هوشمندسازی پروانههای ساخت و ساز/صدور هولوگرامهای خاص توسط مدیریت گذشته
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، با تاکید بر اینکه در دوره گذشته برخی از افراد هولوگرامهای خاص را برای ساخت و سازها صادر میکردند گفت: این اقدام با فعالیت مدیریت شهری و با دستور شهردار وقت تهران متوقف شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد سالاری در نشست خبری که به مناسبت گزارش یک ساله کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران برگزار شد اظهار کرد: این کمیسیون که یکی از 6 کمیسیون شورای شهر تهران محسوب میشود طی یک سال گذشته فعالیتها و ماموریتهایی را در حوزه مدیریت شهری انجام داده است و به صورت جد مامورتهایی که طی سالها و دهههای گذشته مغفول مانده و نتیجه آن ناهنجاری در کلانشهر تهران بوده است را مورد توجه قرار داده است.
وی تصریح کرد: از جمله ماموریتهای طرحهای توسعه شهری در طرح جامع، توجه به همه ابعاد توسعه شهری است که این یکی از ماموریتهای اصلی کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران محسوب میشود که متاسفانه طی سالهای اخیر در این خصوص غفلت صورت گرفته است.
سالاری در ادامه به فعالیت کمیسیون شهرسازی و معماری در دوره گذشته اشاره کرد و گفت: با پیشنهاد اعضای سابق شورا کمیسیون شهرسازی و معماری شکل گرفت و از زمان شکلگیری آن تا به امروز آثار قابل توجهی را در حوزه شهرسازی برداشته است. ضمن اینکه در یک ساله گذشته نیز کمیسیون در راستای اهداف و شعار لیست امید اصلاحطلبان در شورای شهر تهران گام برداشته است.
وی گفت: اعضای کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران طبق نشستهای ابتدایی ماموریتها و شرح وظایف خود را بر اساس رویکرد جدید و البته تجربیات شورای چهارم تدوین و پس از آن نسبت به تشکیل کمیتههای تخصصی زیرمجموعه کمیسیون شهرسازی اقدام کردند. ضمن اینکه زیرمجموعه کمیسیون شهرسازی، کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون تشخیص باغات شکل گرفته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به وظایف تعریف شده کمیسیون تشخیص باغات گفت: این کمیسیون مسئولیت بررسی و بازدید از پرونده و ارائه نظرات کارشناسی در خصوص باغات را در صحن برعهده دارد و در این مدت کمیسیون باغات یکی از فعالترین کمیسیونهای شورای شهر تهران محسوب میشود.
سالاری گفت: در یک نگاه کلی اگر بخواهیم به فعالیت کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در طول یک سال گذشته اشاره کنیم باید این موضوع عنوان شود که 81 جلسه رسمی در کمیسیون برگزار شده است که در طی این جلسات 35 طرح و 11 لایحه بررسی شده است. ضمن اینکه در بعد نظارتی نیز کمیسیون اقداماتی را انجام داده است.
وی گفت: در طی این مدت 4855 پرونده در شورای عالی معماری مناطق در کمیسیون مورد بررسی و تطبیق با طرح تفصیلی قرار گرفته است که قسمت عمدهای از این پروندهها با طرح تفصیلی مغایرت داشته است که در همین بخش این موضوع به شهرداران مناطق و همچنین شهرداری تهران اعلام شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تصریح کرد: در طول یک سال گذشته کمیته نما در 22 منطقه فعالیت خود را به صورت گسترده انجام داد. ضمن اینکه حدود 950 درخواست مردمی در طی این مدت در حوزه شهرسازی داشتهایم که این موارد توسط کارشناسان کمیسیون و کمیته مورد بررسی و در نهایت پاسخهای لازم به آنها داده شده است که بر اساس بررسیهای صورت گرفته قسمت عمدهای از درخواستها قابلیت اجرایی نداشته است که این درخواستها شامل تخفیف عوارض و بارگذاری بیش از حد طرح تفصیلی بوده است.
وی افزود: در طی این مدت 165 مورد مکاتبه از سازمان نظام مهندسی استان تهران با کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درخصوص پروژههای در دست اجرا و گودبرداریهای تهران که احتمال خطر داشتهاند انجام شده و متقابلا نیز اعضای کمیسیون بازدیدهایی را از این پروژهها داشته و در نهایت گزارش آن به شهردار تهران ارائه شده است.
سالاری به بازدیدهای میدانی اعضای کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: این بازدیدها به صورت انفرادی و جمعی از پروژهها در مناطق مختلف انجام شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به بررسی 119 پرونده در کمیسیون تشخیص باغات اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته کارشناسان و متخصصان در این حوزه بازدیدهایی را در این زمینه داشتهاند و در واقع پروندهها با عکسهای هوایی از باغات را مورد تطبیق و بررسی قرار دادهاند.
وی افزود: در طول یک سال گذشته هر یک از اعضای کمیسیون شهرسازی 3 طرح را در حوزه شهرسازی و معماری به صحن شورای شهر تهران ارائه کردند که از آن جمله میتوان به طرحهایی از جمله طرح تحقیق و تفحص از صندوق بازنشستگی شهرداری تهران، طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه و همچنین طرح ساماندهی مالها و مگامالها و تایید کاربری آنها اشاره کرد.
سالاری افزود: طرح لغو مصوبه برج باغات یکی از مواردی بود که در شورای پنجم مطرح شد و در نهایت تصمیم به لغو این مصوبه بعد از سالها گرفتیم که متاسفانه اجرای این مصوبه از سالهای گذشته لطمات زیادی را به باغات وارد کرده است.
وی گفت: البته طی جلسات مکرر با مسئولان شهرداری تهران پیشبینی میشود طی یکی دو هفته اینده طرح جایگزین مصوبه برج باغات در صحن شورا تصویب و در نهایت برای تایید نهایی به شورای عالی شهرسازی ارسال شود که قطعا این طرح جایگزین باعث حفاظت و صیانت از باغات شهر تهران خواهد بود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: در خصوص پراکندگی باغات از شورای چهارم مباحثی مطرح بود که در ادامه و با آغاز به کار شورای پنجم ما شهرداری تهران را ملزم کردیم که مشاوری را برای این بخش و در خصوص شناسنامهدار کردن باغات بگیرد که در این زمینه مشاور ذیصلاحی برای این بخش پیشبینی شد.
سالاری با بیان اینکه 6 هزار و 200 پرونده باغات در مقیاس هوایی شناسایی شدهاند گفت: بر همین اساس ما سازمان بوستان شهرداری تهران را ملزم به شناسنامهدار کردن باغات شهر تهران کردهایم به طوریکه از 6 هزار و 200 پرونده باغات، 3 هزار و 428 پرونده این باغات توسط مشاور ذیصلاح مورد بازدید با رویکرد شهرسازی و اکولوژیک قرار گرفته است و در این بازدید نوع درختان و بن درختان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه با اهمیت باغات کن و فرحزاد در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز پیگیریهای لازم صورت گرفته و جلساتی را با شهرداران مناطق 2 و 5 برگزار کردهایم و دو طرح را برای صیانت از این باغات در دستور کار قرار دادهایم که هر دو این طرحها در کمیسیون و شورای عالی شهرسازی مطرح شده است و امیدواریم هر چه زودتر دو طرح ساماندهی باغات کن و فرحزاد به تصویب برسد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به برنامهریزی کمیسیون شهرسازی و معماری درخصوص کاهش تخلفات شهرسازی اشاره کرد و گفت: اقدامات زیادی انجام شده است و در این زمینه جلسات متعددی با شهرداران مناطق در خصوص فرآیند صدور پروانه صورت گرفته است ضمن اینکه یکی از رویکردهای ما این است که تا پایان امسال و یا سال آینده فرآیند صدور پروانههای ساخت و ساز را به صورت هوشمند در بیاوریم تا از مراجعه مردم به دفاتر خدمات الکترونیک در سطح شهر تهران برای این امر جلوگیری کنیم و بتوانیم به سمت هوشمندسازی، شهروند محوری و ارائه سرویس مطلوب گام برداریم.
وی گفت: این مدل هم اکنون در کشورهای توسعه یافته در حال اجراست و ما میتوانیم با هوشمندسازی خدمات، بستر مناسبی را برای ارائه خدمات به شهروندان و همچنین جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز داشته باشیم.
سالاری ادامه داد: رویکرد شورای پنجم در فرآیندها و تصمیمسازیها، استفاده از مشارکت آحاد جامعه و نخبگان است و در این زمینه نیز سلسله جلسات متعددی در یک سال گذشته و با رویکرد اشاره شده برگزار و مورد توجه نخبگان و آحاد جامعه قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران همچنین به حذف نهاد مطالعات و برنامهریزی طرحهای توسعه شهر تهران در زمان دولت احمدینژاد اشاره کرد و گفت: این تصمیم در زمان ریاست جمهوری احمدینژاد انجام شد و همین امر مشکلات متعددی ایجاد کرد چرا که نمایندگانی از شورا، وزارت راه و شهرسازی در آن حضور داشتند و لغو آن اثرات مخربی را در پی داشت که ما در تلاش هستیم این نهاد را مجددا احیا کنیم که البته پیشنویس آن تهیه شده است و امیدواریم با تدابیر پیشبینی شده به زودی این نهاد مطالعاتی فعالیت خود را از سر بگیرد.
وی در ادامه نشست خبری به طرح ساماندهی باغات کن اشاره کرد و گفت: محدوده کن و به همراه باغات پیوسته آن حدود 1120 هکتار است که از این مساحت 700 هکتار فضای سبز و باغات در حوزه آبریز کن، 120 هکتار باغات خرمالو، 268 هکتار محدوده کوهساران و گستره گردشگری، 40 هکتار شرق مسیر وسک، 139 هکتار محدوده بافت مسکونی، 66 هکتار پیرامون محله کن و 60 هکتار محدوده شهر سنگ در محدوده کن است.
سالاری ادامه داد: در راستای صیانت از باغات کن نیز به مواردی از جمله فعالیت مشاغل متناجس شهری اشاره شده که در این زمینه نیز بالغ بر دهها فعالیت غیرمجاز در این محدوده مستقرند و باغات هیچگونه امنیتی ندارند و در این زمینه بنا شد که با مشارکت شهرداری و ذینفعان این بخش نیز ساماندهی شود و ما بتوانیم از مجموعه باغات کن به عنوان مرکز تفرجگاهی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ادامه داد: برای 147 هکتار توتستان باغات کن نیز 3 پیشنهاد توسط مشاور ارائه شده که از این جمله میتوان به تملک کامل و پارک عمومی این محدوده اشاره کرد که البته این پیشنهاد در دوره گذشته ارائه شد که در آن زمان 5 الی 6 میلیارد تومان برای این پیشنهاد پیشبینی شده که این رقم هم اکنون بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان رسیده است که پیشنهاد بعدی تملک 50 درصدی است که البته یک مدلی نیز توسط مشاور پیشنهاد شده است که این پیشنهاد مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته که از آن جمله میتوان به مدل مشارکتی برای حفظ این فضا اشاره کرد.
سالاری افزود: درخصوص روستای کن نیز با توجه به بافت فرسوده قرار شد تشویقاتی را برای این بخش پیشبینی کنیم تا بتوانیم از روستای کن به عنوان یک روستای گردشگری و تفرجگاهی برای شهر تهران استفاده کنیم.
وی در ادامه به طرح جایگزین برج باغات اشاره کرد و گفت: در این زمینه رویکرد ما سلبی و از بالا به پایین نیست و ما در واقع در این طرح به دنبال تشویق و ایجاد انگیزه برای باغداران هستیم به طوریکه یکی از وعده های شورای پنجم تغییر در سیاستگذاریها نسبت به گذشته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: در طول مدیریت گذشته و در تعریف پروژهها درخصوص توسعه شهری مجموعه فعالیتها مبتنی بر درآمدزایی بوده است که این امر از دهه 60 و به موجب مصوبه دولت مبنی بر اینکه کلانشهرها باید به صورت خودکفا اداره شوند این موضوع مورد توجه قرار گرفت و در پی آن مشکلات زیادی برای شهر بوجود آمد.
سالاری افزود: یکی از مواردی که طی سالهای گذشته مورد بحث قرار گرفته فعالیت کمیسیون ماده 100 بوده که برخیها عنوان میکنند که بعضی از این تخلفات در این کمیسیون بررسی و در نهایت با دریافت جریمه افراد میتوانند به کار خود ادامه دهند که این موضوع نیز در دستور کار کمیسیون شهرسازی و معماری قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به توافق صورت گرفته فی ما بین دانشگاه صنعتی شریف و شهرداری منطقه 2 گفت: البته با پیگیریهایی که صورت گرفته قرار است خیابان و قسمت شمالی دانشگاه شریف در اختیار این دانشگاه قرار بگیرد که البته ما باید این موضوع را در کمیسیون شهرسازی و معماری مورد بررسی دقیق قرار بدهیم که در صورتی که تبدیل خیابان سواره به پیادهرو مانعی برای شهروندان نداشته باشد.
وی افزود: البته موضوع دانشگاه صنعتی شریف و توافق این مجموعه با شهرداری منطقه 2 فراتر از یک موضوع منطقهای است و از حدود اختیارات شهردار منطقه خارج است و این موضوع باید در سطح بالاتر بررسی و نتیجهگیری شود و اینکه این خیابان از مالکیت شهردای تهران به یک نهاد واگذار شود چنانچه مغایر قانون و البته تصمیمات شورای شهر نباشد ما بر اساس مصلحت شهروندان پاسخ خود را ارائه خواهیم کرد.
سالاری افزود: یکی از مواردی که طی سالهای گذشته مورد بحث قرار گرفته فعالیت کمیسیون ماده 100 بوده که برخیها عنوان میکنند که بعضی از این تخلفات در این کمیسیون بررسی و در نهایت با دریافت جریمه افراد میتوانند به کار خود ادامه دهند که این موضوع نیز در دستور کار کمیسیون شهرسازی و معماری قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: در آخرین جلسه ستاد کمیسیون ماده 100 ما تاکید کردیم که شهرداری تهران پرونده هایی که به نتیجه نمیرسد را به این کمیسیون ارسال میکند و در واقع برخی از درآمدهای شهرداریها از محل همین کمیسیون تامین میشود که متاسفانه این درآمد مغایر با طرح تفصیلی بوده است و در مدیریت گذشته نیز آغاز و همچنان ادامه دارد که نگرانیهایی را برای اعضای شورای شهر تهران در پی داشته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شخص شما و رئیس شورای شهر تهران برای پروژه ایران مال در دادگاه حضور داشتهاید یا خیر گفت: در خصوص این پروژه ما حضور نداشتهایم اما در بحث پروژه پالادیوم ما جلسهای را با دادستانی تهران داشتیم و در آنجا نیز نظرات خود را مطرح و دادسرای مربوطه نیز جلسهای را با معاونت شهرسازی منطقه یک و بنده به عنوان عضو شورا برگزار کرد و آن جلسه منجر به تصویب مصوبهای شد.
سالاری افزود: بر اساس تصمیم صورت گرفته در دادستانی قرار بر این شد که نظارت دقیقی بر تخلفات بزرگمقیاس در سطح شهر تهران صورت بگیرد و در واقع این مصوبه فقط خاص پروژه پالادیوم نیست و در سایر پروژهها نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: بحث تخلفات ساختمانی موضوع نگران کنندهای است که نه در شهرها بلکه در شهرهای اقماری به یک تهدید جدی تبدیل شده است و این موضوع هم اکنون در سطح قوای سهگانه مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران همچنین در خصوص صدور هولوگرام و فعالیت کارگزارها در بحث ساخت و ساز گفت: ما هیچگاه مانع فعالیت سرمایهگذاران نخواهیم بود اما نباید در بحث هولوگرام و کارگزاری، فساد ایجاد شود و در واقع با فراهم کردن شرایط مناسب منعی برای فعالیت آنها طبق قانون وجود ندارد ولی متاسفانه آنچه در گذشته وجود داشته این بوده که برخی از افراد اقدام به صدور هولوگرام به صورت غیرقانونی در مدیریت شهری میکردند که با آغاز به کار مدیریت شهری و دستور شهردار تهران این فرآیند متوقف شد.
وی تصریح کرد: ما آمادگی همکاری با کارگزاران بر اساس قوانین و مقررات داریم و مانعی برای فعالیت آنها وجود ندارد و در صورتی که آنها طبق قانون و قوانین عمل کنند از فعالیت آنها نیز استقبال خواهیم کرد.
وی در پایان در خصوص آخرین وضعیت گود برج میلاد گفت: این گود همچنان بلاتکلیف است که البته نامهنگاریهایی با ناجا از طریق شهرداری و معاونت مربوطه انجام شده که امیدواریم به زودی تکلیف این گود نیز که همچنان پرخطر است و برج میلاد را تهدید میکند تعیین شود.
انتهای پیام/