معاون فرهنگی قوه قضائیه: عدالت صرف کافی نیست، به احسان نیازمندیم

معاون فرهنگی قوه قضائیه: عدالت صرف کافی نیست، به احسان نیازمندیم

حجت‌الاسلام صادقی با اشاره به اینکه کف اخلاق، عدالت و سقف آن احسان است گفت: ما به عدالت و احسان به صورت توامان نیازمندیم و عدالت صرف کافی نیست.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام صادقی معاون فرهنگی رئیس قوه قضائیه صبح امروز در همایش ملی مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه احسان به دیگران دارای اصول چهارگانه‌ای است گفت: شر نرساندن به دیگران، اخلاقی بودن، دادن عشق و نیکوکاری این اصول 4 گانه را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه مددکاران اجتماعی 3 اصل اخیر را به خوبی اجرا می‌کنند افزود: کف اخلاق، عدالت و سقف آن احسان است و ما به هر دوی آنها نیازمندیم.

صادقی با اشاره به اینکه مددکار اجتماعی این کار را شغل خود قرار داده است افزود: این مسئله بسیار حائز اهمیت است. اگر مددکاران اجتماعی خود را با اصل نیکوکاری و عشق دهنده هماهنگ کنند می‌توانند بهشت والایی را برای خود خریداری کنند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه تعاون را یکی دیگر از اصول احسان‌گرایانه عنوان کرد و با اشاره به اینکه مددکاران اجتماعی به آیه تعاونوا علی البر و تقوا عمل می‌کنند افزود: قاعده زرین و قاعده سیمین از دیگر اصول پایه مددکاری اجتماعی هستند که اولی می‌گوید برای دیگران آنچه را بپسند که برای خود می‌پسندی و دومی نیز می‌گوید آنچه را برای خود نمی‌پسندی برای دیگران نیز مپسند.

وی امر به معروف و نهی از منکر دیگر بنیان مددکاری اجتماعی دانست و با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید «بعضی از مومنان اولیا بعضی دیگر از آنان هستند و اقدام به امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند» افزود: مبنای ولایت حاکم شدن فرهنگ دوستی بین مومنان است و قرب،‌ پیوند، محبت و دوستی حقیقت ولایت را تشکیل می‌دهد که به خاطر آن همدیگر را امر به معروف و نهی از منکر می‌کند.

صادقی با تاکید بر اینکه مبادا کسانی امر به معروف و نهی از منکر را بر پایه دشمنی و خشونت تفسیر کنند افزود: درست است که این اصل حاوی امر و نهی است اما امر و نهی آن هم از سر دوستی است و مددکاران اجتماعی بر همین مبنا افراد نیازمند را به سمت معروف هدایت می‌کنند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه همچنین در تشریح مبانی روانشناسی مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه عده‌ای از روانشناسان می‌گویند انسانها به یکدیگر نمی‌گروند مگر  برای منافع خودشان افزود: عده‌ای دیگر از روانشناسان مخالف این نظر هستند.

وی با اشاره به اینکه مددکاران اجتماعی کسانی هستند که می‌توانند دیگران را به خاطر خودشان و نه منافع شخصی دوست داشته باشند افزود: اگر کمک به دیگران بدون چشمداشت، بدون انتظار پاداش، تشکر و تقدیر صورت بگیرد این مددکاری اجتماعی دیگر گروانه است.

صادقی با تصریح بر این نکته که دریافت پاداش در قبال مددرسانی به دیگران منافاتی با این کار ندارد افزود: اصل این است که مددکار اجتماعی چشمداشتی برای پاداش و تشکر نداشته باشد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه به عشق ایثارگرانه امیر مومنان در رابطه با انسان‌های دیگر اشاره کرد و در این باره افزود: علی(ع)‌ برای رنج انسان‌ها می‌گریست. وقتی بچه یتیمی می‌دید و یا می‌شنید که به زن یهودی ستمی شده است ناراحت می‌شد و می فرمود اگر انسان از این درد بمیرد جا دارد.

وی با نقل حدیثی از حضرت علی (ع) گفت: ایشان می‌فرماید انسان‌ها دو دسته‌اند؛ یا برادر دینی تو هستند و یا انسانی مانند تو. باید به آنها مهر بورزیم.البته سران کفر، ظالمین، شیاطین انس و سران آمریکا و صهیونیزم، آمریکا و اسرائیل که دست به جنایت می‌زنند از این دایره خارج هستند.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon