چگونه سیستم روشنایی و نور پردازی پل میانگذر دریاچه ارومیه ‌نابود شد؟

چگونه سیستم روشنایی و نور پردازی پل میانگذر دریاچه ارومیه ‌نابود شد؟

سال ۸۹ با صرف هزینه فراوان سیستم روشنایی و نورپردازی پل میان‌گذر دریاچه ارومیه با حضور معاون استاندار آن زمان افتتاح شد اما این سیستم فقط چند روز برای شهروندان قابل‌مشاهده بود و اکنون سال‌هاست معلوم نیست چه سرنوشتی بر سرش آمده و چه کسی پاسخگو است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، پیش‌تر نیز این رسانه چندین بار درباره آخرین وضعیت جاده شهید کلانتری به عنوان یکی از مهم‌ترین جاده‌های آذربایجان غربی و اصلی‌ترین راه ورود به کلان‌شهر ارومیه از مسیر تبریز گزارش‌هایی منتشر کرده و طی آن فقدان روشنایی و نورپردازی در خود میانگذر و پل واقع شده در وسط دریاچه ارومیه را متذکر شده است.

اما سوء مدیریت و استمرار آن سبب شده که یک موضوع بسیار ساده و روتین به محلی برای هدر رفت بیت‌المال شود و برای اثبات این ادعا کافیست به مرور تاریخچه تأمین روشنایی و نورپردازی پل میانگذر بپردازیم.

تاریخچه تأمین روشنایی و نورپردازی پل میانگذر دریاچه ارومیه

در آخرین روزهای اسفندماه سال 89 محمد طالبی در قامت معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی بر روی عرشه پل فلزی میانگذر دریاچه ارومیه حاضر شد تا به قول پیمانکار پیشرفته‌ترین  سیستم روشنایی و نورپردازی پل میان‌گذر را افتتاح کند.

آن زمان طالبی با اشاره به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری استان آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی مهد زیبایی‌ها در کشور است و شهر ارومیه نیز دارای جاذبه‌ها و اماکن زیبایی برای حضور گردشگران است بنابراین نور پردازی آرگ پل میانگذر مطلع بسیار زیبایی برای ورود به شهر خوبی‌هاست.

بیشتر بخوانید
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی پل میانگذر دریاچه ارومیه را نمادی از جاذبه‌های زیبای گردشگری استان عنوان کرد و گفت: توجه به زیبایی این پل می‌تواند در جذب گردشگران به استان مؤثر باشد.

به گفته مسئولان در همین مراسم سیستم روشنایی و نورپردازی پل میانگذر دریاچه ارومیه برای نخستین بار با بهره‌گیری از لامپ‌های LED و با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید و می‌تواند با بهره گیری از انرژی خورشیدی نیز فعال شود.

سیستم پیشرفته روشنایی میانگذر دریاچه ارومیه فقط چند روز روشن بود

این شروع ماجرای نورپردازی و روشنایی میانگذر دریاچه ارومیه است که فقط چند روز دوام داشت و در ادامه زوایایی تازه‌تر از این موضوع از نظر می‌گذرد.

سال‌ها سکوت و بی‌خیالی نسبت به هزینه کرد بی‌نتیجه برای تأمین روشنایی پل میانگذر دریاچه ارومیه سپری می‌شود تا اینکه در مرداد ماه سال 95 به یک‌باره این موضوع به یاد متولیان امر می افتد و مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در نشست مشترک با مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان می‌گوید: پیگیری‌های مستمر برای تأمین اعتبار  پروژه راه‌اندازی سیستم روشنایی پل میانگذر دریاچه ارومیه و بزرگراه ارومیه- تبریز انجام می‌شود.

اعتبارات جدید لازمه روشن شدن دوباره میانگذر دریاچه ارومیه

ابراهیم مبارک قدم دراین‌باره می‌افزاید: پروژه تأمین روشنایی پل میانگذر دریاچه ارومیه بخشی از طرح ملی احداث آزادراه ارومیه – تبریز است و این محور ارتباطی نقش پررنگی در توسعه حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان غربی ایفا می‌کند.

به گفته وی 40 میلیارد ریال برای اتمام پروژه راه‌اندازی سیستم روشنایی پل میانگذر دریاچه ارومیه و تکمیل 23 کیلومتر از ورودی بزرگراه ارومیه- تبریز مورد نیاز است.

البته وی در این جلسه چیزی درباره سرنوشت سیستم روشنایی که با هزینه کرد فراوان در سال 89 رسماً افتتاح شده و به بهره‌برداری رسیده بود نمی‌گوید.

اما این بازهم همه ماجرا نیست چرا که شرکت توزیع نیروی برق منطقه‌ای آذربایجان غربی نیز یک پای اصلی ماجراست.

زیرساختهای هر گونه عملیات روشنایی و نورپردازی آماده است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی سی و یکم تیر امسال در مصاحبه با خبرنگار تسنیم درباره دلایل تاریکی محض میانگذر دریاچه ارومیه در جاده شهید کلانتری اظهار داشت: پیگیری خاموشی جاده و برق‌رسانی به آن از مسئولیت‌های وزارت راه و شهرسازی است و خارج از محدوده اداره برق است.

وی افزود: اما با مشارکت مقامات استانی برای کمک به روشنایی جاده شهید کلانتری خط برقی ایجاد خواهد شد تا مشکل این جاده برطرف شود، سپس ادامه کار بر عهده راه و شهرسازی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی با اشاره به تیر گذاری در جاده تصریح کرد: تقریباً 90 درصد از تیر گذاری که بر عهده شرکت برق بود انجام شده است و سیم‌کشی آن نیز تا پایان شهریور ماه صورت می‌پذیرد.

روشنایی میانگذر دریاچه ارومیه بر عهده اداره برق نیست

 حسن‌بگلو خاطرنشان کرد: روشنایی جاده بر عهده اداره برق نیست و بعد از پایان کار شرکت برق، بایستی پیمانکار، سیستم روشنایی جاده را راه‌اندازی کند.

وی درباره بودجه تخصیص یافته به این پروژه ابراز کرد: میزان بودجه تخصیص یافته برای برق رسانی  فاز اول یک جاده شهیدکلانتری 1 میلیارد و 600 میلیون تومان در سال 97 و بودجه فاز دوم یک میلیارد و 500 میلیون تومان است.

سکوت بی مسئولانه ادارات متولی ادامه دارد

با این حال تاکنون نه اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی توضیحی درباره سرنوشت پروژه‌ای که افتتاح شد و الان از بین رفته است داده و نه اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خود را در مقام توضیح به این موضوع می‌داند.

شرکت برق آذربایجان غربی هم رسماً خود را کنار کشیده چرا که از نظر این شرکت زیرساخت‌های لازم برای روشنایی و نورپردازی میانگذر دریاچه ارومیه از حدود 10 سال پیش آماده بوده و امسال نیز تکمیل‌تر نیز شده است.

در این میان سکوت الهام بخش و ادامه دار مدیران راه و شهرسازی آذربایجان غربی که اساساً اعتقادی به رسانه و مطالعه آثار مرتبط به اداره‌شان نداشته و خود را بی نیاز از اطلاع‌رسانی و واکنش می‌دانند ادامه دارد.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon