اجرای طرح نظارت و کنترل تردد وسایل نقلیه در استان مرکزی؛ تشدید نظارت بر ناوگان حمل و نقل مسافربری
معاون حمل و نقل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: از ابتدای آبانماه طرح نظارت و کنترل تردد وسایل نقلیه در سفرهای زمستانی، در راههای استان مرکزی آغاز شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود که از شمال به استانهای البرز و قزوین، از غرب به استان همدان، از شمال شرقی به استان تهران از جنوب به استانهای لرستان و اصفهان و از شرق به استانهای قم و اصفهان محدود است.
این استان با مساحتی معادل بیش از 29 هزار کیلومترمربع میزانی حدود 1.8 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، استان مرکزی دارای 12 شهرستان، 23 بخش، 32 شهر است.
استان مرکزی اتصال دهنده شهرهای مرکزی کشور مانند تهران و قم به استانهای همجوار و غربی و جنوبی کشور مانند استان لرستان و استان همدان است.
مقدار راههای اصلی معمولی در استان مرکزی بیش از 500 کیلومتر و راههای بین شهری بیش از 300 کیلومتر بوده این درحالی است که طول راههای روستایی در استان حدود 700 کیلومتر است.
از جمله آزادراهها و بزرگراههای موجود در استان مرکزی میتوان به آزادراه تهران - ساوه - سلفچگان، آزادراه ساوه - همدان، آزادراه اراک - خرمآباد، آزادراه سلفچگان - اراک، بزرگراه اراک - ملایر، بزرگراه اراک - خمین، بزرگراه خمین - محلات - دلیجان، بزرگراه خمین - گلپایگان، بزرگراه اراک - فرمهین و بزرگراه قم - اصفهان در محدوده شهرستان دلیجان اشاره کرد.
مطابق آمار اعلامی از سوی مسئولان مربوطه، درصد تخلفات سرعت غیرمجاز در استان مرکزی درحدود 18 درصد بوده که از این لحاظ جزو استانهای مهم کشور است و نیاز به توچه ویژه به این حوزه وجود دارد.
استان مرکزی استانی در کریدور تردد جادهای کشور
استان مرکزی به سبب قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور و کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق با حجم بالای تردد وسایل نقلیه رو به رو بوده که همین امر ضرورت کنترل و نظارت بیشتر بر تردد وسایل نقلیه در این استان را میطلبد.
این درحالی است که تردد وسایل نقلیه سنگین در محورهای استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر بوده و ترافیک بالایی از تردد وسایل نقلیه سنگین را در محورهای این استان شاهد هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی با اشاره وضعیت استان مرکزی در محورهای مواصلاتی کشور به خبرنگار تسنیم گفت: قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور سبب بالا رفتن آمار تصادفات این استان هم بوده که در همین راستا تشدید اجرای طرحهای کنترل و نظارت ضرورت دوچندانی در این استان دارد.
علی زندیفر افزود: با شروع فصل سرما با توجه به وضعیت جادهها، بحث نظارت و کنترل بر تردد وسایل نقلیه اهمیت یافته و باید طرحهای نظارتی بیشتری در این زمینه دنبال شود.
تشدید نظارت بر ناوگان حمل و نقل مسافربری
معاون حمل و نقل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی نیز در این راستا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به کنترل و نظارت بر تردد وسایل نقلیه در زمستان گفت: از ابتدای آبانماه طرح نظارت و کنترل تردد وسایل نقلیه در سفرهای زمستانی در راههای استان مرکزی آغاز شد.
محمد محسنی افزود: میزان تخلفات اضافه تناژ کنترل شده توسط پلیس درمقایسه با سهم تردد ناوگان دارای اضافه بار بسیار ناچیز است.
وی تصریح کرد: این اداره کل علاوه بر کنترل ناوگان حمل و نقل مسافربری نسبت به تشکیل تیم نظارتی و با به کارگیری از باسکول سیار و با همکاری پلیس راه برای کنترل اضافه بار وسایل سنگین اقدام کرده است.
معاون حمل و نقل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی اضافه کرد: درراستای طرح نظارت و کنترل تردد وسایل نقلیه، نسبت به بررسی و شناسائی مبادی تولید بار به خصوص معادن مصالح ساختمانی مانند شن، ماسه و آسفالت، بتن و سنگ و وارد کردن اطلاعات فوقالذکر و اطلاعات حجم و ساعات تردد بروی GIS اقدام میشود.
محسنی افزود: آمار اطلاعات کشف تخلفات اضافه بار در بررسی عملکرد در محورهای مختلف آنالیز و مقایسه میشود.
انتهای پیام/ن