واکنش هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد به پیشبینیهای نادرست؛ "باران" سیل آسای گچساران در مدلها نبود
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد به پیش بینیهای نادرست واکنش نشان داد و گفت: باران سیل آسای گچساران در مدلهای هواشناسی نیامده بود و گرنه ۹۰ درصد پیشبینیها صحیح است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، 19 مهرماه امسال در حالی که گچسارانیهای در حوالی ساعت 17 زیر کولر جا خوش کرده بودند به یکباره و برخلاف پیش بینیهای هواشناسی میزبان بارشهای سیل آسا شدند و این بارش نزدیک به 150 دقیقه میهمان ناخوانده مردم این شهر گرمسیری بوده است.
بارشهای 19 مهرماه گچساران بر خلاف پیش بینیهای هواشناسی سبب شد در شبکههای مجازی واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته باشد تا جایی که مطلبی با عنوان " گچساران را آب برد، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد را خواب" در شبکههای مجازی دست به دست میچرخید.
این موضوع در بازدید امروز خبرنگاران از مرکز هواشناسی یاسوج نیز به عنوان اولین سوال از رضا کاکاوند مدیرکل هواشناسی پرسید شد که با واکنش آقای مدیرکل روبه شد و به نوعی در این زمینه شفاف سازی صورت گرفت.
رضا کاکاوند با اشاره به اینکه وضعیت هوای فعلی استان در حال گذر از تابستان به پاییز بوده است، افزود: در موقع از سال سال خطای پیش بینی در نوع بارشها وجود دارد و گرنه معتقدم 90 درصد پیش بینی ما صحیح است.
وی عنوان کرد: هرچند از هفته قبل پیش بینی وقوع بارشهای پراکنده کرده بودیم ولی بارش باران 19 مهرماه گچساران در مدلهای هواشناسی نیامده بود زیرا استان کوچک بوده و مدلها در مقیاس کشوری نمایش داده میشود.
کاکاوند با تاکید بر اینکه هواشناسی خواب نیست و همیشه بیدار است، ادامه داد: کار هواشناسی تعطیل بردار نیست و دو ایستگاه گچساران و یاسوج به صورت 24 ساعته مشغول جمع آوری دادهها و پایش اطلاعات هستند.
کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: هواشناسی استان هر روز پیش بینیهای دقیق را اطلاع رسانی میکند ولی این روزها از دو هفته قبل تا کنون ناپایداریهایی به صورت بارش همرفتی داریم که اینگونه بارشها بر روی نقشههای هواشناسی هیچگونه مشخصه والگوی خاصی ندارند.
ولی بهرهمند اظهار داشت: این بارشها همچون بارشهای تابستانه بوده و هیچ گونه از مدلهای دینامیکی هواشناسی مقدار بارش منطقه گچساران وامامزاده جعفر را نشان نداده در جریان باشید از 10 روز پیش تا کنون مرتب اطلاع رسانی کردیم که به دلیل بارشهای همرفتی در ساعات بعد اط ظهر سبب بارش به صورت رگبار و رعد برق خواهیم بود.
وی تصریح کرد: حتی در پیش بینیهای انجام شده اطلاع رسانی کردیم که کشاورزان و مردم موارد مورد نظر را دقت کنند زیرا به دلایلی مطرح شده نمیشود به صورت دقیق محل بارشها را پیش بینی کرد.
بهرهمند بیان کرد: این نوع بارش به صورت همرفت(جابجایی هوای گرم و سرد، هوای سرد پایین می اید و هوای گرم به سمت بالا صعود و تشکیل ابر شده و بارش می دهد) هستند که این گونه بارشها سیستماتیک بر روی نقشهها مشخص نبوده و تنها به کمک مدلهای جوی ان هم به مقدار کم معلوم بوده و هیچ مدل پیش بینی پیشرفتهایی این حجم بارش را نمی تواند پیش بینی کند زیرا معلوم نیست که کدام اقلیم منطقه جغرافیایی استان بارش بیشتری دارد.
انتهای پیام/م