تخریب جنگل‌های گیلان زندگی پلنگ‌ها را به‌ خطر انداخته است


تخریب جنگل‌های گیلان زندگی پلنگ‌ها را به‌ خطر انداخته است

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت:‌ محدود شدن زیستگاه‌های پلنگ به علت تخریب گسترده جنگل‌های گیلان حیات این حیوان را به خطر انداخته است.

حسین علی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ تخریب جنگل‌ها،‌ گسترش سکونتگاه‌های انسانی و مواردی از این دست که محدود شدن زیستگاه‌‌های جانوری در گیلان را به دنبال داشته،‌ ادامه حیات بسیاری از گونه‌ها از جمله پلنگ‌ها را به مخاطره انداخته است.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد:‌ عواملی نظیر تخریب گسترده جنگل‌ها و گسست زنجیره حیات جانوری نه تنها چرخه غذایی طبیعت را دچار اختلال می‌کند بلکه در صورت عدم انجام اقدامات حمایتی به نابودی بسیاری از گونه‌های جانوری می‌انجامد.

علی‌نژاد با بیان اینکه پلنگ‌ها در گیلان به‌عنوان یکی از گونه‌های در معرض انقراض محسوب می‌شوند افزود: با توجه به اینکه ‌پلنگ‌ها در رأس هرم غذایی قرار دارند بدون شک کاهش جمعیت بسیاری از گونه‌های جانوری که در زیرشاخه آن‌ها هستند اثرات مخربی بر روی چرخه طبیعت بر جای می‌گذارد.

وی به کاهش جمعیت گراز‌های وحشی،‌ مرال و شوکاها در جنگل‌های گیلان اشاره کرد و گفت:‌ در سال‌های اخیر به دلیل تخریب زیستگاه‌ها و یا شکار بی‌رویه این دسته از پستانداران که در زیرشاخه هرم غذایی پلنگ‌ها قرار دارند ادامه حیات پلنگ‌ها را با مخاطرات بسیار جدی مواجه کرده است.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد:‌ یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که به‌ویژه در سال‌های اخیر به‌دلیل کاهش منابع غذایی در جنگل‌های گیلان رخ می‌دهد حمله پلنگ‌ها به دام‌ها و سایر حیوانات اهلی به علت عدم وجود غذای کافی است.

علی‌نژاد از اجرای طرح جامع بیمه پلنگ‌ها در گیلان سخن گفت و در مورد چگونگی آن نیز عنوان کرد: چند سالی است که یکی از شرکت‌های بیمه در اقدامی کاملاً خودجوش و بدون دریافت حتی کوچکترین مبلغی از اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اقدام به بیمه پلنگ‌ها و حمایت از آنان کرده است.

وی اقدامات حمایتی این شرکت از پلنگ‌ها را بسیار تأثیرگذار و مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت:‌ اگر پلنگی به یکی از دامداران و یا حیوانات اهلی آنان حمله کرده و به آنان خسارت وارد کند این شرکت بیمه‌ای‌ تمام هزینه‌ها را تقبل کرده و عین آن را به صاحبان مال پرداخت می‌کند.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در مورد برخورد با افرادی که اقدام به شکار پلنگ می‌کنند نیز افزود:‌ بر اساس قانون افرادی که در گیلان به شکار پلنگ اقدام می‌کنند علاوه بر تحمل حبس از 6 ماه تا 2 سال به پرداخت 80 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم می‌شوند.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon