خروج نیروهای خارجی در صدر شروط طالبان در نشست صلح مسکو

خروج نیروهای خارجی در صدر شروط طالبان در نشست صلح مسکو

طالبان در نشست صلح مسکو ضمن رد درخواست شورای عالی صلح افغانستان برای مذاکره مستقیم با این گروه تاکید کرد که پیش از خروج نیروهای خارجی گفت‌وگو درباره صلح ممکن نیست.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، روز گذشته نشست مشورتی درباره صلح افغانستان به میزبانی روسیه در مسکو برگزار شد و علاوه بر شماری از کشورهای منطقه، نمایندگان دفتر سیاسی طالبان در قطر و هیئتی از شورای عالی صلح نیز در آن حضور یافتند.

طالبان که پیش از این تصریح کرده بود، حضور این گروه در این نشست به معنی مذاکره با هیچ کشوری نیست بار دیگر نیز شروط خود را برای پیوستن به روند صلح بیان کرد.

گروه طالبان در این نشست با «دست نشانده» و «نامشروع» خواندن دولت افغانستان پیشنهاد شورای عالی صلح را برای مذاکره مستقیم و بدون پیش‌شرط با کابل رد کرد و بار دیگر مسئله حذف رهبران این گروه از فهرست تحریم‌های سازمان ملل، آزادی زندانیان این گروه و به رسمیت شناختن دفتر سیاسی طالبان در دوحه قطر را مطرح کرد.

به گزارش «لانگ‌وار ژورنال»، طالبان با تاکید بر ضرورت برقراری صلح در این نشست آن را «نیاز هر جامعه و بویژه مهم‌ترین خواسته مرد مظلوم افغانستان» خواند و پیشرفت‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را بدون آن غیرممکن دانست.

این گروه در تشریح پیش‌شرط‌های خود برای برقراری صلح نیز خواستار اقداماتی برای اعتمادسازی شد که از جمله آن‌ها حذف رهبران این گروه از فهرست تحریم‌های سازمان ملل، آزادی زندانیان طالبان، بازگشایی رسمی دفتر دوحه و توقف تبلیغات منفی علیه «امارت اسلامی افغانستان» شد.

طالبان «اِشغال» افغانستان توسط نظامیان خارجی را نیز از موانع برقراری صلح در این کشور دانسته و تأکید کرد: صلح در افغانستان و خروج نیروهای خارجی به یکدیگر گره خورده‌اند و خروج نیروهای خارجی مسیر صلح را هموار می‌کند.

این گروه در ادامه نیز از نبود یک «نظام مستقل سیاسی» در افغانستان را که «تضمین کننده رفاه اقتصادی، عدالت اجتماعی و اتحاد ملی» باشد، از دیگر موانع صلح افغانستان دانست و از نبود ضمانت اجرایی توافقات صورت گرفته، قانون اساسی کنونی و ادامه رویکرد جنگ‌طلبانه بجای صلح از طرف آمریکایی از دیگر این موانع عنوان کرد.

طالبان افزود که «امارت اسلامی افغانستان» هیچ دخالتی در امور دیگر کشورها نخواهد داشت و در باره تولید و قاچاق مواد مخدر نیز تصریح کرد: در زمان حکومت امارت اسلامی کشت خشخاش به صفر کاهش یافته بود و شمار معتادین به هروئین در افغانستان نیز تقریبا هیچ بود. اما پس از حمله آمریکا به افغانستان مناطق زیر کشت خشخاش به 328 هزار هکتار رسید و اکنون در سایه 17 سال اشغال شمار معتادین به 3 میلیون نفر رسیده است.

انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon