کاوه صدقی: برخی از گدایی برای اعزام تیم‌های اینلاین هاکی حرف می‌زدند/ کشورهای حاشیه خلیج فارس به ملی‌پوشان ایران پیشنهاد تابعیت دادند

کاوه صدقی: برخی از گدایی برای اعزام تیم‌های اینلاین هاکی حرف می‌زدند/ کشورهای حاشیه خلیج فارس به ملی‌پوشان ایران پیشنهاد تابعیت دادند

کاوه صدقی، سرمربی تیم‌های ملی اینلاین هاکی گفت: درخشش ملی‌پوشان ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا باعث شد تا برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس به آنها پیشنهاد تغییر تابعیت بدهند.

کاوه صدقی، سرمربی تیم‌های ملی اینلاین هاکی مردان و بانوان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره سطح کمی و کیفی رقابت‌های قهرمانی آسیا در کره‌جنوبی، قهرمانی تیم مردان و عنوان سومی تیم بانوان و عملکرد این دو تیم در این تورنمنت اظهار داشت: اولین باری که در این رقابت‌ها شرکت کردیم، سال 84 بود و من به عنوان کاپیتان دوم ایران حضور داشتند. در آن رقابت‌ها ایران مقابل تیم ژاپن 16 بر صفر باخت. از آن زمان 13 سال گذشته و خوشبختانه توانستیم یک روند مثبت را داشته باشیم، به‌طوریکه امسال تیم ژاپن را در فینال شکست دادیم و قهرمان شدیم.

وی افزود: تا به حال اینقدر سطح کمی و کیفی مسابقات را بالا ندیده بودم. تیم‌هایی همچون ژاپن، کره جنوبی به عنوان میزبان و همچنین چین تایپه از نفراتی در ترکیب خود بهره می‌بردند که سابقه فعالیت در هاکی روی یخ را در کارنامه داشتند. با این وجود ملی‌پوشان ایران از جان و دل مایه گذاشتند و به واسطه 6 سال حضور در کنار هم در تیم باشگاهی‌شان، توانستند برای نخستین بار قهرمان شوند.

صدقی در پاسخ به این سوال که آیا پیش از اعزام تیم به کره جنوبی، فکر می‌کرد که شاگردانش قهرمان شوند؟ گفت: واقعیت این است که بازیکنان تیم‌های دیگری مثل ژاپن و چین تایپه به لحاظ فنی و بدنی شرایط بسیار بهتری نسبت به اعضای تیم ایران دارند و حتی از امکانات بهترین هم بهره می‌برند، اما ملی‌پوشان کشورمان همه جوره این قهرمانی را می‌خواستند و بیش از توان‌شان ظاهر شدند. ایران سابقه کسب عنوان نایب قهرمانی را داشت، به همین دلیل دوست داشتیم مقام بهتری را بدست بیاوریم.

سرمربی تیم‌های ملی اینلاین هاکی با اشاره به حضور چند بازیکن مقیم خارج از ایران در ترکیب تیم ملی عنوان کرد: کمپینی برای جذب بازیکنان مقیم خارج از ایران را راه‌اندازی کردیم که نتیجه‌اش حضور دو بازیکن شد. بنجامین غفاری که در لیگ دوم سوئد حضور دارد و جرمی رضاپور که در آمریکا زندگی می‌کند، نفراتی بودند که با عشق و علاقه به تیم ملی ملحق شدند و بزرگترین افتخارشان این بود که برای ایران بازی کردند.

وی با اشاره به حضور دو مربی خارجی در تیم‌های ایران گفت: من به عنوان سرمربی هر دو تیم مردان و بانوان فعالیت می‌کنم. البته در تیم بانوان «ماریا فاگو» فرانسوی به عنوان مربی حضور دارد و دو نفر دیگر نیز تمرین‌دهنده هستند. همچنین در تیم مردان «کریس مولر» آلمانی و یک تمرین‌دهنده دیگر حضور دارند. پول زیادی در رشته اینلاین هاکی وجود ندارد و این دو مربی خارجی هم انگار براساس یک مسئولیت اجتماعی کار می‌کنند. ما فقط پول بلیت و هزینه اقامت‌شان را می‌دهیم و نزدیک به هزار یورو هم می‌پردازیم. البته برای مسابقات قهرمانی آسیا به فاگو 1500 یورو و به مولر 1000 یورو دادیم. به هر حال آنها در کشورشان شاغل هستند و برای حضور در ایران باید از محل کارشان مرخصی بگیرند.

صدقی در پاسخ به این سوال که هزینه اعزام این دو تیم چگونه تامین شد؟ اظهار داشت: ما برای اعزام تیم‌های ملی از ارز غیر دولتی استفاده کردیم که در آن خصوص هم با شرایط سختی مواجه شدیم. برآورد اولیه ما این بود که هزینه اعزام با ارز دولتی نزدیک به 340 میلیون تومان می‌شود. ابتدا برای تامین بخشی از این پول یک کمپین راه‌ انداختیم که فقط 20 میلیون جمع‌آوری شد. سپس از سه شرکت مبلغی در حدود 60 میلیون گرفتیم. مابقی را نیز با جایزه‌هایی که ملی‌پوشان از وزارت ورزش مربوط به عنوان سومی دوره قبل گرفته بودند و همچنین کمک خانواده‌های‌شان تامین کردیم. در آستانه اعزام متوجه شدیم که ارز دولتی به تیم ما تعلق نمی‌گیرد که این موضوع افزایش تقریباً دو برابری هزینه سفر را به دنبال داشت. رئیس فدراسیون بلافاصله برای چندین روز متوالی به وزارت ورزش رفت و مسئولان را مجاب کرد تا بخشی از بودجه فدراسیون جلو جلو داده شود و اعزام تیم کنسل نشود. وزارت ورزش هم 400 میلیون از بودجه فدراسیون را داد تا تیم‌های ملی اعزام شوند.

سرمربی تیم‌های ملی اینلاین هاکی درباره موضوع جمع‌آوری کمک‌های مردمی گفت: در زمانی که کمپینی را برای این کار به راه انداختیم، برخی از گدایی حرف زدند، برخی دیگر نیز صحبت‌های غیرمرتبط به ورزش را مطرح کردند. به هر حال دوره بدی بود، چرا که مشکلات اقتصادی بر روی زندگی مردم تاثیر منفی گذاشته بود.

صدقی درخصوص پیشنهاد خارجی برای ملی‌پوشان گفت: چند تیم باشگاهی از عملکرد برخی ملی‌پوشان رضایت داشتند و صحبت‌هایی هم در این باره مطرح شده است. البته شنیده‌ام که برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هم پیشنهاد تغییر تابعیت به برخی ملی‌پوشان را داده‌اند که باید در این باره بررسی‌های بیشتری انجام بدهند تا ببینم موضوع از چه قرار است.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش عنوان کرد: امیدوارم با این افتخارات اخیر توجه به رشته ما بیش از قبل شود و حمایت بیشتری صورت بگیرد. اینلاین هاکی رشته پولدارها نیست، بلکه بسیاری از ملی‌پوشان آن در شهرستان و مناطق جنوبی تهران زندگی می‌کنند. در واقع این رشته نیاز به خلق و خوی جنگجویی زیادی دارد. در این وضعیت، ملی‌پوشان که شرایط مالی خوبی ندارند، باید کمک‌های بیشتری دریافت کنند که امیدوارم این امر محقق شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon