صنایع آلاینده استان خوزستان ریالی برای سلامت مردم پرداخت نکردهاند
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: شرکتها و صنایعی مانند نفت، حفاری، صنایع فولاد و پتروشیمیها حاضر به پرداخت حق سلامت مردم خوزستان نیستند و باید به مردم پاسخگو باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی خسروی امروز در نشست هماندیشی با خبرنگاران با اشاره به آغاز هفته ملی بیمه سلامت اظهار داشت: بیمه سلامت یکی از بزرگترین کارهای خدماتی است که همه اقشار مردم از آن بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات بیمه سلامت عدم وجود فرهنگ استفاده از خدمات سلامت در جامعه است، افزود: تامین اجتماعی افرادی را بیمه کرده که که حقوق و درآمد مشخصی دارند اما بیمه سلامت خدمات خود را به افرادی ارائه میدهد که جزء قشر ضعیف جامعه و یا کم درآمد هستند.
مدیرکل سازمان بیمه سلامت خوزستان ادامه داد: خوشبختانه بیمه سلامت تاکنون همه مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد را تا پایان تیرماه 97 پرداخت کرده و مابقی مطالبات را در هفته سلامت پرداخت خواهیم کرد.
خسروی ادامه داد: مرکز درمانی طرف قرارداد بیمه سلامت شامل آزمایشگاهها، بیمارستانها، مراکز تصویربرداری و پزشکان متخصص و عمومی است.
وی با بیان اینکه 2 هزار و 864 نفر بیمار خاص در خوزستان داریم، گفت: با وجود تعداد بالای بیماران خاص در خوزستان همچنان از استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و کرمانشاه به مراکز درمانی استان مراجعه کرده و فشار مالی بسیاری را به بیمه سلامت خوزستان وارد میکنند که با بودجه خوزستان فقط پاسخگوی بخشی از آنها خواهیم بود و باید برای آن تمهیدات مالی ویژه ای در نظرگرفته شود.
خسروی در خصوص تعداد افراد تحت پوشش بیمه سلامت در خوزستان گفت: 2 میلیون و 183 هزار نفر در خوزستان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از این تعداد 1میلیون و 320 هزار نفر روستایی و مابقی در سایر صندوقهای بیمه ای هستند.
صنایع خوزستان حق آلایندگی را پرداخت نمیکنند
مدیرکل سازمان بیمه سلامت خوزستان با اشاره به اینکه عامل بیشتر بیماریهای مردم خوزستان وجود صنایع آلاینده است در خصوص وضعیت پرداخت حق الایندگی توسط صنایع گفت: متاسفانه تاکنون صنایع خوزستان یک ریال حق آلایندگی پرداخت نکردهاند.
وی افزود: شرکتها و صنایعی مانند نفت، حفاری، صنایع فولاد و پتروشیمیها حاضر به پرداخت حق سلامت مردم خوزستان نیستند و باید به مردم پاسخگو باشند.
خسروی تصریح کرد: آلایندگیها عامل به وجود آمدن بیماریهای خاص و سرطانهای ریه و خون هستند و فلرهای نفتی روزانه این آلایندگی را تشدید میکنند اما همچنان شاهد عدم پرداخت حق سلامت مردم و از بین رفتن سرمایههای انسانی در خوزستان هستیم.
در 6 ماه گذشته 185 میلیارد تومان به مراکز درمانی پرداخت شد
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان در ادامه به تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: در خوزستان یک هزار و 857. مرکز درمانی شامل 529 داروخانه، 402 پزشک متخصص، 52 بیمارستان دولتی و خصوصی و 7 مرکز جراحی با بیمه سلامت خوزستان قرارداد دارند.
وی افزود: در 6 ماه گذشته توانستیم 185 میلیارد تومان به این مراکز پرداخت کنیم و در هفته سلامت نیز 400 میلیارد ریال نیز به آنها پرداخت خواهیم کرد.
خسروی درخصوص فرهنگسازی برای مقابله با بیماریها اظهار داشت: بیشتر بیماریها در خوزستان در اثر عدم فرهنگ سازی بهداشتی به وجود آمده که نیازمند آموزشهای لازم توسط همه دستگاههای فرهنگی و بهداشتی به مردم هستیم. با پیشگیری و فرهنگ سازی در روستاها و بهروزآوری پژوهشها و تحقیقات برای پزشکان میتوان میزان هزینههای درمانی در استان را به صورت چشمگیری کاهش داد.
انتهای پیام/ ز