رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مریوان: تالاب‌های بختگان، تشک، آمل، جازموریان و گاوخونی مرکز گرد و غبار شده‌اند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مریوان: تالاب‌های بختگان، تشک، آمل، جازموریان و گاوخونی مرکز گرد و غبار شده‌اند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالاب‌های بختگان، تشک، آمل، جازموریان و گاوخونی آب ندارند چراکه حق آبه آنان گرفته شده و امروزه خشک‌ و به مرکز گرد و غبار تبدیل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، عیسی کلانتری عصر امروز در جلسه ستاد نجات‌بخشی تالاب زریبار که با حضور مسئولان استان در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته که رئیس‌جمهور از بنده خواستند به سازمان حفاظت محیط زیست بیایم، دستور پیگیری چهار مسئله اصلی در حوزه محیط‌زیست را صادر کردند.

وی گفت: پیگیری کاهش آلودگی هوای کلانشرها، مسئله ریزگردها، پسماندها که مخصوصاً در شمال کشور به یک معضل عظیم تبدیل شده و احیای تالاب‌ها مواردی بودند که رئیس‌جمهور پیگیری آن را از بنده خواسته‌اند.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: احیای تالاب‌ها جزو سخت‌ترین وظایف است چراکه نیازمند آب بوده و غیر از تالاب زریبار، انزلی و شادگان بقیه تالاب‌ها همچون بختگان، تشک، آمل، جازموریان و گاوخونی آب ندارند چراکه حق آبه آنان گرفته شده و امروزه خشک‌ و به مرکز گرد و غبار تبدیل شده‌اند.

وی ادامه داد: متأسفانه حتی شهرهای بزرگ شیراز، کرمان، زابل، اهواز و اصفهان به‌شدت تهدید می‌شوند و کارهایی که قبلاً ناقص انجام شده، امروزه خسارت آن را می‌دهیم و برخی از خسارت‌ها نیز قابل جبران نیست.

کلانتری با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی و دستور رئیس‌جمهور در سه سال گذشته برای پیگیری مشکل سد گتوند افزود: دانشگاه تهران برای حل این مشکل، پیشنهادهایی دادند و 12 هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواست، اما تقریباً هیچ‌کدام از آنان اجرایی نیست.

وی اظهار کرد: خوشبختانه برای احیای تالاب زریبار هنوز دیر نشده و به نظر بنده مشکلات دریاچه مریوان با تکنولوژی پیشرفته غیرمکانیکی احیا می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تالاب انزلی 16 هزار هکتار است که 13 تا 14 هزار آن نیزار شده و در سه سال گذشته احیای آن نیز نیازمند 49 هزار میلیارد تومان اعتبار بود.

وی با اشاره به مشکلات شبکه‌های فاضلاب آستان قدس رضوی ادامه داد: هر سال حدود 4 تا 5 میلیارد تومان هزینه تخلیه فاضلاب‌های جمع‌آوری شده را پرداخت می‌کنند.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قرار است در این فصل پاییز 200 هکتار دیگر از تالاب انزلی تخلیه شود، خاطر نشان کرد: امسال قرار بود اعتبار احیای یکهزار و 200 هکتار از تالاب انزلی تامین شود تا با همان 12 هکتاری که زیر نظر شیلات و محیط‌زیست تخلیه کرده بودند، تالاب احیا شود.

وی اضافه کرد: براساس بررسی‌های دانشگاه تهران قرار است، گروهی متخصص تالاب انزلی را با دو درصد هزینه و بدون لطمه واردکردن به محیط‌زیست تخلیه کنند در صورتیکه از ابتدا بایستی حدود 500 میلیون تن لجن بیرون می‌کشیدند.

کلانتری با بیان اینکه هم‌اکنون دریاچه زریبار از مواد آلی انباشته شده است، افزود: پرشدن تالاب دریاچه زریبار به علت ورود مواد آلی بوده و این مواد شرایط بی‌هوازی در پایین آب به‌وجود آورده و مواد چسپیده و عمق آب کم و نیزارها شروع به رشد و تکثیر کرده و تالاب را تصرف می‌کنند.

وی اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از پسماندها و ورود فاضلاب‌ها به دریاچه را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: اگر نتیجه کارهای این گروه متخصص در تالاب انزلی مثبت باشد، نیزارهای دریاچه زریبار نیز در ظرف یک‌سال تخلیه می‌شود و منابع آن را تامین می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به مسئولان حاضر در جلسه تصریح کرد: امیدوارم حداکثر تا پایان این دولت، دریاچه زریبار به حالت قبلی خود برگردد و نگران تامین منابع مالی نیز نباشید؛ بنده مطمئنم دریاچه زریبار به‌سرعت می‌تواند احیا شود.

وی با بیان اینکه زریبار هیچ مشکلی برای احیا ندارد، ادامه داد: در تالاب زریبار نیزارها به‌عنوان یک پارازیت رشد کرده و مهمان‌ ناخوانده محیط دریاچه هستند که باید خارج شوند.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه همه مهندسین مشاور در کشور خیلی ضعیف هستند، اذعان کرد: نباید فکر کنیم که همه چیز را می‌دانیم اما ما ایرانی‌ها یه خورده بچه پروییم! یعنی با اطلاعات کم می‌خواهیم ثابت کنیم که زیاد می‌دانیم و خیلی از مسائل ساده را پیچیده می‌کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon