طرح "هور" برای مجرمان امنیت اخلاقی در اصفهان اجرا می‌شود‌

طرح "هور" برای مجرمان امنیت اخلاقی در اصفهان اجرا می‌شود‌

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان گفت: به دنبال آن هستیم که با جنبه ترقیبی و الزامی، آموزش های پیش از ازدواج را به افراد دهیم که این سامانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مراکز بهداشت و بهزیستی استان راه اندازی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا قنبری ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به وظایف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اظهار داشت: در اصل 156 قانون اساسی یکی از وظایف مهم قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم بوده که به استناد این اصل قانون معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بر‌اساس رسالت ها و وظایف مشخص تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان این معاونت در مرکز دادگستری استان مستقر است، افزود: فعالیت های این معاونت فقط فرهنگی، قضایی و حقوقی نیست و اقدامات متعددی از سال 93 با تشکیل این معاونت در استان اصفهان تشکیل شده است و در سال 94 معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان رتبه خوبی را در کشور پیدا کرد و اکنون در بسیاری از حوزه ها، حائز رتبه های برتر است و در برخی از موارد در منطقه معاونت اصفهان بر استان های دیگر نیز نظارت دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان با اشاره به راه اندازی مرکز مشاوره پیش از ازدواج از سال 96 گفت: در سال گذشته با 33 مرکز مشاوره در زمینه انجام مشاوره در حوزه خانواده قرارداد امضا شده و زوج‌هایی که در آستانه طلاق هستند از طریق خدمات الکترونیک به این مراکز ارجاع داده می شود که در سال گذشته 21 درصد از زوج‌های در آستانه طلاق که به این مراکز مراجعه کردند، روند طلاق خود را ادامه ندادند.

وی با بیان اینکه اعتماد ما بر این است که اگر زوجی درخواست طلاق می دهند، این طلاق آگاهانه باشد زیرا بسیاری از افراد نمی دانند هدفشان از مراجعه برای طلاق چیست، افزود: یکی از آسیب شناسی ها در حوزه طلاق این است که قبح طلاق در جامعه شکسته شده، به طوری که در گذشته خانواده ها به این موضوع واکنش منفی نشان می‌دادند، اما با پرداخت رسانه ها به آمار متفاوت از طلاق، مردم به استناد آن و عدم تفاوهم به طلاق روی  می‌آورند در حالی که مفهومی مشخصی از این واژه را نمی دانند.

قنبری با اشاره به مدیریت مراکز مشاوره بیان کرد: پارامترهایی در انتخاب مراکز داشتیم که درصد سازش را در سال  گذشته مورد بررسی قرار دادیم و پارامترهای عدم تخلف را از مراکز استعلام کردیم که در این زمینه این معاونت و سازمان بهزیستی و نظام روانشناسی نظارت کامل بر روند کار مراکز مشاوره دارند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 3780 زوج اصفهانی به این مراکز مراجعه کردند که 835 مورد به سازش منجر شد، تصریح کرد: سامانه ای با عنوان "میثاق مهر" طراحی و راه اندازی شده است که آموزش های پیش از ازدواج را به صورت فایل های صوتی و تصویری انجام می دهد که این سامانه مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور را اخذ کرده و مورد استقبال قرار گرفته است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه بسیاری از طلاق های استان ناشی از نداشتن مهارت های ارتباطی است، افزود: به همین دلیل به دنبال آن هستیم که با جنبه ترقیبی و الزامی، آموزش های پیش از ازدواج را به افراد دهیم که این سامانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مراکز بهداشت و بهزیستی استان راه اندازی شده است.

وی پیرامون اعطای حضانت فرزند به پدر یا مادر اظهار داشت: یکی از مشکلات استان در این زمینه محل ملاقات والدین با فرزند در کلانتری ها و اماکن انتظامی بود که در سال گذشته با همکاری شهرداری اصفهان 2 مرکز با عنوان "مهر خانواده" برای انتخاب این ملاقات ها در نظر گرفته شد.

قنبری با اشاره به حوزه اعتیاد بیان کرد: اقدامات خوبی در این حوزه از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم انجام شده و با توجه به اینکه یکی از مشکلات معتادان پس از رهایی اشتغال آنها‌ست، در این زمینه نیازمند همکاری بیشتر دستگاه ها هستیم.

وی با اشاره به ماده 16 در قانون مبارزه به مواد مخدر درباره ترک اعتیاد اجباری افراد و الزام مراجعه به این مراکز با دستور مقام قضایی، افزود: 183 نفر از مراجعان دادستانی انقلاب به مراکز ماده 16 معرفی شدند که در این مراکز دوره های مهارت های زندگی را باید بگذرانند، همچنین این دوره ها برای خانواده های این افراد نیز برگزار می شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین دلیل اعتیاد افراد عدم توجه خانواده به آنهاست، گفت: بی توجهی خانواده به فرزند او را به دامن اعتیاد می‌کشاند.

وی درباره حوادث رانندگی در استان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات استان در این حوزه نقاط حادثه خیر بوده که با کار پژوهشی و شناسایی این نقاط از دستگاه ها دعوت شده که نسبت به رفع این مشکل اقدام کنند و در شناسایی اولیه 109 نقطه پرتصادف در استان شناسایی شده است و اکنون 67 نقطه در استان بوده که از میانگین کشوری بالاتر است.

قنبری با بیان اینکه در حوزه امنیت اخلاقی اتفاقات خوبی در این معاونت صورت گرفته، گفت: جرائم بر‌علیه امینت اخلاقی از طریق پلیس به دستگاه قضایی ارجاع داده می‌شود و ما به این نتیجه رسیدم که باید نوع مجازات این افراد متفاوت باشد و در این زمینه با اجرای طرح "هور" به اصلاح و بازاجتماعی کردن این افراد پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه دانش آموزی نیز با همکاری آموزش و پرورش طرح "نماد" ( نظام امنیت اجتماعی دانش آموزان) را پیگیری کردیم، تصریح کرد: این طرح به صورت پایلوت در استان اصفهان و در 12 مدرسه به اجرا درآمد که بازخورد خوبی داشت که در این حوزه 210 هزار مربی و کادر اجرایی کارگاه آموزشی گذراندند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان بیان کرد: در حوزه جایگزینی مجازات حبس که بحث آن به سال 92 برمی گردد، در استان اصفهان آیین نامه آن پیگیری شده و به قضات توصیه شد که ترجیح بر مجازات های جایگزین حبس باشد.

وی با اشاره به تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم با ریاست رئیس‌کل دادگستری استان و با حضور مقامات اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و اجرایی افزود: این شورا هر 2 ماه یکبار با موضوع از پیش تعیین شده تشکیل می ‌شود که مصوبات آن برای تمام دستگاه ها لازم الاعتبار است.

قنبری با اشاره به حوزه انتخابات گفت: در این حوزه ستاد پیشگیری جرائم انتخابات تشکیل شده که در کشور شاهد کمترین جرم انتخاباتی اصفهان بودم و با اقداماتی که صورت گرفت هیچ جرم انتخاباتی در استان صورت نگرفت.

وی با اشاره به موضوع اخلال‌گران اقتصادی تصریح کرد: امروز کشور با جنگ اقتصادی روبرو است و اخلال‌گران اقتصادی، پولی و بانکی کشور بر‌اساس قانون مصادیق جرم شناسایی شده که با برنامه‌ریزی ها صورت گرفته در حوزه اقتصاد مقاومتی و مبارزه با اخلال‌گران اقتصادی، سامانه "سجام" در این زمینه رونمایی شده است که مردم می‌توانند با ثبت نام در این سایت، اطلاعات در زمینه احتکار یا انجام مصادیق جرم را اطلاع دهند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان با اشاره به پرونده کودک آزاری بیان کرد: حمایت از کودکان بدسرپرست یا بی‌سرپرست بر‌عهده سازمان بهزیستی بوده و همکاری قضایی خیلی سریع با کارکنان بهزیستی انجام می‌شود و اورژانس اجتماعی در این زمینه وارد عمل می‌شود، نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که کودک‌آزاری نیازی به شاکی خصوصی نداشته و دادستان به عنوان مدعی العموم وارد عمل می‌شود.

وی با اشاره به جرائم اولویت دار استان اصفهان گفت: سرقت، توهین، ضرب و جرح، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، افترا و صدور چک بی محل از جرائم اولیت دار استان هستند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon