چه کسی برای تبدیل جاده مرگ آذربایجان به اتوبان "قیر" می‌دهد؟+فیلم

چه کسی برای تبدیل جاده مرگ آذربایجان به اتوبان "قیر" می‌دهد؟+فیلم

روند احداث بزرگراه اهر-تبریزحدود ۱۳ سال پیش با حضور مسئولان وقت کلنگ زنی و از همان سال روند اجرایی پروژه آغاز شد ولی علی‌رغم اینکه یکی از پروژه‌های مصوب سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجان شرقی بود، اما اعتبارات، به موقع تخصیص نیافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، روند احداث بزرگراه اهر-تبریزحدود 13 سال پیش با حضور مسئولان وقت کلنگ زنی و از همان سال روند اجرایی پروژه آغاز شد ولی علی‌رغم اینکه یکی از پروژه‌های مصوب سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجان شرقی بود، اما اعتبارات، به موقع تخصیص نیافت و تکمیل آن به دوران نوسانات ارزی کشید و با مشکل جدی مواجه شد.

جاده اهر-تبریز به لحاظ حوادث رانندگی که در آن رخ می‌دهد به "جاده مرگ آذربایجان" معروف شده، این در حالی است که بر اساس گفته‌های مسئولان تعداد کشته‌های جاده اهر-تبریز از سال 90 تا 95 به 830 نفر رسید.

حال با گذشت حدود 13 سال از آغاز تبدیل جاده اهر – تبریز به بزرگراه، با مشکلات متعددی از قبیل اندک بودن فصل کاری و عدم تامین قیر روبرو است.

بیت‌الله عبداللهی، نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با تاکید بر اینکه راه برای توسعه منطقه ارسباران بسیار مهم بوده که دولت‌ها انصافا در این زمینه درمود ارسباران کم لطفی کرده‌اند، معتقد است: اکنون 13 سال است که این اتوبان آغاز شده و اگر در این سالها از مجموع 95 کیلومتر طول این اتوبان، هر سال 10 کیلومتر آن ساخته می‌شد، چند سال پیش به اتمام می‌رسید ولی دولت‌ها در این موضوع انصافا کوتاهی کرده‌اند.

محمدصادق پورمهدی، دستیار ویژه استاندار آذربایجان‌شرقی در امور عمرانی هم به تسنیم گفت: از مجموع 95 کیلومتر از اتوبان تبریز-اهر، بیش از 50 کیلومتر زیر بار ترافیکی رفته و تلاش می‌کنیم تا پایان فصل کاری و قبل از آغاز بارش‌ها حدود 31 کیلومتر از این مسیر را هم تحویل مردم داده و 14 کیلومتر باقیمانده نیز سال آینده تکمیل و به بهره برداری شود.

اما ابولقاسم سلطانی، مدیرکل راه و شهرسازی هم با اعلام اینکه زیرسازی 31 کیلومتری که امسال باید بهره‌برداری شود، به اتمام رسیده و برخی از قطعات این اتوبان در دست آسفالت است، به تسنیم گفت: چیزی که ما را نگران کرده است، مشکل تامین قیر است. سهمیه قیر این اتوبان کامل اختصاص نیافته و با افزایش قیمت جهانی قیر و نوسانات شدید ارز این مشکل تشدید شده و از سه قطعه این اتوبان، دو قطعه به دلیل نبود قیر تعطیل شده و یک قطعه فعال هم از کارگاه‌های خود در سایر استان‌ها، قیر امانتی تامین کرده است.

استاندار آذربایجان شرقی یکی از مهمترین رویکردهای خود را در مدت مدیریت خود، پیگیری جدی پروژه‌های زیرساختی و راه می‌داند که اتوبان تبریز-سهند، تبریز-اهر و راه‌آهن میانه-تبریز از مهمترین پروژه‌هایی است که برای کنترل سرعت آنها به صورت مرتب بازدید می‌کند.

مجید خدابخش پس از پایان بازدید در گفت‌وگو با خبرنگاران، از تلاش همه دستگاه‌های متولی در تکمیل اتوبان تبریز-اهر برای اتمام آسفالت ریزی 31 کیلومتر از مسیر، قبل از آغاز سرمای شدید و فصل بارش‌ها خبر داد و تاکید کرد: برای تکمیل این اتوبان با مشکل تامین قیر مواجه هستیم که از طریق وزارت راه و نمایندگان مجلس، این موضوع تا حل مشکل پیگیری می‌شود.

به گزارش تسنیم، برای تکمیل و بهره‌برداری کامل از این اتوبان حدود 130 میلیارد اعتبار نیاز هست که از به صورت نقدی و اسناد خزانه پرداخت خواهد شد ولی مشکل جدی موجود بر سر راه تکمیل آن، نبود قیر برای اتمام آن است که افزایش شدید قیمت قیر هم در قرارداد با پیمانکاران لحاظ نشده ضمن اینکه وزارت راه هم سهمیه شش ماه قیر این اتوبان را اختصاص نداده که علاوه بر مواجه شدن با افزایش قیمت، با اتمام فصل کاری هم روبرو است.

امیدواریم وعده دولت مبنی بر زیر بار ترافیکی رفتن 31 کیلومتر از این اتوبان برای امسال محقق شود و آخرین قطعه آن تا پایان شهریور سال آینده، تکمیل و به بهره‌برداری برسد. 

گزارش ویدیویی: مهدی کاظم‌زاده 

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon