هشدار انستیتو ایفوی آلمان درباره عواقب مناقشات بودجه‌ای ایتالیا و اروپا برای منطقه یورو

هشدار انستیتو ایفوی آلمان درباره عواقب مناقشات بودجه‌ای ایتالیا و اروپا برای منطقه یورو

رئیس انستیتو اقتصادی مهم ایفوی آلمان درباره عواقب تشدید مناقشات بودجه‌ای بین ایتالیا و کمیسیون اروپایی برای منطقه یورو هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، "کلمنت فوئست"، رئیس انستیتو تحقیقات اقتصادی ایفوی آلمان خطر یک ورشکستی دولتی در ایتالیا را بسیار واقعی توصیف کرده و تاکید کرد که عواقب آن می تواند جدی ترین اختلافات در منطقه یورو باشد که اتحادیه اروپا کم تر توان رویارویی با آن را دارد.

وی اتحادیه اروپا را برای سناریوی ورشکستگی دولتی در ایتالیا بسیار بد تجهیز شده ارزیابی کرده و گفت: هیچ کشوری نمی تواند در دراز مدت یک بدهی دولتی بیش از 130 درصد تولید ناخالص ملی را در یک رکود اقتصادی داشته باشد. بنابراین خطر واقعی است.

وی افزود: بزرگترین خطر در کوتاه مدت وحشت از بازار سرمایه در این کشور است که می تواند به سرعت به ورشکستگی دولتی منجر شود.

فوئست همچنین تصریح کرد: این تصور که بروکسل می تواند قواعد اروپایی را بر خلاف خواست یک دولت ملی در پیش گیرد یک توهم است. بروکسل باید خود را آماده کند و اجازه اخاذی را ندهد. موقعیت های ریسک و خطرناک در قبال دولت ایتالیا باید سریعا کاهش یابد. وگر نه ما باید در صورت بحران بانک های خود را مجددا با پول مالیات دهندگان نجات دهیم.

دولت ایتالیا و کمیسیون اتحادیه اروپا مدتی است که درباره بودجه برنامه ریزی شده از طرف رم برای منطقه یورو با هم اختلاف نظر دارند. دولت ایتالیا یک کسری بالاتری نسبت به دولت قبل را مد نظر دارد.

دولت ایتالیا در طرح بودجه پیشنهادی خود یک میزان بدهی های بسیار بالاتری از آنچه با بروکسل توافق کرده است را برنامه ریزی کرده است. ایتالیا با 131 درصد تولید ناخالص داخلی دومین کشور بدهکار عضو اتحادیه اروپا بعد از یونان است. کمیسیون اتحادیه اروپا نگران خطرات سرایت این وضعیت ایتالیا به دیگر کشورهای اروپایی است.

ایتالیا می خواهد با وجود مخالفت کمیسیون اروپایی بر تصمیمات بودجه ای خود پایبند بماند و در برابر تهدیدات کمیسیون اروپایی برای تغییر تصمیمات خود در زمینه بودجه خود را بی تفاوت نشان می دهد.

"جوانی تریا"، وزیر دارایی ایتالیا روز گذشته در اظهاراتی تاکید کرد که این خودکشی اقتصادی است که ما به تصمیمات دولت سابق در زمینه کسری بودجه و بدهی ها پایبند باشیم. من اعتقاد ندارم که اتحادیه اروپا چنین انتظاری را از ما داشته باشد. آلمان و فرانسه قواعد اتحادیه اروپا در این باره را نقض کرده اند اما همواره یک راه حل سیاسی یافت می شود.

"لوئیجی دی مایو"، معاون نخست وزیر ایتالیا هم در این باره اظهار داشت که انتظار دارد که کمیسیون اروپایی در نهایت روی تحریم ها علیه کشورش انصراف دهد چرا که این کشور به اندازه کافی حمایت از شرکای خود در اتحادیه اروپا دریافت می کند.

دولت ائتلافی ایتالیا متشکل از جنبش افراطی پنج ستاره و لیگ شمال برای سال 2019 انتظار یک کسری بودجه 2.4 درصدی را دارند. دولت سابق کسری 0.8 درصد را مد نظر قرار داده بود. از این رو کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار تغییرات در تصمیمات بودجه ای ایتالیا تا روز سه شنبه شده است. معاون رئیس کمیسیون اروپایی در غیر این صورت ایتالیا را تهدید به اقدامات تنبیهی کرده است. چندی پیش هم کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا دولت ایتالیا را به تصویب تحریم ها در صورت عدم توافق در مناقشات بودجه‌ای تهدید کرد.

"دی مایو" به اندازه کافی حامی و پشتیبان برای کشور خود و تصمیمات دولتی آن در سطح اتحادیه اروپا می بیند. وی در این راستا به یک دگرگونی شرایط سیاسی در اروپا که بعد از انتخابات پارلمانی ماه می تقویت می شود اشاره کرده است.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران بین المللی تصریح کرد که از این رو حزبش موضع ضد یوروی خود را کنار نمی گذارد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان