۱۳ واحد تولیدی مصالح ساختمانی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه فاقد پروانه استاندارد هستند

13 واحد تولیدی مصالح ساختمانی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه فاقد پروانه استاندارد هستند

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۶۲ واحد تولیدکننده مصالح ساختمانی در مناطق زلزله‌زده وجود دارد گفت: از این تعداد ۴۹ واحد فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند.

محمودرضا نیازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه در حوزه صنایع ساختمانی 154 واحد تولیدی فعال در استان کرمانشاه تحت پوشش این اداره کل است اظهار داشت: از این تعداد 62 واحد تولیدکننده مصالح ساختمانی در مناطق زلزله‌زده فعالیت دارند که 49 واحد آن دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر هستند.

وی عنوان کرد: در راستای انجام وظایف و رسالت سازمانی، بعد از وقوع زلزله مهیب در استان، این اداره کل به دلیل حجم بالای عملیات بازسازی و گستردگی مناطق آسیب‌دیده تمام توان کارشناسی خود را جهت کنترل کیفیت مصالح ساختمانی قابل عرضه در این مناطق به کار گرفت.

نیازی افزود: اداره کل استاندارد استان با توجه به ورود به مرحله اسکان دائم و افزایش تقاضا برای مصالح ساختمانی در مناطق زلزله‌زده، نظارت خود را بر واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی و بازار عرضه این مصالح در سطح استان تشدید کرد. 

وی گفت: در همین راستا پس از وقوع زلزله کارشناسان این اداره کل، به صورت ویژه 465  مورد بازرسی و 240 مورد نمونه‌برداری و آزمون از خط تولید واحدهای تحت پوشش مصالح ساختمانی استان به منظور تطبیق فرآورده‌ها با استانداردهای ملی انجام داد.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه بیان کرد: کنترل کیفیت مصالح ساختمانی و نظارت بر تولید و عرضه این فرآورده تنها معطوف به خط تولید واحدهای تولیدی نبوده و تمامی مراکز عرضه و فروش مصالح ساختمانی استان نیز به صورت مستمر توسط کارشناسان این اداره کل مورد بازرسی قرار می گیرند.

نیازی افزود: بعد از وقوع زلزله تاکنون 2039 مورد بازرسی و 181 مورد نمونه‌برداری از مراکز عرضه و فروش مصالح ساختمانی از جمله تیرآهن، میلگرد، تیرچه، فوم سقفی، آجر، سیمان و شیشه ساختمانی در استان کرمانشاه انجام شد.

وی گفت: در جهت ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی در استان و اهمیت آنها در استحکام و ایمنی ساختمان‌ها و بر اساس وجود و لزوم وظایف نظارتی اداره کل استاندارد استان پس از وقوع زلزله، 81 مورد تذکر و اخطار به واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی داده شد و خط تولید 35 واحد تولیدی در استان نیز به دلیل نداشتن کیفیت لازم و عدم رعایت الزامات استاندارد از طریق مراجع قضایی پلمب شد.

نیازی افزود: در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال پایدار در استان، این اداره کل با ارائه راهنمایی‌های فنی و تخصصی، تعداد 12 واحد تولیدی از مجموع واحدهای پلمب شده فک پلمب شدند و فرایند استانداردسازی این واحدها، جهت صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد  در حال انجام است.

وی گفت: در جهت حفظ ایمنی شهروندان و جلوگیری از تولید و عرضه مصالح ساختمانی غیر استاندارد طی یک سال گذشته، 790 بلوک پلی‌استایرنی مورد مصرف در سقف ساختمان ( فوم سقفی) به دلیل خطرآفرینی و اشتعال‌زا بودن و 430 متر تیرچه بتنی غیر‌استاندارد، در واحدهای تولیدی شهرستان سرپل‌ذهاب توقیف و امحا شد.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: کارشناسان این اداره کل در محل بازار آهن‌فروشان دیزل‌آباد کرمانشاه مقدار 3880 کیلوگرم تیرآهن از تولیدات یکی واحدهای تولیدی استان آذربایجان شرقی که بدون مجوز استاندارد تولید شده بود را کشف و قبل از عرضه در سطح مناطق زلزله‌زده، جمع‌آوری و جهت ذوب به مجتمع فولادسازان کیوان یزد ارسال شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد یک دستگاه حاکمیتی نظارتی در حوزه نظارت و اطمینان بخشی به کیفیت کالا و خدمات در کشور است گفت: بخش عمده‌ای از مصالح ساختمانی مشمول مقررات استاندارد اجباری است و با توجه به قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد هر گونه تولید و توزیع کالاهای مشمول استاندارد اجباری بدون داشتن پروانه استاندارد ممنوع بوده و به جهت صیانت از ایمنی و سلامت مردم با تولید و عرضه‌کنندگان مصالح ساختمانی غیر استاندارد برخورد می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon