رشد حاشیه نشینی مهمترین آسیب اجتماعی در گلستان است
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان اعتبارات وزارت کشور برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی را کافی ندانست و گفت: در استان گلستان مهمترین آسیب اجتماعی رشد حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، عبدالرضا چراغعلی صبح امروز در همایش بیمه سلامت به گسترش آسیب های اجتماعی اشاره کرد و اظهارداشت: امروز آسیبهای اجتماعی مختلفی گریبان جامعه را گرفته است. در استان گلستان مهمترین آسیب اجتماعی رشد حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی است.
وی گفت: براساس بررسیهای انجام شده، در یک دهه آینده نیمی از جمعیت کشور ناچار به مهاجرت خواهند بود. استانهای گلستان و مازندران در 3 ماهه آخر سال قبل و 6 ماهه نخست امسال، مقصد بیشترین مهاجران در کشور بودهاند.
مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استاندار با بیان اینکه وسعت سکونتگاههای غیررسمی و مناطق حاشیهنشین استان از یکهزار هکتار بیشتر شده است، افزود: این مناطق از نظر کالبدی پایدار نیستند و فاقد شبکههای زیربنایی و تاسیساتی مناسب هستند.
وی عنوان کرد: بسیاری از مشکلات و آسیبهایی که در سکونتگاههای غیررسمی وجود دارد، بخش سلامت را درگیر میکند. لازم است که برای ساماندهی این حوزهها اقدامی جدی صورت گیرد.
چراغعلی اعتبارات وزارت کشور برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی را کافی ندانست و خاطرنشان کرد: اعتبارات این بخش افزایش یافته است اما کافی نیست. حاشیهنشینی به عنوان یک تراژدی اجتماعی به زودی گریبانگیر همه مناطق استان خواهد شد.
وی یکی از پیامدهای مهاجرتهای بیرویه و گسترش حاشیهنشینی را افزایش نرخ معلولیت در استان دانست و افزود: نرخ معلولیت در استان گلستان 2 برابر متوسط کشوری است. در این استان بیش از 7 هزار و 500 کم بینا و نابینا داریم و در دیگر معلولیتها نیز وضعیت نامناسب است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان اظهار داشت: این وضعیت سبب نگرانی بوده و کار سختی را پیش روی حوزه سلامت استان قرار داده است.
وی وضعیت کنونی را بحرانی دانست و خاطرنشان کرد: برای گذر از این بحران باید برنامههای استراتژیک در حوزه سلامت تدوین و اجرا شود.
چراغعلی با یادآوری اینکه 65 درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند، بیان داشت: به شدت نگران جمعیتی هستیم که تحت پوشش بیمه درمانی نیستند. باید تلاش کنیم هزینهها را کاهش و دانش سلامت جامعه را افزایش دهیم.
انتهای پیام/ ع