۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای اختصاص یافت

1600 هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای اختصاص یافت

عضو هیئت مدیریه شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور گفت: ۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به توسعه شهرکهای گلخانه ای اختصاص یافته است .

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلسه ستاد اشتغال کشاورزی استان با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد و در این جلسه هر یک از مسئولان به نقطه نظراتی در ارتباط با توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و ارائه راهکار برای توسعه این شهرک‌ها پرداختند.

در پایان راهکارها جمع‌بندی شد تا برنامه‌های مناسبی برای توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای با در نظر گرفتن قابلیت‌های استان در این بخش تدوین شود.

کریم مهری عضو هیئت مدیریه شرکت شهرکهای کشاورزی کشور در این مراسم اظهار داشت: گسترش شرکت شهرکهای کشاورزی و شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی قدم موثری در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه اشتغال پایدار است.

وی افزود: تمامی سعی و تلاش خود را از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی در سه محور توسعه شهرکهای کشاورزی در امور زراعت، توسعه شهرکهای کشاورزی در امور دام  و توسعه شهرکها در امور شیلات و آبزیان به کار بسته و نهایت همکاری را با این سرمایه‌گذاران خواهیم کرد به گونه‌ای که صدور پروانه بدون هیچگونه دریافت وجهی در 24 ساعت انجام می‌شود و متقاضیان بدون هیچ گونه بروکراسی به راحتی بتوانند وارد عرصه شهرکهای کشاورزی شده و سبب ایجاد اشتغال و تولید شوند.

مهری بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام یافته یک هزار و 600 هکتار از اراضی مستعد شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به زیر کشت محصولات گلخانه‌ای خواهد رفت و از این لحاظ تحول مهمی در عرصه تولید و خود کفایی و اشتغال در استان برداشته خواهد شد که با سعی واهتمام مسئولین استانی عملیات اجرایی 200 هکتار از این طرح در حال انجام است و اقدامات اولیه و لازم در این خصوص انجام یافته است.

وی تصریح کرد: بخش خصوصی اگر بخواهد به مقوله گسترش شرکت شهرکهای کشاورزی وارد شود می‌تواند  تنها باداشتن 5 هکتار زمین زراعی و آب مورد نیاز طرح اقدام به راه‌اندازی کند.

عضو هیئت مدیریه شرکت شهرکهای کشاورزی کشور گفت: به منظور سیاست گسترش واحد های گلخانه‌ای حتی برای یک بهره‌برداری که فقط یک هکتار زمین زراعی و آب نیز داشته باشد نیز می‌تواند اقدام به راه اندازی واحد کند.      

118 واحد از واحدهای غیرفعال بخش گلخانه‌ای به چرخه تولید بازگشت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد:  در 6 ماهه نخست امسال 118 واحد از واحدهای نیمه فعال و غیر فعال در زیربخش‌های گلخانه، دام و طیور و صنایع تبدیلی و تکمیلی  با حل مشکلات و پرداخت تسهیلات به چرخه تولید برگشته است .

 خلیل نیکشاد افزود: استان اردبیل با داشتن بالاترین کاربری اراضی کشاورزی نسبت به کل وسعت استان، رتبه اول را در بین استانهای کشور داراست و بیش از 120 هزار بهره بردار  بیش از 4.5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید و 4 درصد سهم تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است.

وی بیان کرد: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان حدود 28 درصد است و این استان در تولید 12 محصول استراتژیک نظیر دانه های روغنی، گندم، جو، سیب زمینی، بذور ذرت، سورگوم، چغندر قند و  عسل رتبه یک تا هفت کشوری را به خود اختصاص داده است.

نیکشاد اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک و تولید اقتصادی، پروژه های آبیاری نوین، توسعه کشت متراکم گلخانه‌ای، کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه واحدهای بزرگ صنعتی صادرات محور و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از مهمترین اولویت های اجرایی بخش کشاورزی استان است.

این مسئول ادامه داد: در سال 1397 و برای حمایت از واحدهای تولید تاکنون 1157 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از محل‌های مختلف اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی و عشایری، صندوق توسعه ملی و اشتغال مشاغل خانگی به واحدهای تولیدی پرداخت شده و هشت هزار طرح با میزان سرمایه‌گذاری 940 میلیارد تومان به بانک های عامل برای بررسی و پرداخت به طرح های اولویت دار با ماهیت افزایش ارزش افزوده و ایجاد اشتغال پایدار معرفی شده است.

اشتغال‌زایی جهاد کشاورزی اردبیل قابل قبول است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل نیز در این جلسه بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان در ایجاد اشتغال و کارآفرینی بسیار موفق عمل کرده است .

بهمن حسین زاده افزود: آنچه که در ایجاد اشتغال پایدار در استان بیش از پیش اهمیت دارد گسترش شرکت شهرکهای کشاورزی در امور زراعت ، دام و شیلات است که سازمان جهاد کشاورزی توانسته است به بهترین نحو ممکن وظیفه خود را در ایجاد اشتغال و به‌کارگیری نیروهای جوان بکارببندد.

وی بیان کرد: استفاده از تکنولوژی و فن آوری اطلاعات در بخش فروش محصولات کشاورزی  بدون واسطه از مهمترین  کارهایی است که می بایست با جدیت دنبال شود که سازمان جهاد کشاورزی استان سه هزار و 725 نفر از ابتدای امسال تاکنون ایجاد اشتغال کرده است.

این مسئول افزود: فرآیند صدور پروانه واحد های تولیدی می بایست در کمترین زمان ممکن بدون بروکراسی انجام شود تا سرمایه گذاران با اطمینان خاطر اقدام به شروح طرح نمایند و باعث ایجاد تولید و اشتغال در استان شوند.

حسین زاده گفت: پرداخت تسیهیلات ارزان قیمت با بهره بانکی 6 درصد در مناطق روستایی  و همچنین 4 درصد در مناطق مرزی  می بایست با جدیت دنبال شود تا این عده از متقاضیان که علاقمند به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی هستند بتوانند در کمترین زمان ممکن  با دریافت این تسهیلات طرحهای اشتغالزایی خود را به مرحله بهره برداری برسانند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon