۱۸ کانون بیماری دام و طیور در استان مرکزی شناسایی شد

18 کانون بیماری دام و طیور در استان مرکزی شناسایی شد

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه تولیدات آبزیان در استان مرکزی افزایش داشته است گفت: ۱۸ کانون بیماری دام و طیور در استان مرکزی شناسایی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محسن شانقی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی دامپزشکی با اشاره به اقدامت 6 ماهه دامپزشکی استان اظهار داشت: در 6 ماه نخست امسال در بخش کنترل بیماری‌های دامی تاکنون بیش از دو میلیون و 600 هزار راس دام در بحث  بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دامی واکسینه شده‌اند، درهمین  راستا بیش از یک هزار و 47 مورد بازدید از دامداری‌ها در راستای اجرای سیستم مراقبت از بیماری‌ها انجام شده.

وی افزود: در بحث مبارزه با بیماری‌های انگلی دام،190 هزار راس دام  تحت پوشش قرار گرفته‌اند، 425 هزار راس دام سبک در بحث  کنترل و مبارزه با  بیماری‌ تب مالت  واکسینه شدند، همچنین بیش از 5 هزار قلاده سگ نیز در برابر بیماری هاری واکسینه  و در 14 هزار راس دام سنگین تست سل برای شناسایی دام‌های آلوده انجام شده ، همچنین 300 هزار راس دام هم علیه بیماری سیاه‌زخم واکسینه شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: در بحث بیماری‌های طیور، آبزیان و زنبور عسل  14 میلیون و 700 هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده که برای کنترل بیماری‌های واگیر طیور هم بیش از 117 میلیون دوز واکسن استفاده شده است، 18 کانون بیماری استان در سال‌های گذشته شناسایی و در راستای  مراقبت فعال و غیرفعال از مرغداری‌های صنعتی، روستاها، زیستگاه‌ها و کشتارگاه‌های طیور، 4 هزار و 700 مورد بازدید و 5 هزار و 800 مورد نمونه‌برداری برای تشخیص بیماری‌های مختلف انجام شده است.

شانقی بیان کرد: در بحث آبزیان، 59 مورد بازدید از مراکز پرورش ماهی و یک هزار و 567 مورد نمونه آزمایشگاهی جهت تشخیص بیماری‌های آبزیان برداشت شده است ، در بحث زنبور عسل هم 39 مورد بازدید از زنبورستان‌های استان داشتیم که 4هزارو 270 مورد نمونه برداری برای تشخیص بیماری‌های زنبور انجام شد.

وی ادامه داد: در این 6 ماه تعداد دام‌های سبک و سنگین کشتار شده در کشتارگاه‌های استان  84 هزار و 540 راس بوده و مقدار گوشت حاصله 4 هزار و 500 تن بوده است، تعداد لاشه‌هایی که به وسیله بازرسین ضبط و از چرخه مصرف خارج شدند 314 لاشه بوده است.

 مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: تعداد طیور ذبح شده در کشتارگاه‌ها 12 میلیون و 700 هزار قطعه بوده است، گوشت حاصله 29 هزار و 500 تن بوده است، و تعداد طیور غیر قابل مصرف و ضبط شده در کشتارگاه‌ها  126 هزار قطعه بوده است، تعداد بازدید کارشناسی از واحدهای تولیدی، نگهداری و عرضه مواد خام دامی 44هزار موردبوده است، و تعداد فرآورده ضبط شده در این مراکز 122تن بوده است.

شانقی اضافه کرد: از موارد مذکور 126 مورد واحد متخلف به مراجعه قضایی ارجاع داده شده است، از مراکز تولیدی یک هزارو 153 مورد نمونه برداری و آزمایش شده است، تعداد آزمایشات اداره کل و بخش خصوصی برای تشخیص بیماری‌ها و کنترل فرآورده‌های خام دامی 40هزارو 500 مورد بوده است، تعداد دامدار و مرغداری که در این مدت به وسیله مراکز درمانی بخش خصوصی تشخیص و درمان شدند 12هزارو 500 نفر بودند.

وی بیان کرد: تعداد طیوری که برای تشخیص، درمان و انجام آزمایشات لازم به درمانگاه مراجعه کردند بیش از 4میلیون قطعه و تعداد دام مورد معالجه 42هزار راس دام سبک و سنگین بوده است، در بحث صادرات، 775هزار قطعه تعداد ماهی زینتی زنده، 468 هزار کیلوگرم پا و پنجه مرغ، 293 هزار کیلوگرم خوراک و مکمل دام، 220 هزار کیلوگرم مرغ منجمد و مقدار خوراک و مکمل طیور یک میلیون و 650 هزار کیلوگرم در این 6 ماه از استان صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: از سال 92 تاکنون شاهد دستاوردهایی مثل  کاهش 34 درصدی بیماری‌های دام، طیور ، کاهش 45 درصدی مبتلایان تب مالت استان، افزایش 46 درصدی  تولید گوشت قرمز و سفید، افزایش هفت برابری صادرات ماهی زینتی، افزایش سه برابری صادرات تخم مرغ و پنج برابری خوراک مکمل طیور به خارج از کشور، الکترونیکی کردن خدمات، درج کد رهگیری روی محصولات دامی، دریافت کد IR به وسیله واحدهای تولیدی استان برای صادرات داشته ایم.

شانقی بیان کرد: باتوجه به این که تولید داروهای مورد نیاز دام‌ها در کشور بیش از 90 درصد احتیاجات دارویی کشور را برآورده می‌کند، اما برخی داروها باید از خارج از کشور وارد شوند  که در رابطه با واکسن هم وضعیت به همین شکل بوده و بر این اساس، واکسن خارجی و داخلی در کشور موجود است و مصرف کننده حق انتخاب دارد اما در حال حاضر با توجه به شرایط کشور موضوع استفاده از واکسن خارجی به قدری با محدودیت رو‌برو شده است.

وی با اشاره به بها دار شدن برخی از واکسیناسیون دام‌های سنگین گفت: در روستاها به سبب بها دار بودن واکسن‌های مثل تب برفکی استقبال و استفاده از این واکسن کاهش یافته بود،  باتوجه به حمایت استانداری و سازمان مدیریتی توانستیم 250 میلیون تومان اعتبار برای تهیه 45هزار دز دریافت کنیم، طرح واکسیناسیون تب برفکی در دام سنگین  از 10 مهر آغاز شده است و در روستاها، مناطق کمتر برخوردار و دامداری‌های سنتی  واکسیناسیون رایگان انجام می‌شود.

انتهای پیام/a

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon