب می‌گوید: اعتقاد اعضای شورای پنجم شهر شیراز بر این اصل است که باید  مرز میان حرم شاه‌چراغ (ع) و بافت تاریخی این شهر مشخص شود تا حریم هر دو حفظ و احیا شود.

رئیس شورای شهر شیراز حفظ تعامل با متولیان طرح توسعه حرم را به‌عنوان یک راهکار مناسب ارائه داد و گفت: نباید اجازه بدهیم به بافت تاریخی  بیشتر از این آسیب وارد شود.

دستغیب با گلایه از برخی از مدیران متولی افزود: نباید با حرف و شعار مردم را امیدوار کنیم و ضروری است تمامی مسئولان برای جلوگیری از هرگونه تخریب در بافت تاریخی تدابیری اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: درگذشته بسیاری از علما و بزرگان این شهر در بافت  تاریخی ساکن بودند و ضروری است خانه‌های این افراد به موزه تبدیل شود چراکه با این کار به نسل جدید می‌آموزیم که این بزرگان برای هویت تاریخی این شهر تلاش‌های زیادی داشته‌اند.

رئیس شورای اسلامی شیراز از متولیان فرهنگ و اصحاب رسانه می‌خواهد مسئولان را از تخریب‌های بدون کارشناسی آگاه سازند تا با حمایت همه‌جانبه  این بافت را حفظ کنیم. 

احمد تنوری، رئیس کمیسیون حقوق شهروندی شورای اسلامی شهر شیراز نیز بر لزوم  تخصیص بودجه و تملک اصولی در بافت  تاریخی تاکید کرد وگفت: بازآفرینی و دنبال کردن هویت تخریب شده بافت  از سوی شورا به‌عنوان دستگاه ناظر در دستور کار جلسه شورا مطرح و پیگیری می‌شود. 

وی از دستگاه‌های دولتی و نظارتی اداره کل بازرسی خواست به‌عنوان ناظر، میراث فرهنگی استان را ملزم کنند که قانون در بافت تاریخی اجرا شود.

وی اضافه کرد: از آنجا که آمار دقیقی بر مقدار مساحت تخریب‌های انجام‌شده وجود ندارد، ضرورت دارد پژوهشی در این‌ باره انجام شود تا بتوانیم در آینده از تخریب‌های احتمالی جلوگیری کنیم. به عقیده این عضو شورا، میراث فرهنگی تنها آمار بناهای ثبت‌شده را در اختیار دارد و بر همین اساس از داشتن یک آمار علمی مبنی بر مقدار مساحت بناهای تخریب‌شده محروم است.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز نیز معتقد است تنها راه نجات بافت تاریخی ارائه یک برنامه مدون کارشناسی شده است و  طرح توسعه حرم باید بر اساس یک برنامه علمی با حفظ بناهای تاریخی به‌صورت قانونی اجرا شود.

نواب قاندی افزود: با توجه به اینکه  انتقاد از سوی کارشناسان بافت تاریخی بسیار زیاد است، ضرورت دارد مسئولان هرچه سریع‌تر اقدامات علمی و کارشناسی شده خود را اجرا کنند.

حمید جهان بکام، یکی از سرمایه‌گذرانی که از پنج سال گذشته به‌منظور حفظ و احیا بافت تاریخی فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: با وجود اینکه ده خانه تاریخی تخریب شده را خریداری کرده‌ام تنها برای دو خانه مجوز بوم‌گردی صادر شده است. به گفته وی یکی از دلایل مهم عدم پیشرفت کار در بافت تاریخی تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای است. 

گزارش از سید محمد شبیری

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon