یادداشت: کمکهای مردمی آلسعود و تاثیر آن بر خط فکری بلوچستان پاکستان
مرکز کمک های بشردوستانه پادشاهی عربستان با حضور و ارسال کمک های خود به کشورهایی که با مشکلاتی چون فقر دست و پنجه نرم می کنند سعی در نشان دادن چهره خوب از حکومت آل سعود و پیشبرد مقاصد خود در آن کشور ها دارد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «حسین محمدی» با ارسال یادداشتی نوشت؛
مشکلات ناشی از فقر به علل مختلفی از گذشته تاکنون گریبان گیر مردم مناطق بلوچستان و جنوب سند بوده است هر چند دولت پاکستان در زمینه های ریشه کنی فقر دست به اقداماتی زده است اما با توجه به جمعیت بالای این مناطق زمان و بودجه مالی زیادی را برای این کشور می طلبد، به همین منظور چندی پیش «مرکز کمک های بشر دوستانه ملک سلمان» با ارسال بزرگترین محموله کمک های بشر دوستانه خود به پاکستان سعی در گام نهادن در این راه همراه با ورود نیات شوم خود در این مناطق شد.
این محموله شامل 30 تن خرما، بسته هایی حاوی بطری های آب آشامیدنی سالم و کنسروهای غذایی بود که توسط کشتی باربری در بندر کراچی پهلو گرفته بود.
به گفته مدیر مرکز جهانی غذا در پاکستان اگر این بسته های غذایی از جانب چنین سازمان های بشردوستانه ای به دو ایالت سند و بلوچستان پاکستان ادامه داشته باشد 40 هزار خانواده فقیر در این مناطق از گرسنگی ناشی از فقر شدید بیرون می آیند.
یک مقام رسانه ای پاکستانی در ریاض اعلام کرده است قرار است کمک های پزشکی و پوشاک هم در ماه اخیر توسط «مرکز کمک های پادشاهی عربستان» به پاکستان فرستاده شود. ارسال خانه های پیش ساخته به پاکستان در صورت ایجاد بلاهای طبیعی چون سیل و زلزله در مرحله بعدی دستور کار این مرکز قرار گرفته است.
اما همه چیز به همین کمک ها ختم نمی شود بلکه عربستان هیچ دیناری را بدون هدف سیاسی در پاکستان به ویژه منطقه محروم بلوچستان به مصرف نمیرساند.
نکته جالب اینکه در کنار بسته های غذایی اسباب بازی های ویژه و کتاب های دینی و مذهبی به زبان اردو برای کودکان و نوجوانان نیز یافت می شود. این محصولات فرهنگی سعی در چیره ساختن فرهنگ و عقاید سعودی بر کودکان این منطقه دارد بعلاوه اینکه پرچم های عربستان و پاکستان به شکلی زیبا و شکیل پس از تحویل بسته های غذایی در دست همه گیرندگان این بسته ها به اهتزاز در می آید.
یکی از مسئولان این مرکز به میان مردم رفته و از فعالیت ها و خدمات عربستان سعودی و روابط دوستانه حسنه بین دو کشور سخن می گوید.در برخی از موارد با دعوت و حضور شخصیت های سیاسی چون سفیر عربستان در پاکستان، سر وزیران ایالتی و مقامات محلی مراسم تحویل کمک های مردمی به عوام رنگ و بوی دوستانه تر و پررنگ تری به خود می گیرد.
همین نوع فعالیت ها به راحتی باعث تاثیر بر نگرش و دید مردم فقیر و کم سواد شده و در نهایت زمینه ساز جایگاه ویژه سعودی ها در دل مردم این منطقه می شود.
نتیجه گیری:
با توجه به اینکه نقش «یو اس اید» (سازمان کمک های بشر دوستانه آمریکا) در پاکستان به علت تنشهای شدید بین دو کشور در یک سال اخیر تاکنون بهویژه پس از روی کار آمدن ترامپ کمرنگ تر شده است و حتی ترامپ همچنان مدعی هزینه های اشتباه آمریکا در پاکستان است؛ به نظر می رسد در کنار کمک چند میلیارد دلاری عربستان سعودی به دولت اسلام آباد پس از سفر عمران خان به این کشور سازمان های بشر دوستانه ای چون مرکز کمک های بشر دوستانه ملک سلمان در این کشور با ایجاد شعب مختلف همانند «یو اس اید» در سراسر پاکستان دست به تحرکات مختلف در پوشش امداد های مردمی بزنند.
با تحرکات و فعالیت های شدید مرکز کمک های ملک سلمان به ویژه در بلوچستان دور از انتظار نیست در آینده نه چندان دوری حمایت مالی، تکنولوژیکی و ایدئولوژیکی این مرکز از گروه های شبه نظامی در این منطقه به صورت مستقیم صورت گیرد و یا حتی با حمایت مالی از گروه های وهابی و سلفی منجر به تقویت جوی ناآرام در بلوچستان شود که در نتیجه با شکلگیری شورش و قیام از سوی گروههای شبهنظامی در سراسر پاکستان، مقدمات دسیسه علیه جمهوری اسلامی ایران را فراهم آورند.
انتهای پیام/.*