اندیشکده‌های علمی بسیج اساتید در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

اندیشکده‌های علمی بسیج اساتید در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

رئیس بسیج اساتید استان اصفهان گفت: اساتید بسیجی با مشارکت در فعالیت‌های اندیشکده‌های علمی بسیج اساتید استان اصفهان، به ارائه راهکار علمی برای برطرف شدن مشکلات کشور و استان می‌پردازند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، دانشگاه‌ها به عنوان مجموعه‌ها و موتورهای تولید علم در کشور همواره نقش ویژه‌ای در رقم زدن آینده کشور داشته و دارند و اساتید دانشگاه، به عنوان هادیان اصلی حرکت دانشگاه‌ها به سمت چشم‌اندازهای تعیین شده برای این مراکز حساس علمی به شمار می‌روند. با نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی به خوبی می‌توان از نقش سازنده اساتید دانشگاهی در پیروزی و به ثمر نشستن انقلاب اسلامی آگاه شد اما حالا با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اساتید بسیجی باز هم می‌توانند همانند گذشته هدایتگر مسیر تعالی دانشگاه‌ها و دانشجویان کشور و عبور کشور از مشکلات و زخم‌های کهنه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور باشند.

دکتر محمد باقری، رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم در اصفهان به سئوالات خبرنگاران این خبرگزاری در خصوص وظایف و مأموریت‌ها و فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید، چگونگی فعالیت‌های اندیشکده‌های علمی این سازمان و بهره گیری از ظرفیت علمی اساتید بسیجی برای برطرف کردن مشکلات اصلی و عمده کشور پاسخ می‌گوید، در ادامه متن کامل گفت‌و‌گو خبرنگاران تسنیم را با رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان از نظر می‌گذرانید:

تسنیم: در ابتدای گفت‌و‌گو، بفرمایید که وظیفه اصلی بسیج اساتید چیست؟

باقری: مجموعه بسیج اساتید کشور در قالب توصیه‌هایی که رهبر معظم انقلاب به اساتید و جامعه دانشگاهی کشور داشتند و با پیشنهاد اساتید بسیجی دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه اصفهان به مسئولان وقت در سال 1380 تشکیل شده است؛ در واقع اساتید بسیجی دانشگاه فردوسی مشهد این درخواست را از رهبر انقلاب انجام دادند و در همان سال تعدادی از اساتید بسیجی دانشگاه اصفهان این درخواست را از فرمانده نیروی مقاومت بسیج استان اصفهان داشتند و این نشان دهنده دغدغه بسیار جدی اساتید بسیجی برای تشکیل این قشر است، در سال 1380 شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز تشکیل بسیج اساتید را صادر کرد و فعالیت این قشر از سال 1382 به صورت رسمی آغاز شد.

تسنیم: در حال حاضر چه تعداد از اساتید دانشگاه‌های سراسر استان اصفهان عضو بسیج اساتید هستند؟

باقری: در بیش از 90 دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی استان اصفهان دفتر و یا کانون بسیج اساتید دایر است، این آمار خوبی است چراکه 10 هزار مدرس و استاد در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی استان اصفهان فعالیت دارند که از این تعداد، 4 هزار نفر عضو بسیج اساتید هستند؛ از سوی دیگر رهبر انقلاب به صراحت به توسعه و گسترش بسیج اساتید تأکید کردند و این موضوع همواره توسط بسیج اساتید استان پیگیری می‌شود. این مجموعه یک مجموعه خودجوش است و ابلاغی نیست چراکه از دغدغه‌های اساتید برخاسته است.

تسنیم:سازمان بسیج اساتید چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

باقری: امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است و بسیج اساتید یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی است؛ انقلاب اسلامی ظرفیتی را ایجاد کرده است که اساتید بسیجی برای تحقق آرمان‌های انقلاب، امام راحل و مقام معظم رهبری به میدان بیایند، یکی از اهداف اصلی ما تحقق دستورات و منویات رهبر انقلاب و امام راحل است.

دانشگاه محیطی علمی، فرهنگی و پژوهشی است و نیاز بود که اساتید بسیجی بتواند در این بخش فعالیت داشته باشند، بسط و گسترش تفکر بسیجی در دانشگاه‌ها یکی از اهداف سازمان بسیج اساتید است، کمک به ارتقاء معرفت و آگاهی دینی یکی دیگر از این اهداف است، تلاش‌هایی برای جدا کردن حوزه و دانشگاه انجام می‌شود و ما می‌دانیم که دو بال ارزشمند در بخش دینی و علمی، حوزه و دانشگاه هستند، دشمن تلاش می‌کند تا فضایی ایجاد کند که جدایی دین از سیاست اتفاق بیفتد و ما رسالت داریم تا رابطه و هم‌افزایی حوزه و دانشگاه عمیق‌تر شود.

مشارکت در انجام تحقیقات مورد نیاز کشور و استان یکی دیگر از اهداف سازمان بسیج اساتید به شمار می‌رود، البته ما مجری تحقیقات نیستیم و هدف ما این است که در حوزه مسائل علمی و معضلاتی که تا کنون به خوبی بررسی نشده است، گام برداریم، رهبر انقلاب در ماه مبارک رمضان در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها تأکید داشتند که اساتید، مسئله یابی کنند و دانشگاه بهترین محل برای برطرف کردن معضلات کشور است.

در بعضی از مسائل انقلاب، نیازمند وحدت رویه نیروهای انقلاب هستیم و چه قشری بهتر از بسیج اساتید که بتواند صدای واحد جریان نیروهای انقلابی را ایجاد کند، ما معتقد هستیم انقلاب اسلامی همواره تهاجم و جنگ نرم دشمن را دیده است و همگان این مسئله را پذیرفته‌اند، امروز ما شاهد جنگ اقتصادی به شیوه نرم و سخت هستیم و لازم است تا اساتید بسیجی در حوزه جنگ نرم و جنگ اقتصادی فعال باشند. خوشبختانه عضویت بسیج اساتید در شورای فرهنگی دانشگاه بر اساس تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی مسجّل شده است و فضای بهتری را برای فعالیت در اختیار دارد.

تسنیم: در خصوص مأموریت‌های بسیج اساتید استان اصفهان صحبت کنید؛ آیا برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت ارزشمند و بزرگ اساتید بسیجی در نظر دارید؟

باقری: طرح اعتلای بسیج اساتید در سیاست‌های کلی سازمان بسیج اساتید آمده است، ما باید در اعتلای نام بسیج اساتید قدم‌های جدی برداریم، امروز زمانی است که اساتید بسیجی باید در حوزه‌های مختلف نقش ایفا کنند و این نقش در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به صورت مؤثر قابل مشاهده باشند، هر یک از اساتید، بر روی دانشجویان و سایر افرادی که با استاد در ارتباط هستند، اثرگذاری دارد که این اثرگذاری می‌تواند گسترش پیدا کند، به نظر بنده، ارتباط اساتید با مساجد و نهادهای فرهنگی باید شکل بگیرد و دیوارها و حصارهایی که در حوزه علمی، فرهنگی و ارتباط با صنعت به دور دانشگاه کشیده شده باید برداشته شود و اساتید در این حوزه‌ها نقش ایفا کنند.

دومین مسأله در حوزه مأموریت‌ها این است که ما باید بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب، مسأله یابی کنیم و برای حل مسأله قدم جدی برداریم، ما امروز اندیشکده‌های علمی بسیج اساتید را راه اندازی کرده‌ایم که این اندیشکده‌ها محل جمع آوری، ارائه و مطالبه اندیشه‌ها است.

در حوزه جنگ نرم، دشمن تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا جوان ما را مأیوس کند و متأسفانه برخی از اساتید بر این طبل می‌کوبند، در مقابل، اساتید بسیجی در تلاش هستند تا در توسعه قدرت نرم قدم بردارند و با تهاجم دشمن مقابله کنند، تحول در حوزه علوم انسانی، توسعه شبکه اساتید و فرماندهان جنگ نرم، ایجاد بستر فعالیت‌های علمی به ویژه در بخش‌هایی که رهبر انقلاب اسلامی مطالبه داشتند همانند تمدن اسلامی، پیوست نگاری فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و مسائل اجتماعی از جمله مأموریت‌های سازمان بسیج اساتید است.

همچنین ایفای نقش مؤثر در مرز شکنی دانش و رسیدن به مرجعیت علمی که در اسناد بالادستی به آن اشاره شده، افزایش بصیریت دینی و سیاسی، دانش افزایی اساتید و مشارکت سند چشم انداز و پیشرفت از دیگر بخش‌هایی است که باید قدم‌های جدی در این باره برداریم.

تسنیم:قبلاً از فعالیت اندیشکده شهر اسلامی در استان اصفهان خبر داده بودید، دستاورد فعالیت این اندیشکده چیست؟

باقری: اندیشکده‌های بسیج اساتید، برای ارائه راهکار در مسیر برطرف کردن مشکلات کشور راه اندازی شده است، در اندیشکده شهر اسلامی، جلسات متعددی برای تدوین سند شهر اسلامی تشکیل شده و از راهکارها و ایده‌های صاحب نظران استفاده شده است، این اندیشکده دارای 4 گروه علمی از جمله گروه سبک زندگی اسلامی و گروه معماری اسلامی است، امیدوار هستیم تا پایان سال نسخه ای برای ارائه داشته باشیم و به جمع بندی برسیم و این نسخه به عنوان پایلوت در یکی از شهرهای کشور انجام شود، بدون شک در ارائه نسخه پیشنهادی مواردی همچون شهر هوشمند در نظر گرفته می‌شود و معضلاتی که در حال حاضر در شهرها وجود دارد به مسئولان گوشزد و مطالبه می‌شود، البته ما به ارائه راهکار نیز می‌پردازیم.  

تسنیم: آیا فرآیندی پیش بینی شده که پیشنهاد و تدوین نسخه و سند شهر اسلامی، صرفاً جنبه بیان دغدغه نداشته باشد و مسئولان به این موضوعات با دقت توجه کنند؟

باقری: اساس کار اندیشکده‌های علمی این است که با زبان علم مطالبه می‌کند، این مطالبه بر اساس مسائل علمی و منویات رهبر انقلاب اسلامی صورت می‌پذیرد، رهبر انقلاب در دیدار با اساتید فرمودند که مدیران باید از ظرفیت دانشمندان استفاده کنند و نباید دانشمند، پشت دفتر یک مدیر معطل شود؛ هدف ما این است که مشکلات برطرف شود و ساختار آن پیش بینی شده است، امیدوار هستیم زیرساخت‌های تعاملی و مطالبه میان ما و نهادهای اجرایی ایجاد شود.  

تسنیم:چه تعداد اندیشکده در بسیج اساتید استان اصفهان راه‌اندازی می‌شود؟

باقری: در حال حاضر دو اندیشکده آماده به تأسیس داریم؛ اندیشکده محیط زیست و آب که موافقت اصولی آن در حال دریافت است و تا پایان سال 5 اندیشکده تأسیس می‌شود و عناوین این پژوهشکده‌ها در هفته بسیج اعلام می‌شود چراکه هنوز قطعی نشده است.

معضل آب استان اصفهان یکی از مشکلاتی که همه اقشار به ویژه دانشگاه‌ها با آن درگیر هستند، ما با راه اندازی این اندیشکده‌ها در تلاش هستیم صاحب نظران در این حوزه گرد هم جمع شوند و راهکارها به صورت علمی ارائه شود؛ هدف ما رقابت نیست بلکه هدف ما این است که بتوانیم کمکی در این حوزه داشته باشیم.

تسنیم: در حوزه تحول علوم انسانی چه برنامه‌ها و اقداماتی در نظر دارید؟

باقری: بسیج اساتید دانشگاه اصفهان به صورت جدی در حوزه تحول در علوم انسانی فعال است و سرفصل‌های برخی از رشته‌ها در این دانشگاه تغییر کرده است اما تحول در حوزه علوم انسانی نیاز به عزم همگانی دارد، در آینده ما در این حوزه مطالبه‌گری می‌کنیم و کارگروه تخصصی آن راه اندازی شده است تا بتوانیم برنامه دقیقی برای این حوزه داشته باشیم.

تسنیم: بسیج دانشجویی در حوزه مسئله یابی، کارگروه‌هایی را تشکیل داده است، آیا ارتباطی میان بسیج دانشجویی و اساتید وجود دارد تا از ظرفیت و دستاوردهای هر دو قشر استفاده شود؟

باقری: شورای بسیج دانشگاه شامل بسیج اساتید، دانشجویی و کارمندان در دانشگاه‌های کاشان و لنجان تشکیل شده است و و این شورا در هر یک از دانشگاه‌ها تشکیل می‌شود تا هماهنگی میان این سه قشر انجام شود و یک صدا در دانشگاه شنیده شود. در حوزه اندیشکده‌ها و مسئله یابی و ارائه راهکار، جلساتی با بسیج دانشجویی برگزار شده است و بدون شک باید از ظرفیت و پویایی و شور بسیج دانشجویی کمک گرفت. اندیشکده مدافع در حوزه فضای مجازی با همکاری هر دو قشر در حال کار است.

تسنیم: چه تعداد از اساتید بسیجی در شبکه فرماندهان جنگ نرم فعالیت دارند؟

باقری: یک هزار نفر از اساتید، عضو شبکه فرماندهان جنگ نرم هستند، این اساتید در حوزه تبیین جنگ نرم فرهنگی و اقتصادی آموزش لازم را در قالب دوره‌های تخصصی و تکمیلی پشت سر گذاشته‌اند و اساتید بسیجی به عنوان یک مرجع علمی در حوزه جنگ نرم، به روشنگری می‌پردازند.

تسنیم:فعالیت کارگروه تخصصی اقتصاد مقاومتی بسیج اساتید استان اصفهان چگونه است؟

باقری: ظرفیت خوبی در کارگروه اقتصاد مقاومتی وجود دارد و این کارگروه با قدرت در حال فعالیت است، از سوی دیگر قرارگاه فرهنگ سازی حمایت کالایی ایرانی قرار است تشکیل شود و بسیج اساتید در آن عضویت دارد و قصد داریم تا دستاوردها و اقداماتی که در اقشار بسیج در راستای حمایت از کالای ایرانی انجام شده است را جمع آوری و به عنوان یک الگو تدوین کرده و با ارائه پیشنهاد، قدم جدی در عرصه حمایت از کالای ایرانی برداشته تا جریانی برای حمایت از کالای ایرانی راه اندازی شود. همچنین سند اشتغال و توسعه استان در حال تدوین است.

تسنیم: شیوه مشارکت اساتید بسیجی در ارودهای جهادی چگونه است؟

باقری: ظرفیت اساتید بسیجی در اردوهای جهادی تا کنون مغفول مانده است، ما از ابتدای امسال از این ظرفیت در حوزه حل مسئله و معضل مناطق محروم استفاده کرده‌ایم، حضور اساتید بسیجی از نظر مسائل اجتماعی و علمی و غیره مؤثر است اما علاوه بر آن، اساتید می‌توانند در حوزه علمی و تحقیقاتی و در راستای برطرف شدن علمی مشکلات، فعالیت کنند. بسیج اساتید استان اصفهان با قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان جلسات مستمری برگزار کرده است و قرار است در نقاط کم برخوردار حضور پیدا کنیم.

تا کنون 2 اردوی جهادی با حضور اساتید برگزار شده است، در هر دوره، حدود 15 نفر از اساتید اعزام شده‌اند، این اساتید طی چند روز جلسات تخصصی با فرمانداران و شهرداران  برگزار کرده‌اند، در حال حاضر اردوها در شهرستان سمیرم فعالیت داریم، چراکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان در شهرستان سمیرم فعالیت دارد. در آینده در جوی آباد و خمینی شهر برنامه خواهیم داشت.

تسنیم: با توجه به گستردگی فعالیت اساتید بسیجی، برخی از حوزه‌های فعالیت‌ها اساتید و برنامه‌ها و اقدامات سازمان بسیج اساتید استان را بازگو کنید؟

باقری: کارگروه پیوست نگاری فرهنگی اردوهای راهیان نور با مشارکت معاونت فرهنگی سپاه صاحب‌الزمان(عج) در حال فعالیت است، این اقدام، بسیار مؤثر است و یک پیوست فرهنگی برای اردوهای راهیان نور نوشته می‌شود، کارگروه زنان سازمان بسیج اساتید فعال است، در بخش کرسی‌های نقد و نظریه پردازی رویکرد جدیدی را در پیش گرفتیم و خبرهای آن در هفته بسیج ارائه می‌شود، همچین رویکرد خانواده محوری در برنامه‌های سازمان در پیش گرفته شده و از ظرفیت خانواده اساتید استفاده می‌شود.

همچنین عزاداری ماه محرم و صفر با حضور خانواده اساتید برگزار شد، بازدیدهای علمی، مشاوره و پژوهشی و اجرایی، ارائه خدمات فرهنگی به اعضاء، افزایش فعالیت‌های اطلاع رسانی و راه اندازی وب سایت بسیج اساتید، ارائه تسهیلات ویژه برای انتشارات علمی و چاپ کتاب، بازدید از خانواده اساتید شهید، همکاری با کمیته امداد امام خمینی(ره)، مشارکت در برگزاری جشنواره 72 خط اشک در حوزه شعرهای آیینی و همکاری با حوزه علمیه از دیگر برنامه‌ها و اقدامات سازمان بسیج اساتید استان اصفهان به شمار می‌رود.  

همچنین برای نخستین بار، اپلیکیشن بسیج اساتید استان اصفهان به مناسبت هفته بسیج راه اندازی می‌شود و این قابلیت را دارد تا در سطح کشوری استفاده شود، شبکه فرماندهان جنگ نرم در این اپلیکیشن طراحی شده است.

انتهای پیام/ ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon