تهران| ادعای دبیر کمیته مبارزه با احتکار: بازار آرام است

تهران| ادعای دبیر کمیته مبارزه با احتکار: بازار آرام است

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران می‌گوید: الان کالا در جریان یک رصد خوب و با قیمت‌های تعیین‌ شده به بازار تزریق می‌شود و فضای بازار آرام است.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، شنبه شب برنامه تهران‌ بیست با موضوع احتکار و با حضور اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران و مجتبی شیرقاضی معاون بازرسی و نظارت  صنعت‌، معدن و تجارت استان تهران و دبیر کمیته مبارزه با احتکار استان تهران برگزار شد.

با توجه به انتقادات گسترده‌ای که در ماه‌های اخیر از نظارت دولت بر بازار و رهاشدگی کیفیت و کمیت و قیمت کالاها وجود دارد، بخش قابل توجهی از سوالات مجری برنامه نیز مربوط به انتقاد از طولانی شدن رسیدگی‌ها به تخلفات بود و مجری برنامه از دبیر کمیته مبارزه با احتکار درخواست کرد که خیلی شفاف و صریح بگوید کالاهای احتکار و اختفا شده، کی به دست شما می‌رسد که به بازار برگردد، اما توضیحات وی گویا برای مجری قانع کننده نبود.

توضیحات آقای شیرقاضی در این‌باره به‌قدری از سر رفع‌تکلیف بود که مجری برنامه  با قطع سخنانش گفت: لطفاً شفاف صحبت کنید و صرفاً از کلمه "شفاف" در جملات خود استفاده نکنید. صریح بگویید که چرا بین ضبط کالا تا عرضه آن اینقدر فاصله وجود دارد؟ مخصوصاً در حوزه کالاهای فاسدشدنی که شاید این طولانی شدن تصمیم‌گیری، منجر به از بین رفتن کالا می‌شود.

شیرقاضی در حالی مدعی شد در کمتر از یک هفته پرونده‌های تکمیل شده به تعزیرات ارسال می‌شود که سوال اصلی درباره این است که بعد از تکمیل رسیدگی در تعزیرات و صدور حکم توزیع کالای احتکار شده در بازار، چرا توزیع این کالاها به کندی انجام می‌شود و همان طور که مجری برنامه اشاره کرد، مردم به طور ملموس چنین چیزی را مشاهده نمی‌کنند.

مؤید انتقاد مجری برنامه درباره اینکه مردم نتیجه ملموس و قابل مشاهده‌ای درباره توزیع کالاهای مکشوفه ندیده‌اند، اظهارات سخنگوی سازمان تعزیرات است؛ به گفته سیدیاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، در نیمه نخست امسال 496 پرونده در خصوص احتکار در شعب کشوری تعزیرات مختومه شده که فقط 28 مورد در بازار عرضه شده است. این موضوع نشان می‌دهد که اگر هم ادعای آقای شیرقاضی در خصوص ارسال یک هفته‌‌ای پرونده‌ها به تعزیرات درست باشد اما روی دیگر ماجرا که مربوط به پس از صدور احکام تعزیرات و اجرای حکم توزیع می‌شود، با چالشی عجیب روبه‌رو است.

در حالی دبیر کمیته مبارزه با احتکار استان تهران در این برنامه اعلام کرد برخورد با احتکار چیز جدیدی نیست و مثل روال قبل انجام می‌شود، که شاید همین نظرش، پاسخ به سوال مجری باشد؛ اینکه رسیدگی به همان منوال قبل است و گویا برخی مسئولان و دستگاه‌های دولتی هنوز متوجه وضعیت حاد و خاص موجود نشده‌اند و همچنان با همان روال سابق مشغول به کار هستند.

اگر چه موضوع برنامه صرفاً درباره احتکار بود اما جا داشت معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران به این سوال‌ها هم پاسخ روشن و شفافی می‌داد که همان‌طور که مجری برنامه گفت، چرا هیچ نظارت و کنترلی بر قیمت‌ها وجود ندارد و برخی کالاها از جمله شیر و سایر محصولات لبنیات، در یک هفته سه بار با افزایش روبه‌رو می‌شوند. اگر گرانی کالا در زمان کمبود و عدم موجودی، توجیه‌پذیر است و افزایش نرخ دلار را دلیل گرانی می‌دانید، چرا در زمان وفور کالا یا بازگشت چند هزار تومانی نرخ دلار، قیمت‌ها به وضعیت قبل برنگشتند؟ چرا رب گوجه فرنگی که تا یک ماه پیش با قیمتی حدود 6 هزار تومان در دسترس بود، ناگهان به 20 هزار تومان رسید و حتی در فروشگاه‌های اینترنتی، 50 هزار تومان را هم تجربه کرد اما بازگشت نرخ دلار، تأثیری بر اصلاح قیمت آن نداشت؟

شیرقاضی مدعی است با اقدامات انجام شده، الآن انبارهایی که به دلیل احتکار، اختفا یا تصمیم مالکان کالا به خاطر تعیین‌ تکلیف قیمت‌ها بسته شده بودند به روی مردم باز شده و دیگر مشکلی بابت موجودی کالا نداریم اما او باید قبول کند مشکل قبلی مردم درباره نایاب شدن برخی کالاها، اکنون به شکل گرانفروشی خود را نشان می‌دهد و باید فکری برای آن کرد.

به هر حال شاید مردمی که هر روز با گرانی و کمبود کالا و نرخ‌های عجیب روبه‌رو می‌شوند نباید از مسئولی که مدعی‌ آرامش در بازار است، توقع خاصی در کنترل و نظارت داشته باشند.

فیلم اظهارات آقای شیرقاضی، معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت تهران و دبیر کمیته مبارزه با احتکار استان تهران را ببینید.

 

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon