۳۴۸۰ تن کودشیمیایی خریداری شده در انتظار حمل به کردستان

3480 تن کودشیمیایی خریداری شده در انتظار حمل به کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: علیرغم اینکه ۳۴۸۰ تن کودشیمیایی خریداری شده ، اما متأسفانه به دلیل مشکلاتی که در حمل وجود دارد، ۹ روز است که حملی به استان صورت نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، خالد جعفری امشب در کارگروه تنظیم بازار که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه در طی مدت شش ماهه اخیر 900 تن برنج، 50 تن شکر، 981 تن گوشت مرغ منجمد، 106 تن گوشت قرمز منجمد، تخم‌مرغ وارداتی و 45 تن گوشت گرم وارداتی در استان توزیع شد، اظهار داشت: 9 هزار تن ذرت، 1500 تن کنجاله سویا و 27 هزار تن کودشیمیایی نیز در این مقطع در کردستان توزیع شده است.

وی افزود: میانگین سالانه مصرف گوشت قرمز در کردستان حدود 14 هزار تن بوده که توزیع 106 تن بر اساس نیاز استان، میزان ناچیزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اعلام اینکه حدود دو هزار و 700 تن موجودی برنج در کردستان ذخیره شده است، تصریح کرد: اخیراً حواله مجوز 100 تن دیگر نیز صادر شده که پس از تأمین در سیستم توزیع قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص گوشت مرغ نیز گفت: بیش از یک هزار تن موجودی گوشت مرغ در سردخانه وجود دارد ولی به دلیل اینکه قیمت‌ها از نظر ستاد تنظیم بازار کشور، قیمت متعادلی است، مجوز عرضه را در حال حاضر در کشور قطع شده و مرغ صرفاً با گوشت گرم ارائه می‌شود.

جعفری با اعلام اینکه در ماه گذشته سه هزار و 200 قطعه جوجه‌ریزی در استان وجود داشته است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در استان کردستان حدود 50 درصد تولید مرغ در خود استان مصرف می‌شود، امید است با اقداماتی که انجام می‌شود، مشکل خاصی در این حوزه پیش نیاید.

وی اظهار کرد: در حال حاضر در بحث حمل ذرت و سویا مشکلاتی رخ داده است که باید در اسرع وقت بدان رسیدگی شود تا در بحث جوجه‌ریزی و تولید مرغ چالشی پیش نیاید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان قیمت تمام شده مرغ در مرغداری را 6800 تومان اعلام و اضافه کرد: مصرف‌کننده مرغ را به قیمت 9700 تومان دریافت می‌کند که این قیمت در قیاس با قیمت کشوری، زیر میانگین کشوری است.

وی با ابزار تأسف از اینکه علیرغم اینکه کودشیمیایی مورد نیاز استان خریداری شده است، گفت: متأسفانه به دلیل مشکلاتی که در حمل وجود دارد، حدود 9 روز است که حملی به استان صورت نگرفته و این امر منجر به بروز مشکلاتی در استان شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گریزی به وضعیت دیگر استان‌ها در زمینه حمل کودشیمیایی زد و ادامه داد: در استان‌های دیگر حمل با استفاده از ناوگان نظامی و راه‌آهن صورت گرفته و امید است در استان کردستان نیز به دلیل آغاز کشت پاییزه و نیاز مبرم به کودشیمیایی این امر به جد پیگیری شود.

وی با تأکید بر اینکه در صورت عدم رفع این موضوع، مشکلات عدیده‌ای گریبانگیر بحث تولید محصولات کشاورزی خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر 3480 تن کود خریداری شده در انتظار حمل باقی مانده است.

جعفری در پایان با اعلام اینکه در خصوص موجودی کودشیمیایی برخی شهرستان‌ها از جمله دیواندره نتوانسته‌ایم از سنندج باری را اعزام کنیم، خواستار شد: استاندار حمایت خود را برای رفع این مشکل لحاظ کند و زمینه تسریع در رفع مشکلات ناشی از این چالش را فراهم سازند.

گفتنی است، یکی از نکات شایان توجه در سخنان جعفری ارائه آمار میزان مصرف برنج بود که با ارقام ارائه شده از سوی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم‌خوانی نداشته و محل مناقشه آنان در خصوص ارائه آمار صحیح بود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon