تلاش برای مهندسی انتخابات؛ اتهام نهادهای ناظر بر روند انتخابات به کشورها و نهادهای خارجی
نهادهای ناظر بر روند انتخابات در افغانستان اعلام کردند که نهادهای کمک کننده و جامعه بینالمللی حاضر نیستند هزینه نظارت از روند انتخابات پارلمانی افغانستان را تامین کنند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، نهادهای ناظر بر روند انتخابات افغانستان به دلیل عدم دریافت بودجه نمیتوانند از روند برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور نظارت کنند.
با وجود اینکه تنها دو هفته زمان به برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان باقی مانده است اما نهادهای بینالمللی و کشورهای غربی حاضر نیستند هزینه نظارت بر روند انتخابات پارلمانی این کشور را پرداخت کنند.
نهادهای نظارت کننده بر روند انتخابات افغانستان هشدار دادند، خودداری کشورهای حمایت کننده از کمک به این نهادها روند نظارت از انتخابات پارلمانی را با چالش روبرو خواهد کرد.
مسئولان نهادها ناظر تصریح کردند که اگر جامعه بینالمللی از نهادهای ناظر بر روند انتخابات حمایت مالی نکنند، آنها توان نظارت از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور را نخواهند داشت.
نهادهای نظارت کننده خاطرنشان کردند که در انتخابات گذشته نهادهای بینالمللی هزینه نظارت یک روزه ناظران نهادهای نظارت کننده در افغانستان را به عهده داشتند.
اما برای انتخابات پارلمانی این کشور با وجود تلاشهای فراوان هیچ یک از نهادهای بینالمللی حاضر به پذیرش هزینه نظارت و پرداخت کارمزد ناظران انتخاباتی نشدند.
«یوسفرشید» رئیس اجرایی «فیفا» نهاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان به روزنامه «ماندگار» گفت: به دلیل مشکلات مالی و نبود بودجه در این بخش نهادهای ناظر نمیتوانند در روز برگزاری انتخابات از روند رایدهی نظارت کنند.
وی افزود با چندین نهاد خارجی در این راستا صحبت کردیم اما تا کنون هیچ نهاد خارجی و یا بینالمللی حاضر نشده است تا به نهادهای نظارت کننده کمک کند.
رشید اظهار داشت: شماری از احزاب سیاسی و نامزدان پارلمانی با معرفی افرادی برای نظارت بر روند انتخابات اعلام آمادگی کردند اما ناظران نباید به احزاب سیاسی و نامزدان انتخابات پارلمانی وابسته باشند.
این در حالی است که زمینه نظارت بر روند انتخابات برای نهادهای نظارت کننده از جمله، «فیفا»،«تیفا» و «اگوا» از سوی جامعه بینالمللی فراهم شده است.
کارشناسان عدم حضور نهادهای نظارت کننده در روند انتخابات را زمینه ساز تقلب میدانند زیرا در صورت عدم نظارت آنها از این روند کارمندان کمیسیون انتخابات میتوانند مرتکب تخطی شوند.
برخی نیز بر این باورند که عدم حضور نهادهای نظارت کننده ممکن است باعث شود تا نتایج انتخابات برای تمام جناحهای سیاسی و مردم این کشور پذیرفتنی نباشد و باعث ایجاد بحران مشابهی مانند انتخابات سال 2014 میلادی در افغانستان شود.
این در حالی است که احزاب سیاسی افغانستان برای جلوگیری از تقلب در انتخابات در چند ماه اخیر تلاش کردند تا برای برگزاری انتخابات با استفاده فناوری بیومتریک بر دولت این کشور فشار وارد کنند.
نهایتا کمیسیون انتخابات افغانستان و دولت این کشور پذیرفتند تا انتخابات پارلمانی را با استفاده از فناوری بیومتریک به صورت کاملا هوشمند برگزار کنند، اما به نظر میرسد که انتخابات پارلمانی این کشور بار دیگر با چالش جدیدی روبرو شده است.
انتهای پیام/.