همایش افزایش آگاهی عمومی برای پیشگیری از کودک آزاری در اصفهان برگزار می‌شود

همایش افزایش آگاهی عمومی برای پیشگیری از کودک آزاری در اصفهان برگزار می‌شود

معاون پیشگیری بهزیستی استان اصفهان گفت: همایش افزایش آگاهی عمومی برای پیشگیری از کودک آزاری در اصفهان برگزار می‌شود.

مجتبی ناجی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به تماس با اورژانس اجتماعی و خط تلفنی 123، اظهار داشت: سازمان بهزیستی اطلاعات مربوط به کودک آزاری را از این طریق جمع‌آوری می‌کند و مردم مواردی که مشاهده می‌کنند یا مشکوک هستند که بچه ها از طریق والدین یا افراد دیگر مورد آزار قرار می‌گیرند، را اطلاع‌رسانی می‌کنند.

وی افزود: در شش ماه نخست سال جاری، 1286 مورد تماس از سوی مردم برای اطلاع از کودک آزاری با اورژانس اجتماعی گرفته شده و همکاران مداخلات لازم را انجام دادند.

معاون پیشگیری بهزیستی استان با بیان اینکه برخی از این کودک آزاری‌ها ناشی از بدرفتاری روانی و عاطفی والدین، غفلت والدین و برآورده نکردن نیازهای بچه‌ها بوده است، گفت: این موارد از طریق مشاوره و مداخله مددکار اجتماعی حل و فصل شده است.

وی ادامه داد: موارد معدودی هم که کودک آزاری شکل فیزیکی داشته و مادر یا پدر احساس کرده این یک روش تربیتی است که کودک را برای رفتارهای نامطلوبش مجازات می‌کند، نیز با مداخله و مشاوره راهکارهای جایگزین پیشنهاد شده است.

ناجی خاطرنشان کرد: موارد دیگری هم بوده که به دلیل عدم صلاحیت والدین و نداشتن سرپرست موثر، کودک مورد آزار قرار گرفته و در این حال با دستور مقامات قضایی، این کودکان از خانواده جدا می‌شوند و به سازمان بهزیستی هدایت می‌شوند.

معاون پیشگیری بهزیستی استان با اشاره به جداسازی کودکان از والدین بدون صلاحیت، اظهار داشت: جدا سازی آخرین راه است و اولین رویکرد ما آگاهی دادن والدین نسبت به رفتار با کودک با مداخلات مشاوره‌ای و روانشناختی است.

وی افزود: در مواردی که پدر دچار اختلالات شخصیتی یا اعتیاد باشد، بچه‌ها به سازمان بهزیستی هدایت  و در مراکز خانه‌های کودک و نوجوان تحت نظارت قرار می‌گیرند.

ناجی خاطرنشان کرد: کودکان ضعیف‌ترین و بی‌دفاع ترین قربانیان خشونت هستند در شرایطی که به دلیل بسیاری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی، زمینه‌های گوناگونی برای بروز خشونت علیه کودکان وجود دارد و کودک آزاری توسط پدران و مادران، پدیده‌ایی است که تنها پناهگاه امن کودکان را از آنان می‌گیرد.

 معاون پیشگیری بهزیستی استان ادامه داد: در حال حاضر 420 کودک و نوجوان که نیمی دختر و نیمی پسر هستند، به علت انواع و اقسام کودک آزاری و فقدان سرپرست موثر در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند تا اگر والدین به درجه ثبات رسیدند، کودکان به آغوش خانواده برگردند و در غیر اینصورت برنامه توانمندسازی آنها تا بزرگسالی برای اشتغال و ازدواج آنان توسط بهزیستی انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: مواردی چون کتک زدن با دست و لگد، ضربه زدن، داغ کردن، سوزاندن با قاشق، شکستن استخوان، زخمی کردن، ایجاد صدمات داخلی و از جمله خونریزی داخلی، کشیدن گوش و موی سر، شلاق زدن، استفاده از سیگار و هر شیوه دیگری از ایجاد آسیب جسمانی، کبود شدگی، سوختگی، جراحت، ورم و آثار کمربند از مصادیق کودک آزاری جسمی است.

ناجی افزود: مواردی چون تحقیر کردن، تمسخر، سرزنش، طرد کردن، محرومیت عاطفی، برخورد خشونت آمیز، آزارهای کلامی، کنترل شدید و نامعقول، دست انداختن، ترساندن، انتظارات نامناسب، ناسزا گفتن و تمامی اقداماتی که کارکردهای روانشناختی رفتار و رشد کودک را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد، از مصادیق کودک آزاری روانی و عاطفی محسوب می‌شود.

معاون پیشگیری بهزیستی استان گفت: تماس جنسی با کودک و یا هر گونه تعامل جنسی بین کودک و بزرگسال، کودک آزاری جنسی است، تعامل ممکن است دامنه وسیعی از رابطه جنسی را شامل ‌شود و سوء استفاده جنسی از کودکان به علت طبیعت آن، اغلب پنهان می‌ماند و به علت سکوت کودک بسیار دیر آشکار می‌شود.

وی بیان کرد: این نوع کودک آزاری به صورت غیر عمدی و در اثر غفلت اتفاق می‌افتد به این معنا که عدم توجه لازم و کافی والدین نسبت به تامین نیازهای اولیه جسمی و روانی کودک و در حقیقت، رابطه کم و جزیی والدین و سرپرستان با کودک، منجر به کودک آزاری می‌شود. غفلت از تامین نیازهای اولیه جسمی و روانی کودک همچون تغذیه، پوشاک، نظافت، ابراز عشق و علاقه، عدم تربیت مناسب و ..تحت عنوان کودک آزاری ناشی از غفلت است.

ناجی با بیان اینکه خانواده از نظر جامعه شناسان، محلی است که به طور مثبت می‌تواند پناهگاهی باشد که در آن محبت، امنیت و آرامش حکمفرماست و از فرد در مقابل مشکلات سخت حمایت می‌کند، اظهار داشت: نداشتن سرپرست و جدا بودن پدر و مادر از یکدیگر، ناهنجاری‌های خانوادگی، وجود اختلاف بین پدر و مادر و محیط‌های خانوادگی پر تنش و ناراحتی‌های عاطفی و روانی از جمله علل کودک آزاری محسوب می‌شود.

معاون پیشگیری بهزیستی استان تصریح کرد: عوامل روانی نیز از جمله علل کودک آزاری رفتاری است که بیشتر از اختلالات روانی بزرگسالان ناشی می‌شود. مشکلات عاطفی و رفتاری از قبیل افسردگی، تحمل پایین در برابر ناکامی، عزت نفس پایین، انعطاف ناپذیری، ناتوانی در کنترل خشم، اضطراب، و درماندگی از زندگی است.

وی ادامه داد: عوامل اقتصادی از عوامل مهمی است که هم جامعه و هم خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند زمینه ساز کودک آزاری باشد. کودکانی که در خانواده‌های فقیر زندگی می‌کنند در مقایسه با سایر کودکان، از کم‌ترین امکانات لازم اقتصادی، آموزشی و بهداشتی برخوردار هستند در این خانواده‌ها غذا، پوشاک، هزینه رفت و آمد و سایر تسهیلات به سختی تامین می‌شود.

ناجی خاطرنشان کرد: همایشی در راستای آگاه سازی و افزایش حساسیت عمومی نسبت به مقوله کودک آزاری در روز پنج‌شنبه یک آذر در سالن اجتماعات بهزیستی واقع در پل خواجو برگزار می‌شود.

معاون پیشگیری افزود: نمایش علمی سخنرانی و  ارائه تازه‌ترین یافته‌ها و تحقیقات پژوهشی در جهان و ایران در این همایش اجرا و پیرامون آن اطلاعاتی از کودک آزاری، شناخت علائم و مداخلاتی که باید انجام شود اطلاع رسانی می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon