گیلان| صندوق زیتون در کشور تاسیس میشود
رئیس هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران با بیان اینکه شورای ملی زیتون متشکل از ۵ انجمن استانی و ۵ کمیته تخصصی است گفت: صندوق زیتون زیر نظر این شورا در کشور تشکیل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مهدی عباسی صبح امروز در نشست نهاد بازار سرمایهگذاری خارجی استان گیلان با موضوع بررسی اقدامات صورت گرفته توسط شورای ملی زیتون و دلایل عدم پیشرفت صنعت زیتون در ایران اظهار داشت: صنعت زیتون نیازمند توسعه و توجه است.
رئیس هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران با اشاره به اینکه پیشگیری از واردات میوه زیتون جهت تامین منابع تولیدکنندگان داخلی و اعضاء از اقدامات شاخص شورای ملی زیتون بوده است گفت: این شورا به دنبال تغییر نقشه راه صنعت زیتون در راستای توسعه و پیشرفت است.
عباسی با بیان اینکه تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی، تغییر قانون اساسی شورای ملی زیتون و تشکیل 5 انجمن استانی در استانهای زیتونخیز از شاخصهای مرحله دو اقدامات این شورا بوده است افزود: استان گیلان در حوزه زیتون از استانهای شاخص کشور محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه بزرگترین بازار زیتون کشور با طول 7 کیلومتر در استان گیلان وجود دارد و انجمن زیتون در استانهای قزوین، گلستان، زنجان، فارس و سمنان تشکیل شده است گفت: با وجود تاثیرگذاری گیلان در صنعت زیتون کشور متاسفانه انجمن زیتون هنوز در گیلان تشکیل نشده است.
رئیس هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران با اشاره به اینکه تشکیل انجمن ملی زیتون باید در گیلان پیگیری و دنبال شود تصریح کرد: این انجمن ساماندهی حوزه تولید، فرآوری، تجارت و مصرف محصول زیتون را در برمیگیرد و صنعت زیتون را از داخل مزرعه تا دست مصرفکننده دنبال میکند.
وی با بیان اینکه برای تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس اقدامات گستردهای انجام شده و 5 کمیته تخصصی تحت عنوان کمیته آموزش، صنایع، حقوقی پارلمانی، بازرگانی و امور بینالملل در شورای ملی زیتون تشکیل شده است گفت: گیلان بهدلیل عدم تشکیل انجمن زیتون در هیچ کدام از این کمیتهها عضو نیست.
عباسی با تاکید بر اینکه اعضای این کمیتهها از افراد متخصص و برجسته فعالان عرصه زیتون هستند و در حال حاضر تشکیل صندوق زیتون را در این کمیتهها دنبال میشود خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاههای تخصصی با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی از دیگر اقدامات این شورا است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی باید در عرصه توسعه زیتون بر اساس اعداد و ارقام پیش رفت و به طور تخصصی و علمی اقدامات خود را دنبال کرد افزود: در حوزه صنعت زیتون باید از ظرفیت محققان و دانشمندان در راستای توسعه و پیشبرد اهداف صنعت زیتون بهره برد.
عباسی با بیان اینکه برندسازی و ثبت یک برند بخش عمدهای از مشکلات حوزه بازرگانی و فروش زیتون را برطرف میکند تاکید کرد: تنها راه نجات صنعت زیتون در کشور این است که در بحث تولید زیتون شرکتهای مشاورهای و مشارکتی ورود کرده و در حوزه بازرگانی این محصول برند سازی شود.
رئیس هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران با تاکید بر اینکه تشکیل صندوق زیتون زیر نظر شورای ملی زیتون در حال پیگیری است بیان کرد: متاسفانه گیلان رتبه نخست تولید زیتون در کشور را از دست داده اما هنوز رتبه نخست بازار زیتون را در سطح کشور دارد که این حوزه نیازمند توجه است.
عباسی با اشاره به اینکه در حال حاضر حوزه صنعت زیتون از سوی کارشناسان، باغداران و مسئولان نیازمند توجه و حمایت ویژه است تاکید کرد: اگر استان گیلان در حوزه صنعت زیتون اقدامات مطلوب را دنبال نکند رتبه نخست بازار محصول زیتون را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه تشکیل انجمن زیتون در استان گیلان یک ضرورت است و گیلان با وجود تمامی ظرفیتهای موجود در حوزه زیتون از این انجمن برخوردار نیست تاکید کرد: استان گیلان در پارلمان بخش خصوصی صنعت زیتون هیچ نمایندهای ندارد.
رئیس هیئت مدیره شورای ملی زیتون ایران با تاکید بر اینکه پساب زیتون استان گیلان به یک معضل بزرگ در این حوزه تبدیل شده است خاطرنشان کرد: عدم توجه به این حوزه چالشهایی را در حوزه فرآوری محصول زیتون در استان گیلان ایجاد میکند.
انتهای پیام/م