تشویق کم مصرف‌ها و تنبیه پرمصرف‌های برق منتظر ابلاغ مصوبه

تشویق کم مصرف‌ها و تنبیه پرمصرف‌های برق منتظر ابلاغ مصوبه

مدیر عامل توانیر گفت: برای تشویق مشترکانی که مصرف برق شان را مدیریت می کنند قصد داریم مشترکان کم مصرف را تشویق کنیم و هزینه بیشتری از مشترکانی که نمی توانند مصرفشان را کنترل کنند بگیریم اما هنوز مصوبه ای برای اجرای این طرح ابلاغ نشده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه گرمای تابستان امسال نسبت به سال های گذشته بیشتر بوده و فقط در تهران بیش از 45 روز گرمتر از سال قبل بوده است افزود: این موضوع موجب شده مصرف برق وسایل سرمایشی افزایش پیدا کند و قبوضی که دریافت کردند بهای بیشتری دارد چون بهای برق به صورت پلکانی محاسبه می شود و قیمت برق در هر پلکان به صورت پلکانی قبل افزایش می یابد.

وی گفت: با کاهش دما و مصرف کمتر بهای پرداختی برق در قبوض نیز کاهش می یابد.

متولی زاده افزود: مبنای نگاه وزارت نیرو و صنعت برق تشویق مشترکان است چنانکه در تابستان 2 هزار مگاوات مدیریت بار داشتیم که از مشترکان تشکر می کنیم.

وی گفت: در بخش کشاورزی،​ کشاورزانی که 4 ساعت پیک روز از کنتورهای برق خودشان استفاده نکردند در 20 ساعت باقیمانده برق آنها رایگان بود.

مدیر عامل توانیر افزود: در بخش صنایع نیز پیشنهاد دادیم اگر در ساعت پیک، مصرف برق شان کاهش یابد در بقیه ساعت روز قیمت برق با 50 درصد کاهش محاسبه می شود.

متولی زاده گفت: در ادامه برنامه وزارت نیرو برای تشویق مشترکانی که مصرف برق شان را مدیریت می کنند قصد داریم مشترکان کم مصرف را تشویق کنیم و هزینه بیشتری از مشترکانی که نمی توانند مصرفشان را کنترل کنند بگیریم اما هنوز مصوبه ای برای اجرای این طرح ابلاغ نشده است.

وی درباره قطع برق مشترکانی که قبوض خود را به موقع پرداخت نمی کنند افزود: بیش از این مشترکان 48 ساعت فرصت داشتند تا قبض برق خود را بعد از پایان­­ موعد تعیین شده پرداخت کنند و به آنها اخطار قطع برق داده می شد چون امکان داشت مشترکان فرصت پرداخت را پیدا نکنند این موعد از 48 ساعت به یک هفته افزایش یافت.

مدیر عامل توانیر گفت: اخطار قطع برق برای قبوض بالای 50 هزار تومان بود و این موضوع همچنان ادامه دارد.

متولی زاده درباره قیمت تکلیفی برق نیز افزود: قیمت برق در اوایل انقلاب به طور مثال در تهران به ازای هر کیلو وات ساعت با قیمت یک نان یکی بود اگر با همان روند افزایش می یافت قیمت برق الان خیلی بیش از قیمت فعلی بود در حالی که قیمت برق در کشور ما به طور میانگین به ازای هر کیلو وات ساعت هم اکنون 65 تومان است.

وی گفت: این اختلاف قیمت بسیار معنی دار است در حالی که قیمت برق در کشورهای همسایه نیز خیلی بالاتر است.

مدیر عامل توانیر افزود: با دو روش می توانیم قیمت برق را اصلاح کنیم یک روش اصلاح مدل مصرف است که با کمک مردم محقق می شود که این موضوع منجر به کاهش قیمت تمام شده برق نیز خواهد شد.

متولی زاده گفت: گرچه اقداماتی برای اصلاح قیمت به خصوص برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت نمی کنند نیز در نظر داریم.

وی افزود: قیمت تمام شده برق تابع مدل مصرف برق است و وقتی در تابستان فقط 21 هزار مگاوات به دلیل ­­افزایش مصرف وسایل سرمایشی داریم این موضوع موجب می شود قیمت تمام شده برق افزایش یابد در حالی که اگر آن را مدیریت کنیم نیاز به سرمایه گذاری کمتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon