صالحی:‌ جشنواره کتابخوانی رضوی «بازتولید کتاب» را رقم زد

صالحی:‌ جشنواره کتابخوانی رضوی «بازتولید کتاب» را رقم زد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره کتابخوانی رضوی برگزاری این جشنواره را موجب «بازتولید کتاب»‌ دانست و گفت:‌ برای توسعه کتابخوانی باید به «بازتولید کتاب» توجه ویژه داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا‌، اختتامیه هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی پیش از ظهر امروز شنبه، 17 شهریور ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی‌، حجت‌الاسلام مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی،‌ نیکنام حسین‌پور مدیرعامل خانه کتاب و محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در مجتمع فرهنگی و هنری سرچشمه برگزار شد.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت:‌ هشتمین دوره از برگزاری این جشنواره با نام هشتمین امام(ع) می‌تواند نماد و نقطه عطفی برای این حرکت فرهنگی باشد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه کتابخوانی در کشور گفت: در بحث توسعه اجتماعی کشورها و ملت‌ها، بحث توسعه فرهنگی به عنوان کانون و محور توسعه مطرح است و در حوزه توسعه فرهنگی، حوزه نشر کتاب نقش محوری دارد و کانون محوری حوزه نشر کتاب، توسعه کتابخوانی است. اگر به این سه گزاره توجه شود، طبیعتاً باید همت‌های بیشتری را معطوف به توسعه کتابخوانی کنیم؛ چرا که توسعه کتابخوانی پایه توسعه فرهنگی و توسعه همه جانبه کشور است.

وی توسعه کتابخوانی را نیازمند برنامه‌ای مستمر و پیوسته دانست و گفت:‌ ما در کنار این برنامه‌ریزی مستمر، باید فرصت‌ها و مشاغل مختلف و متنوع حوزه کتابخوانی را به امداد بطلبیم. یکی از این فرصت‌ها برای ما ایرانیان  برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی است که همزمان با سالروز میلاد امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

وزیر ارشاد گفت:‌ امام رضا(ع) از زمانی که پا به سرزمین ما گذاشتند، برکات فراوانی برای ما ایرانیان داشته‌اند که این برکات تنها مربوط به دهه‌ها و سده‌های اخیر نیست. به طوری که خاوند شاه مورخ سنی مذهب شافعی، درباره مشهد و حرم امام رضا(ع) در زمانی که هنوز مذهب شیعه در ایران فراگیر نشده بود، عنوان کرده است که شهر مشهد مرجع ایران و مقصد سالکان آفاق است؛ بنابراین در دوره‌های پیش از صفویه خاوند شاه مرقد امام رضا(ع) را در مشهد به عنوان مرجع ایران می‌داند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: اتفاقی که با برگزاری این جشنواره آغاز شده و می‌تواند دامنه وسیعی پیدا کند؛ موضوع «بازتولید کتاب» است. اگر می‌خواهیم کتابخوانی ترویج پیدا کند باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم. بر این اساس کتابخوان باید به عنوان یک مولد فعال، مواد و محتوای کتاب را در راستای ایده‌پردازی در سایر حوزه‌ها بکار گیرد.

صالحی ادامه داد: فضای مجازی می‌تواند یک فرصت مناسب برای ترویج کتابخوانی باشد، البته اگر به خوبی از آن استفاده شود. حرکتی که امروز به عنوان پویش کتابخوان مجازی مشاهده کردیم، با ارائه قالبی مناسب از معرفی کتاب با حفظ هویت و حقوق نویسنده، مترجم و ناشر اثر، اقدامی شایسته تقدیر است.

وزیر ارشاد با اشاره به جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: امیدوارم این خدمتی که عزیزان در حوزه ترویج کتابخوانی و معارف رضوی انجام دادند، مشمول عنایت حضرت امام رضا(ع) قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم در سخنانی درباره وضعیت مطالعه در ایران گفت:‌ آمارهای متعددی درباره وضعیت سرانه مطالعه در کشور ارائه شده که با وجود تفاوت در ارائه آمار و ارقام، همگی یک وجه مشترک داشته‌اند و آن پایین بودن میزان مطالعه در کشور بوده است؛ این در حالی است که یکی از شاخصه‌های پیشرفت و توسعه‌یافتگی در هر جامعه، میزان مطالعه در آن جامعه است.

وی با اشاره به گزارش وزیر ارشاد از وضعیت کتابخوانی در جهان و ایران در آخرین جلسات شورای عالی فضای مجازی گفت: وزیر ارشاد در این جلسه از پایین بودن سطح مطالعه سخن گفت و از ما پرسید راهکار چیست؟ در آن جلسه بنده پیشنهاداتی برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور ارائه کردم؛ راه‌اندازی چالش معرفی آخرین کتاب خوانده شده از سوی مسئولان و چهره‌های شناخته شده حوزه فرهنگ، هنر، سیاست و سایر حوزه‌ها می‌تواند در ترغیب و تشویق مردم به مطالعه موثر باشد.

مازنی ادامه داد:‌ سال‌ها کارشناسان و کارمندان ما در وزارت فرهنگ کتاب‌ها را بررسی کردند،‌ برخی را زود جواب دادند و برخی کمتر یا بیشتر شامل ممیزی شد. پیشنهاد من این است که در کنار این سال‌ها کنترل و ممیزی یکی دو سالی هم ماجرا را به اهل قلم واگذار کنیم،‌  منظور من رها کردن مدیریت نیست،‌ بلکه باید مدیریت را به خود افراد واگذار کنیم. اکنون پس از 40 سال دیگر نویسندگان فرهیخته‌ای داریم که تربیت شده انقلاب هستند.

احمد مازنی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی ادامه داد: پیشنهاد دیگر من که با الهام از برگزاری این جشنواره ارائه شد، گسترش جشنواره‌های کتابخوانی در حوزه‌های مختلف است. خوشبختانه گزارش ارائه شده در این جشنواره از افزایش 32 درصدی مشارکت عمومی نسبت به سال گذشته حکایت دارد که این موضوع نشان دهنده ظرفیت بالای چنین حرکاتی در تشویق مردم به کتابخوانی است.

وی با تقدیر از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برگزاری این جشنواره گفت: نهاد با برگزاری این جشنواره به عبارتی با یک تیر دو نشان را هدف گرفت؛ هدف اول دعوت مردم به مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی و هدف دوم آشنایی مردم با معارف دینی به خصوص معارف رضوی بوده است. بر این اساس برگزاری این جشنواره با شکوه را به برگزارکنندگان این حرکت فراگیر فرهنگی تبریک می‌گویم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران