انتشار دو کتاب درباره «اسپینوزا»، فیلسوف مشهور هلندی
انتشارات ققنوس دو کتاب «اسپینوزا و ما» و «مواجهه اسپینوزا و ماکیاولی» را روانه بازار نشر کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، «مواجهه ماکیاولی و اسپینوزا؛ تعارض، قدرت و انبوه خلق»، نوشته فیلیپو دللوکزه با ترجمه فؤاد حبیبی و امین کریمی از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
اسپینوزا فیلسوف مشهور هلندی است. وی یکی از بزرگترین خردگرایان و جبرگرایان فلسفه قرن هفدهم و زمینهساز ظهور نقد مذهبی و همچنین عصر روشنگری در قرن هجدهم بهشمار میرود.
فیلیپو دل لوکزه مدرس حوزه تاریخ تفکر سیاسی در دانشگاه برونل لندن، همکار ارشد تحقیقاتی دانشگاه ژوهانسبورگ و دارای کرسی در کالج بینالمللی فلسفه در پاریس است. وی بیآنکه مدعی شناخت و معرفی «ماکیاولی واقعی» یا «اسپینوزای حقیقی» باشد، با برقراری محور ماکیاولی ـ اسپینوزا، رسالت رستگار ساختن ماکیاولی از دل این آشفتهبازار هرمنوتیکی و رها ساختن اسپینوزا از چنان نگاه یکسویه و فروکاستگرایانهای را بر دوش گرفته است و با تحلیل مشروح متون این دو متفکر، خطی از مضامین و براهین مشترک را ترسم میکند که میتواند در شناخت بهتر آرا و نظرات ماکیاولی و اسپینوزا کمک بسیاری عرضه دارد.
رئالیسم، تعارض و انبوه خلق، سه مضمونیاند که از طریق آنها میتوان به نحو کاملاً مؤثری به بررسی اهمیت و معنای مواجهه این دو نظام فلسفی و سیاسی یعنی ماکیاولی و اسپینوزا همت گماشت. ماکیاولی و اسپینوزا تأملاتی اصیل و بدیع را درباره این مفاهیم نظری بنیادین طرحریزی کردند که دل لوکّزه در این کتاب به آنها میپردازد.
«مواجهه ماکیاولی و اسپینوزا» در شمارگان هزار و 100 نسخه به قیمت 35 هزار تومان منتشر شده است.
«اسپینوزا و ما»
«اسپینوزا و ما»، مشتمل بر چهار سخنرانی درباره اسپینوزاست که در قالب درسگفتارها و کنفرانسهای گوناگون بین سالهای 2005 تا 2009 ارائه شدهاند.
اسپینوزا و ما سومین اثری است که آنتونیو نگری، پس از نابهنجاری وحشی و اسپینواز برانداز، به طور کامل به اسپینوزا اختصاص داده است. این کتاب، جستارهای گردآوریشده نگری را در اسپینوزای برانداز، که به سال 1992 منتشر شد، توأماً تداوم میبخشد و تکمیل میکند؛ در ابتدای متنِ چهار سخنرانی حاضر در این کتاب مقدمهای مبسوط از نگری میآید که همزمان وظایف گوناگونی را به انجام میرساند: یادآوری تزهای اصلی نابهنجاری وحشی؛ مروری بر آرای چهرههای اصلی مطالعات قارهای در باب اسپینوزا در چند دهه گذشته؛ و به دست دادن تصویری از پروژه فلسفیِ در دست تکوینِ خودِ وی درون صحنه گستردهتر فلسفه سیاسی قارهای معاصر.
دغدغه اسپینوزا و ما در مجموع این است که چگونه اسپینوزا از قفای مدرنیته به روزگار پستمدرنِ حاضر جهیده تا ما را نهفقط به تأملی براندازانه در مقابل گفتارهای غالب روزگار معاصر وادارد، بلکه ما را به عملی مشترک فرابخواند که هنوز خود نیز به بزرگی و عظمت آن واقف نیستیم.
«اسپینوزا و ما» در 160 صفحه و شمارگان 770 نسخه به قیمت 16 هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد.
انتهای پیام/