بازار روغن خودرو گرفتار احتکار، تقلب و قاچاق شده است

بازار روغن خودرو گرفتار احتکار، تقلب و قاچاق شده است

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن و پنچرگیران تهران از تولید و عرضه روغن‌های خودرو بی‌کیفیت و غیراستاندارد ابراز نگرانی کرد و گفت: در حالیکه تولیدکنندگان بزرگ روغن برای ادامه فعالیت با مشکل همراه هستند، فرصت برای فعالیت متقلبان فراهم شده است.

شیرین شوکت فدائی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: این گروه از تولیدکنندگان از مسیرهای غیرقانونی ادتیو یا همان ماده افزودنی که در تولید روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد را وارد می‌کنند.
وی افزود: به دلیل افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت ادتیو قاچاق شده به داخل کشور بالاست که موجب افزایش قیمت تمام شده روغن می‌شود.
نایب رئیس اتحادیه با بیان اینکه،‌ مشخص نیست روغن تولیدشده توسط این تولیدکنندگان چگونه و با چه مواد اولیه‌ای تهیه می‌شود،اظهارداشت: محصولاتی که اینگونه تولید می‌شوند، عمدتا فاقد استاندارد و کیفیت هستند که مصرف آنها می‌تواند به خودرو مصرف‌کنندگان آسیب‌های جدی وارد کنند.
وی ادامه‌داد: بخش زیادی از این تولیدات تحت عنوان محصولات وارداتی و با قیمت‌های زیاد در بازار عرضه می‌شود که در واقع ابن افراد علاوه بر تخلف قاچاق و تولید غیرقانونی، مرتکب تقلب و کلاهبرداری نیز می‌شوند.
شوکت فدایی با بیان اینکه مشکل دیگر خروج تولیدکنندگان بزرگ از بازار روغن خودرو است، در این خصوص توضیح‌داد: به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، قیمت تمام شده انواع روغن خودرو برای تولیدکنندگان بزرگ افزایش یافته است و از آنجاییکه محصولات ایشان مشمول قیمت‌گذاری است، امکان عرضه با هر قیمتی را ندارند.
وی تأکید‌کرد: این در حالی است که که تولیدکنندگان بزرگ روغن کشور که عضو انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران هستند، همچون گذشته توان تأمین تمام نیاز کشور به روغن را دارند، مشروط اینکه قیمت‌گذاری‌ها به صورت منطقی باشد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که تولیدکنندگان بزرگ برای حفظ اعتبار و جایگاه خود، هر نوع محصول با هر کیفیتی تولید و به بازار عرضه نمی‌کنند، این در حالی است که تولیدکنندگان غیرقانونی و زیرپله‌ای بدون هیچ نگرانی بابت نهادهای نظارتی و آسیب دیدن برندشان، محصول بی‌کیفیت را با هر قیمتی وارد بازار می‌کنند.
نایب رئیس اتحادیه افزود: در چنین شرایطی تولیدکنندگان بزرگ امکان ادامه فعالیت و رقابت با تولیدکنندگان زیرپله‌ای ندارند و با مشکلات جدی در بازار روبرو می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن، فیلترسازان و پنچرگیران تهران در راستای مسؤلیتی که در حوزه نظارت و بازرسی بازار برعهده دارد این تخلفات را پیگیری می‌کند، تأکیدکرد: اتحادیه در راستای تعهدی که نسبت به اعضاء دارد و همچنین مسؤلیت نظارتی که حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان را متوجه اتحادیه می‌کند، این موارد را پیگیری و به نهادهای مربوطه منعکس می‌کند.
شوکت‌فدایی گفت: اتحادیه در گام اول در تعامل با تولیدکنندگان داخلی و نهادهای نظارتی، برندهای تقلبی و بی‌کیفیت را شناسایی و عرضه آنها در بازار را متوقف می‌کند.
وی با بیان اینکه قطعا مسؤلیت اتحادیه در اینجا تمام نمی‌شود، گفت: در شرایطی که بازار دچار نوساناتی شده‌است، اتحادیه با جدیت بیشتری و ظیفه نظارتی خود در همه حوزه‌ها اعم از لاستیک، روغن، فیلتر و خدمات پی‌گیری می‌کند و در صورت مشاهد هرگونه تخلف بی‌توجه به اینکه متخلف چه‌کسی است‌ با آن برخورد می‌کند.
نایب رئیس اتحادیه همچنین به این موضوع اشاره کرد که با توجه به افزایش قیمت ارز واردات روغن‌ غیرمنطقی است، اظهارداشت: در صورت واردات روغن خودرو قیمت مصرف‌کننده آن 5 تا 6 برابر قیمت تولیدات داخلی است.
وی ادامه‌داد: از این رو علامت سؤال بزرگی پیش روی محصولاتی است که با عنوان روغن وارداتی در بازار عرضه می‌شوند و اتحادیه در حال بررسی این موضوع است و به زودی در خصوص روغن‌های خودرو که تحت عنوان محصول خارجی و وارداتی عرضه می‌شوند، شفاف‌سازی خواهدکرد.
شوکت‌فدایی در پایان اظهارداشت: گزارش‌هایی در خصوص تخلفاتی چون تقلب، احتکار و قاچاق برخی تأمین‌کنندگان و تولیدکنندگان مواد اولیه و محصول نهایی لاستیک، روغن و فیلتر ارائه شده که توسط اتحادیه در حال بررسی و است در صورت محرز شدن تخلف، اقدامات قانونی انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon
مدیران