آموزشهای ترافیکی به ۳۷ هزار همیار پلیس در استان مرکزی ارائه شد
در همایش طلایهداران عرصه فرهنگ استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از ۳۷ هزار همیار پلیس در استان مرکزی آموزشهای ترافیکی دیدند، تاکید شد: برنامههای فرهنگسازی حوزه ترافیک در مدارس استان مرکزی افزایش مییابد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بحث ترافیک امروزه در کشور ایران با توجه به افزایش تعداد وسایل نقلیه و ضرورت ساماندهی این حجم از خودرو و همچنین افزایش جمعیت به یک مسئله پیچیده و مهم تبدیل شده که بسیاری از مسئولان بهویژه پلیس در این زمینه دغدغهمند هستند.
نبود فرهنگ صحیح رانندگی و فرهنگ عابران پیاده، نقض قوانین، وجود اشکال در طرح هندسی سوارهرو و معابر پیادهرو، عدم جامعهپذیری الگوهای رفتاری ترافیکی، عدم آموزشهای صحیح کودکان و خانوادهها و غیره نشان از داشتن پیامدهای وخیم این معضل شهری و اجتماعی دارد.
بنابراین در این راستا آموزش حرف اول را میزند که باید با آموزش و به دنبال آن فرهنگسازی به دنبال کاهش این معضل باشیم کهخانوادهها و محیطهای آموزشی نقش مهمی را در این زمینه دارند
نهادینه کردن فرهنگ ترافیک از همان اوایل کودکی از طریق کارکردهای آموزشی و فرهنگسازی در ارتقای رشد اجتماعی و رعایت قوانین و احترام به حقوق همنوعان بسیار موثر است.
در این راستا طرح همیار پلیس از جمله طرحهای موثری است که با همکاری نیروی انتظامی و آموزش و پرورش برای ارتقاء فرهنگ ترافیک در جامعه اجرا میشود.
همایش طلایهداران عرصه فرهنگ استان مرکزی امروز به مناسبت هفته نیروی انتظامی در کانون امام خمینی(ره) اراک با حضور فرمانده انتظامی استان مرکزی، رئیس پلیس راهور استان، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، شهردار اراک، پرسنل نیروی انتظامی و تعدادی از دانشآموزان برگزار شد.
رئیس پلیس راهور استان مرکزی با اشاره به بحث فرهنگ ترافیک گفت: با توجه به این که در بحث آموزش فرهنگ ترافیک، آموزش و پرورش و پلیس بیشترین نقش را دارند، آموزش، اجرای قوانین و زیرساختها سه راس مثلثی هستند که آموزش در راس آنها قرار دارد و هر یک از اینها کارکرد خود را از دست بدهد معضلاتی در جامعه به وجود میآید.
سرهنگ ابوالفضل امیدی افزود: با استفاده از ظرفیت خیل عظیم دانشآموزان و معلمان که در جای جای جامعه حضور دارند و خود از دغدغهداران در حوزه ترافیک هستند، پلیس بر این باور است که آموزش سرمایهگذاری است نه هزینه که در این حوزه سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش 37 هزار همیار پلیس آموزش دادهایم، همچنین 5 هزار و 200 فرهنگیار و 5 هزار و 150 نفر از پرسنل ادارات و ارگانها که در بحث حمل و نقل عمومی نقش داشتند از آموزشهای پلیس بهرهمند شدهاند و 337 کارگاه آموزشی برای بازآموزی قوانین برگزار شد.
وی تصریح کرد: سال 1388 در استان مرکزی تعداد بیش از 180 هزار خودرو داشتیم که تعداد فوتیهای حوادث رانندگی در آن سال 171 نفر بود اما به دنبال تفاهمنامهای که در بحث همیار پلیس بین آموزش و پرورش و پلیس انجام شد سال گذشته با وجود این که تعداد خودروهای استان 454 هزار و 444 دستگاه بوده، تعداد فوتیها به 77 نفر رسیده که نشان از تاثیرگذاری آموزشها داشته گرچه فوت حتی یک نفر هم قابل پذیرش نیست و ما باید به سمت کاهش معضلات ناشی از عدم رعایت فرهنگ ترافیک برویم.
رئیس پلیس راهور استان مرکزی بیان کرد: در سطح فرهنگ ترافیک، طرز رفتار و نوع رانندگی رانندگان هر شهر نشان از فرهنگ ترافیک آن شهر دارد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی هم در این همایش با اشاره به ضرورت رعایت فرهنگ ترافیک گفت: هر کاری و عملی فرهنگ استفاده دارد، ترافیک هم فرهنگ فردی و اجتماعی است و ما به جهت تردد در معابر شهری و برونشهری به شکل پیاده و یا با وسیله نقلیه باید الزاماتی را رعایت کنیم که مجموعه این الزامات فرهنگ ترافیک نام دارد.
سردار کیومرث عزیزی بیان کرد: معمولا در سه بخش با حوزه ترافیک مواجه هستیم، حرکت با خودرو، پیاده و یا حرکت با دوچرخه، که هر کدام قوانین و مقررات و آئیننامههای مربوط به خود را دارند، فرهنگ ترافیک هم مانند سایر امور در خانواده و مراکز آموزشی باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.
وی ادامه داد: این که سالانه 16 تا 17 هزار نفر در کشور به سبب عدم رعایت فرهنگ ترافیک جان خود را از دست میدهند جای تاسف است و ضرورت حرکت به سمت نهادینهسازی فرهنگ ترافیک را میطلبد.
دانشآموزان طلایهداران فرهنگ هستند
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی هم در این همایش با اشاره به گرامیداشت هفته نیروی انتظامی گفت: همه باور داریم که کار نیروی انتظامی و تامین امنیت داخل کشور شغل نیست و در کنار خدمتی که دارند عشق، علاقه و ایثارگری را نیاز دارند که از ویژگیهای این قشر خدوم جامعه است.
شهریار فولادوند عنوان کرد: نیروهای نظامی و انتظامی وقتی خدمتی را میپذیرند نقطه نهایی را که میبینند اهدای جانشان است، وجود این صفات در این افراد است که امنیت را در جامعه رقم میزند، طرح همیار پلیس کار فرهنگی و آموزشی ارزشمندی است که سالها انجام میشود و طبیعی است که کارهای آموزشی اگر قرار باشد که تاثیرگذار باشند باید در سنین پایین انجام شود.
وی افزود: دانشآموزان طلایهداران فرهنگ هستند، به دنبال دستیابی به فرهنگی هستیم که از یک ناهنجاری بزرگ جلوگیری کند، زیرا در صورت عدم رعایت فرهنگ ترافیک و بروز هر حادثهای که منجر به از دست رفتن جان یکی از افراد جامعه شود مسیر چند نسل تغییر میکند، رانندگی بخشی از شخصیت ما را برای دیگران برملا میکند، بنابراین هر کسی که میتواند باید برای کاهش کاهش این رخداد تاسفبرانگیز تلاش کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: آموزشها درحال انجام هستند اما تقاضای بنده این است که این آموزشها را به شکل جدیتر ارائه کنیم به گونهای که دانشآموزان شیوه برخورد با انحرافات در داخل خودرو و همچنین شیوه تذکر دادن در زمان مناسب را بلد باشند.
فولادوند خاطرنشان کرد: باید در سراسر استان مدرسه ترافیک را داشته باشیم، آمادگی این را داریم که هر جا فضای اضافه داریم با همکاری پلیس برای استفاده درراستای مدرسه ترافیک دراختیار قرار دهیم، ما باید به دنبال پایش رفتارها باشیم تا میزان اثرگذاری این آموزشها مشخص شود.
وی افزود: در حوزه سرویسهای مدارس هم باید عملیتر وارد صحنه شویم، آن چه که در حوزه ترافیک و مدرسه ترافیک میبافیم ممکن است در بحث سرویس مدارس از بین برود، سکوت در مقابل مسافر اضافه سرویسهای مدارس یعنی این که به دانشآموزان آموزش میدهیم که امکان زیرپا گذاشتن قانون وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: سالانه 16 هزار نفر در کشور جان خود را در اثر عدم رعایت فرهنگ ترافیک از دست میدهند، به طور قطع در کنار این تعداد بالای 150 هزار نفر مجروح داریم که بخش قابل توجهی برای همیشه معلول میمانند و امیدواریم به روزی برسیم که دیگر شاهد این اتفاقات تلخ نباشیم.
"داوود تاجران" شهردار اراک هم در این همایش با اشاره به ضرورت نهادینهسازی فرهنگ ترافیک گفت: آن چه در مورد مسائل اجتماعی مهم بوده، آموزش است، آموزش یک سرمایهگذاری است که در کشورهای توسعهیافته اتفاق افتاده و همه باید سرعت خود را برای رسیدن به ان کشورها افزایش دهیم.
انتهای پیام/ش