اراده مسئولان قم برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در سطح روستاها


اراده مسئولان قم برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در سطح روستاها

در جلسه شورای سوادآموزی استان نسبت به عزم و اراده مسئولان برای ریشه‌کنی کامل بی‌سوادی در سطح روستاها و بخش‌های قم تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه شورای سوادآموزی استان ظهر امروز با حضور سید محمدرضا هاشمی معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم و جمعی از مدیران استانی در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

در این جلسه، بخشدار کهک با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده برای کاهش و ریشه‌کنی بی‌سوادی در سطح روستاهای بخش کهک اظهار داشت: کمیته کیفیت‌بخشی آموزشی برای شناسایی و سوادآموزی افراد بی‌سواد در این بخش تشکیل‌شده است.

ابوالفضل خوبرو با بیان تعداد افراد باسواد شده بخش کهک در شش ماه نخست سال جاری افزود: در سامانه سوادآموزی بخش کهک درمجموع 32 نفر ثبت‌نام‌شده بود که ازاین‌بین 8 نفر به‌مراتب علم‌آموزی و سواد مجهز شده‌اند.

وی با تأکید بر تلاش و برنامه‌ریزی کمیته سوادآموزی بخش کهک برای ریشه‌کنی کامل بی‌سوادی در این بخش ابراز کرد:در بخش کهک به‌صورت مستمر افراد بی‌سواد شناسایی و مقدمات سوادآموزی و علم‌آموزی آن‌ها فراهم می‌شود.

بخشدار کهک با اشاره به مرحله جدید سوادآموزی افراد بی‌سواد روستاهای کهک تصریح کر: در 10 روز آینده افراد بی‌سواد بخش کهک توسط مدیران مدارس و دهیاران شناسایی‌شده و مقدمات سوادآموزی آن‌ها انجام می‌شود.

بخش خلجستان قم آماده برگزاری جشن پایان بی‌سوادی می‌شود

بخشدار خلجستان نیز در ادامه این جلسه، برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای کاهش بی‌سوادی در خلجستان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: در بخش خلجستان قم دو جلسه کمیته سوادآموزی تشکیل و اسامی افراد بی‌سواد به‌صورت کتبی به فرمانداری ارسال‌شده است.

احمد فرج‌الله با نام بردن از برخی روستاهای هدف بخش خلجستان برای توسعه سوادآموزی و کاهش آمار بی‌سوادی در بین جمعیت ساکن در این مناطق ابراز کرد: در دو روستای بخش خلجستان مراتب و دوره‌های سوادآموزی به‌صورت رسمی و جدی در حال پیگیری و دنبال شدن است.

وی ریشه‌کنی بی‌سوادی در بخش خلجستان را دور از انتظار ندانسته و تأکید کرد: با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته‌شده امید می‌رود تا پایان سال جاری جشن پایان بی‌سوادی در سطح روستاها و بخش خلجستان برگزار شود.

تعداد افراد بی‌سواد در بخش جعفریه اندک است

بخشدار جعفریه نیز در بخشی از این جلسه، با بیان وضعیت کلی بخش جعفریه قم ازنظر تعداد افراد بی‌سواد تأکید کرد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته در حال حاضر تعداد افراد بی‌سواد ساکن در روستاهای این بخش رقم قابل‌توجهی نبوده و تعداد آن‌ها اندک است.

ابراهیم حسن‌زاده  وجود اتباع خارجی در بخش جعفریه را یکی از عوامل وجود پدیده بی‌سوادی دانست و بیان کرد: تاکنون 115 نفر فرد بی‌سواد در بخش جعفریه شناسایی‌شده که ازاین‌بین بخش قابل‌توجهی از آن‌ها را اتباع خارجی تشکیل داده است.

بخشدار جعفریه عنوان کرد: در حال حاضر آموزش و سوادآموزی 7 فرد بی‌سواد در بخش جعفریه در حال انجام است، سوادآموزی در بین اتباع خارجی بخش جعفریه در دستور کار سوادآموزی این بخش قرار دارد.

روستاهای بخش مرکزی قم از کمبود سرویس مدارس رنج می‌برد

بخشدار بخش مرکزی قم نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به بالا بودن نسبی بی‌سوادی در سطح روستاهای بخش مرکزی قم تأکید کرد: مسئله سوادآموزی در بخش مرکزی مهم‌تر از بخش‌های دیگر است چراکه این بخش نسبت به بخش‌های دیگر از محرومیت بیشتری رنج می‌برد.

سید داود حاجی حسینی با بیان بخشی از فقر و کمبود مراکز آموزشی این بخش ابراز کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود مدرسه، دو کانکس برای تحصیل دانش آموزان این منطقه در نظر گرفته‌شده که لازم است تا تدابیر لازم برای بهبود وضعیت حاکم در این بخش صورت بگیرد.

وی مشکل سرویس مدارس در بخش مرکزی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: مسئله سرویس مدارس در بخش مرکزی با توجه به فقر و محرومیت کلی مردم این بخش با مشکلاتی جدی روبه‌رو است.

بخشدار بخش مرکزی قم با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای گسترش سوادآموزی در سطح روستاهای بخش مرکزی قم ادامه داد: جلسه‌ای با شورای آموزش‌وپرورش برای سوادآموزی افراد بی‌سواد در سطح روستاهای بخش مرکزی و دهستان قمرود انجام‌شده است.

حاجی حسینی ریشه‌کنی بی‌سوادی را از اولویت‌های مهم فعالیت بخشداری بخش مرکزی قم دانست و عنوان کرد: جلوگیری از بی‌سوادی به‌عنوان یک سیاست کلی در روستاهای بخش مرکزی در دست اقدام است.

افزایش سواد سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم نیز در ادامه این جلسه، رابطه بین طلاق و بی‌سوادی را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: افزایش پدیده طلاق در جامعه یکی از نتایج بی‌سوادی و کم اطلاعی است، بنابراین برای کاهش آمار طلاق مسئله باسوادی باید به‌صورت یک مسئله جدی در استان دنبال شود.

سید محمدرضا هاشمی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی موجود در جامعه باید مسئله باسوادی به‌ویژه در سطح روستاها و بخش‌ها با دقت نظر و حساسیت‌های لازم انجام‌شده و مشکلی در مسیر معیشت و اقتصاد این افراد وارد نشود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای حوزه‌های علمیه و مساجد استان در ورود به مبحث سوادآموزی ابراز کرد: باید از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و روحانیت باید در مسئله ریشه‌کنی بی‌سوادی استفاده شود، وجود 120 هزار نفر جمعیت بی‌سواد در قم نگران‌کننده است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon