خوزستان|طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در شهرستان دزفول اجرا می‌شود

خوزستان|طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در شهرستان دزفول اجرا می‌شود

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دزفول گفت: طرح  ساماندهی قبور شهدا کشوری است که دزفول هم از این قاعده مستثنی نبوده و طرح با اجازه خانواده‌های شهدا که تمام رضایت نامه‌های آنها موجود است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، بنیاد شهید و امور ایثارگران به دلیل مواجهه با مشکلات عدیده جانبازان، خانواده شهدا و ایثارگران با چالش‌های جدی در این حوزه مواجه بوده و هست و همیشه بحث‌هایی بر سر ضرورت توجه به ایثارگران و خانواده‌های شهدا  و یا اجرایی نشدن به موقع قوانینی که شامل حال آن‌ها می‌شود، توسط مدیران و بدنه بنیاد شهید در رسانه‌ها بر پا بوده است.

نگاهی به مشکلات مختلفی که در سال‌های گذشته گریبان‌گیر این نهاد شده است و مرور کارنامه عملی بنیاد شهید و همچنین برنامه‌های بنیاد شهید شهرستان دزفول برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت  در این شهرستان را در گفت‌وگویی تفصیلی خبرنگار تسنیم با سید مجید موسوی  رئیس بنیاد شهید امور و ایثارگران شهرستان دزفولرا بخوانید.

تسنیم: بنیاد شهید دزفول  اقدامی برای انتشار کتاب وصایای شهدا به صورت عملی انجام داده است؟

موسوی: درحال حاضر مقدمات ثبت سامانه وصایای شهدا و ویرایش 400وصیت نامه  برای درج در سامانه در دستور کار قرار گرفته  اما در زمینه‌ تهیه کتاب باید اعتباراتی مصوب بشود که به محض تعیین اعتبارات کار تهیه کتاب وصایای شهدا انجام می‌شود.

در این باره جمع آوری وصایای شهدا و تکمیل پرونده‌های آنها از قبیل عکس، دست نوشته و ارسال وصایای شهدا برای رادیو شهری دزفول از جمله کارهای بنیاد شهید بوده است.

 تسنیم: پدر و مادران شهدا سرمایه‌های عظیمی هستند برای جمع آوری خاطرات شهدا، بنیاد شهید تاکنون چه مقدار توانسته است این خاطرات را جمع آوری کند؟

موسوی: خیر متاسفانه اقدامی در این خصوص انجام نشده است .این برنامه در دستور کار بوده ولی در حال حاضر  نیروی این کار را نداریم.

تسنیم:  در راستای  صبحت‌های خودتان که اشاره به عدم وجود نیروی کافی داشتید  آیا  در این خصوص اقدام یا فراخوانی برای جذب نیرو منتشر شده است که واحد فرهنگی بنیاد از نیروهای زبده و کاربلد بهرمند شود؟

موسوی:  در این مورد ما هیچ گونه جذب نیرو نمی‌توانیم داشته باشیم چرا که جذب نیرو و استخدام از طرف تهران و با برگزاری آزمون است.

تسنیم: باتوجه به اینکه دزفول شهرستان شهید پرور و شاخص است چرا بنیاد شهید دزفول یک سایت خبری و اطلاع رسانی ندارد؟  

موسوی: بله درست می‌گویید (این انتقاد وارد است).

تسنیم: پس آیا باتوجه به شاخص بودن شهرستان واقعا نیاز نیست بنیاد شهید دزفول یک سایت و یا کانال خبری داشته و به معرفی یادگاران دفاع مقدس، خانواده شهدا و سایر موارد دیگر بپردازد؟

موسوی: بنیاد شهید سایت و کانال استانی دارد. برای دزفول هزینه بر است و باید تامین اعتبار بشود و مجوز فعالیت را دریافت کنیم که آن هم منوط به این است که آیا استان موافقت کند یا نکند. یک پروژه بوروکراسی اداری دارد که  در این زمینه بنیاد شهید کوتاهی کرده و  لذا سایت‌های زیادی در فضای مجازی داریم.

تسنیم: بله سایت‌های زیادی است آیا نباید سایتی مختص شهرستانی که 2600 شهید والامقام تقدیم انقلاب کرده راه اندازی بشود؟

موسوی: پیشنهاد شما را یادداشت کردم و در ردیف پیشنهادات بنیادشهید دزفول  قرار داده می‌شود.

تسنیم: یکی از محورهای مهم بنیاد شهید و امور ایثارگران، حوزه فرهنگ است بنیاد شهید دزفول چه برنامه‌های فرهنگی برای عموم مردم دارد؟

موسوی: کار فرهنگی که بنیاد شهید برای عموم انجام نداده، متاسفانه صرفا  نصب چند تا عکس و بیلبورد بوده است. بنا به دلایلی از قبیل اینکه  برای انجام کار فرهنگی برای آحاد مردم اعتباراتی به بنیاد شهید داده نشده است. 

بنیاد یک اداره خدماتی و درمانی است و عمده‌ی کارهای فرهنگی بنیاد شهید دزفول  مختص خانواده‌ها بوده و کار فرهنگی برای آنها انجام می‌دهد به عنوان مثال اعزام به سفرهای زیارتی، اردوهای زیارتی، سفرهای خانوادگی، اردوهای دانشجوی و دانش آموزی، بازدید از مناطق جنگی و برگزاری یک سری مسابقات.ولی با توجه به اینکه هزینه و کار اجرایی یادواره بر عهده سپاه پاسداران است بنیاد شهید در این زمینه اطلاعات مورد نیاز خانواده‌های شهدا را در اختیارشان  می‌گذارد.

تسنیم: پس قبول دارید در این زمینه ضعف دارید؟

موسوی: نمی‌دانم ضعف است یا نه. چرا که  بار مالی زیادی در پی‌دارد و بودجه‌ای در این باره مصوب نشده است  اگر شخص خیری می‌تواند در این زمینه کمک کند بنیاد شهید تمام کمال آماده است. لذا بنیاد شهید تمام هم و غم خود را برای هزینه‌های درمانی به کار گرفته است.

تسنیم: یکی از وظایف بنیاد برنامه‌های فرهنگی در گلزارهای شهدا است که عملا شاهد هستیم بنیاد در این اماکن غایب است! چه برنامه‌هایی دارید؟ به عنوان مثال نصب تابلوهایی که مزار فرماندهان شهید را مشخص و یا تعداد شهدای آرمیده در گلزار چقدر است؟

موسوی: در حال حاضر در دستور کار بنیاد قرار گرفته، به عنوان مثال شروع این کار نصب پلاک "شهید" بر سر مزار شهدا است.

به دلیل پراکندگی شهدا در قطعه‌ها نصب این دست تابلوها امکان پذیر نبوده  به همین جهت بنیاد شهید در دستور کار خود نصب تابلوهای راهنما  با مشخصاتی از قبیل ردیف، قطعه، اسم و شماره  را در حال اجرا قرار داده است.

 به عنوان مثال بنیاد شهید قطعه زمینی را برای محل تشییع شهدای مدافع حرم همراه با ساخت یادمان اندیشیده بود که در این باره متاسفانه بحث و جدال زیادی صورت گرفت و با ممانعت خانواده‌های شهدا روبرو شدیم در حال حاضر نصب تابلوهای راهنما بهترین راه بوده چرا که در قطعه‌ها با پراگندگی  و عناوین مختلف شهید آرمیده است.

تسنیم:  آیا نمی‌شود تابلوهایی در محوطه گلزار نصب شود تا قدری زائران را به یاد دوران دفاع مقدس بیندازد؟ مثل نصب تابلوهایی از صحنه‌های جنگ و یا تابلوی تاریخچه حملات موشکی و وضعیت مردم در آن دوران و تعداد شهدا؟

موسوی: پیشنهاد خوبی است اگر بشود حتما اجرا خواهیم کرد. این نکته باید گفته شود قطعه‌ دست و پا شهدا موشکی به حفظ  آثار دفاع مقدس مربوط  است.

تسنیم: در راه ترویج شهدا وشهادت چه کار فرهنگی انجام داده‌اید؟ آیا واقعا کار فرهنگی در دستور کار بنیاد نبوده و این کار فقط برعهده معاونت فرهنگی شهرداری است؟

موسوی: بنیاد شهید اطلاعات می‌دهد. با توجه به بار سنگینی مالی که بر دوش  بنیاد شهید بوده  این کار بر عهده معاونت فرهنگی شهرداری است و لذا طبق قانون تمامی ادارات موظف بوده کار فرهنگی در راستای ترویج ایثار و فرهنگ شهادت انجام داده که جا دارد از شهرداری  تشکر کرده که در این باره  زحمت‌هایی متحمل می‌شود.

تسنیم: چرا مثل سابق در سالروز شهادت شهدا پرده سالگرد شهادت در خانه هایشان نمی‌زنید؟ آیا این یک کار فرهنگی نیست که خانه‌های شهدا را شاخص کند؟

موسوی: هزینه‌های سنگینی در بردارد  که در توان مالی بنیاد شهید نیست.

تسنیم: اینکه  تمامی جواب‌های شما در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و کار فرهنگی گفته شد به دلیل هزینه‌های سنگین، عدم بوجه و اعتبارات  به نظر خودتان آیا دلیل قانع کننده‌ای است؟

موسوی: بله همه چیز به تامین اعتبارات و بودجه مربوط است.  

تسنیم: برخی از گلزارهای سطح شهرستان مثل اسحاق ابراهیم و یا صفی آباد طرح یکسان سازی اجرایی شده است، طرحی که بسیاری معتقد هستند گلزارهای شهدا را بی روح کرده و بیشتر شبیه سالنی تبدیل شده‌ آیا نمی‌شود قبل از اجرا با هنرمندان و یا صاحب نظران در این خصوص مشورت گرفت؟ و اینکه  بنیاد شهید می‌تواند بدون اذن خانواده شهدا دست به این کار بزنند؟

موسوی:  طرح  ساماندهی قبور شهدا کشوری است که دزفول هم از این قاعده مستثنی نبوده و طرح با اجازه خانواده‌های شهدا که تمام رضایت نامه‌های آنها موجوده؛ اجرا شد، بدون اجازه خانواده‌ها هیچ‌گونه کاری صورت نگرفته است.  

تسنیم: امکان دارد طرح همسطح سازی در دو گلزار اصلی شهرستان دزفول اجرا شود؟

موسوی: با توجه به اینکه طرح کشوری بوده شهرستان دزفول از این قاعده مستثنی نیست، لذا این طرح کلید خورده  و در این باره با استان و فرماندار دزفول در حال پیگیری و رایزنی برای تامین اعتبارات هستیم  به محض تامین اعتبارات لازم طرح اجرا خواهد شد.

تسنیم: با توجه به حساسیت موضوع اگر خانواده‌های شهدا قبول نکنند امکان لغو طرح است؟

موسوی: با استفاده از قانون اجرا این طرح با طراحی نخبگان مکانی برای برگزاری کارهای فرهنگی اجرا خواهد شد و درباره  نوشته‌های سنگ مزار شهدا هم در صورت مخالفت خانواده هیچ تغییر نکرده و با همان محتوا بر روی سنگ مزار جدید حک می‌شود.   

تسنیم: ماجرای مجوز دفن اموات در قطعه شهدا چیست؟ آیا صدور برخی از مجوزها با فشار شخص خاصی تحمیل می‌شود؟

موسوی: بله متاسفانه برخی از افراد از نفوذ خوبی در بین ادارات و مسئولان برخور دارند که با فشار و تلفن‌ها از سوی مسئولان بالا رتبه استان و گه‌گاهی کشوری بر خلاف قانون مجوز دفن اموات را در قطعه شهدا می‌گیرند. بنده تا جایی که توان دارم اجازه دفن اموات در قطعه شهدا را نخواهم داد حتی اگر با برکناری از سمت خود همراه باشد.

تسنیم: ماجرای  دفن اموات در یادمان شهدای گمنام گلزار شهید آباد چی بود؟

 موسوی: بله متاسفانه حواشی زیادی همراه بود که اجازه داده نشد. در این باره جلسه‌ای که با امام جمعه شهرستان گرفته شد گفتند حتی اگر از طرف من هم نامه‌ای در این باره زده شد که فلان شخص را دفن کنید آن نامه را پاره کنید.

تسنیم: افرادی هستند که مراجعه می‌کنند پرونده حضور در جبهه مصدومیت‌شان و پرونده درمانی آن دوران‌شان امحا شده است تکلیف‌شان چیست؟

موسوی: برای تشکیل پرونده جانبازانی زمانی که به بنیاد مراجعه می‌کنند باید همراه خود مدارک صورت سانحه و مدارک بالینی همزمان با حادثه  را داشته باشند در غیر این صورت بنیاد شهید نمی‌تواند هیچ کاری برای آنها کند.

تسنیم: اگر مدرک اعزام به جبهه یک جانباز شیمیایی در ارگان اعزامی امحا شده باشد تکلیف این جانباز چیست؟

موسوی: اگر سپاه پاسداران تایید کند که این رزمنده در منطقه آلوده شیمیایی شده آن زمان بنیاد شهید تشکیل پرونده داده و به بیمارستان مربوطه منتقل و یک سری آزمایشات انجام می‌شود و جواب به کمیسیون ارسال و در نهایت درصد جانبازی وی تعیین  خواهد شد.

تسنیم: با توجه به روندکاری که با شماری از جانبازان در ارتباط هستیم درصد جانبازی برای برخی از جانبازان شیمیایی 15درصد تعیین شده اما دچار تشدید عارضه هستند آن‌ها می‌گویند زمانی که به بنیاد مراجعه می‌کنیم گفته‌اند باید چند سال زمان بگذرد تا دوباره تعیین درصد و پرونده مجدد تشکیل بشود. آیا جانبازان سال‌ها باید صبر کنند تا موضوع تعیین درصد جانبازی صورت گیرد؟

موسوی: جانبازی که برای بار اول رفته باید سه سال از کمیسیون‌ش بگذرد در این غیر این صورت برای بار دوم باید در صف انتظار باشد چرا که کمیسیون پزشکی سهمی که به ما می‌دهد هر دو یا سه ماه 30نفر یعنی سالی شاید 100 نفر باشد که در این راستا ما اولویت بندی می‌کنیم که حق اولویت با کسانی باشد که به کمیسیون نرفته‌اند. ولی یک سری جانبازان هستند که بیماری‌شان تشدید پیدا می‌کند که با در دست داشتن نامه دکتر بنیاد شهید بلافاصله  آنها را به کمیسیون  منتقل می‌کند.

تسنیم: معمولا جانبازان در چه شرایطی برای درمان به خارج از کشور منتقل می‌شوند؟

موسوی: به کمیسیون تهران ارجاع داده و در صورت صلاح  دید برای درمان به خارج از کشور منتقل می‌شود.

لذا درباره هزینه‌ ها و درمان جانبازان به تهران، بخش نامه جدیدی زده شده که اگر درمان جانبازی در شهرستان امکان پذیر نیست به تهران منتقل نشود به خارج استان منتقل شود. با توجه به تشدید بیماری جانبازان سهمیه شهرستان دزفول ماهیانه 4نفر برای خارج استان است در غیر این صورت اگر جانبازی خودش اقدام کند هزینه سفر و درمان آن طبق بخش نامه داده نمی‌شود.

ولی در این باره بنیاد شهید دزفول اقدامی انجام داده زمانی که پزشکان مطرح در تهران حضور می‌یابند جانبازانی که نیاز است منتقل می‌شوند.   

تسنیم: افرادی که در بمباران دزفول دچار آسیب شده‌اند درصد جانبازی دارند؟

موسوی: بله درصد جانبازی دارند. افرادی که در این باره برای درصد جانبازی‌شان مراجعه می‌کند بدون داشتن مدرک هیچ کاری از دست ما برنمی‌آید. در حال حاضر در این باره باید به امور ایثارگران فرمانداری رفته در صورتی که مدارک آن‌ها را تائید کنند آن زمان بنیاد شهید درصدجانبازی تعیین خواهد کرد.

تسنیم: تامین داروها به چه صورت است با توجه به اینکه خانواده‌ها به داروخانه‌های شهرستان مراجعه می‌کنند ولی زمانی که متوجه می‌شوند جانباز هستند از دادن دارو خوداری می‌کنند؟

موسوی: با توجه به اینکه حق سرانه خانواده‌های شهدا و جانبازان دیر پرداخت می‌شود بیمه دی بیان کرد هزینه‌ای برای پرداخت ندارم.

تسنیم: برخی از جانبازان و یا خانواده‌های آنها از تامین دارو درمان جراحات جنگی ناراضی هستند و یا بیمه هزینه داروها آنها را نمی‌دهد شما این را قبول دارید؟

موسوی: غیر ممکن است بیمه باشد و پرداخت نکنند. در صورت مواجه شدن  با چنین مواردی به بنیاد شهید دزفول مراجعه کنند.

تسنیم: در راستای بهبود خدمت رسانی به خانواده‌های شهدا و ایثارگران چه برنامه‌هایی دارید؟

موسوی: برنامه‌های ما بستگی به معاونت درمان استان دارد. در این باره برخی از برنامه‌ها خود را به  بنیاد شهید استان پیشنهاد داده‌ایم به عنوان مثال از معاونت درمان جهت بازرسی و حل مشکلات داروخانه‌ها و مراکز درمانی  درخواسته داشته در دزفول حضور یابند.

تسنیم: چه تعداد مادر و پدر شهید دزفولی در قید حیات هستند؟

موسوی: در دزفول 901 مادر شهید، 370 پدر شهید و 452 نفر همسر شهید داریم. 

تسنیم: در رابطه با طرح پایش سلامت چه اقداماتی انجام شده است؟

موسوی: در شهرستان دزفول برای خانواده‌های شهدا و جانبازان بالای 25درصد در حال اجرا است و برای پدران و مادران شهدایی که توان جسمی ندارند پزشک در خانه آنها جهت انجام کارهای درمانی‌شان اعزام می‌کنیم. از قبیل کار فیزیوترابی، گرفتن آزمایش و سایر موارد دیگر.

تسنیم: حق پرستاری چرا به خانواده‌های شهدا داده نمی‌شود؟

موسوی: در سنوات گذشته حق پرستاری توسط بیمه ایران پرداخت می‌شد که آخرین قرارداد آن سال 96-95 بود. در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که مابین بیمه بنیاد و بیمه ایران بوجود آمد دیگر حق پرستاری پرداخت نمی‌شود. در این باره  یک میلیارد تا دو میلیارد  هزینه حق نگهداری توسط  بیمه ایران بلوکه شده است.

در حال حاضر بنیاد شهید در صورتی حق پرستاری را پرداخت خواهد کرد که کمیسیون پزشکی تایید کند آن زمان بنیاد هزینه مستمری پرداخت خواهد کرد.

تسنیم: چند کلینیک پزشکی و آسایشگاه برای درمان جانبازان دارید؟

موسوی: بنیاد شهید دزفول این آمادگی را دارد با تمام درمانگاه‌های خصوصی و دولتی قرارداد ببنند. درحال حاضر 2 آسایشگاه خصوصی است.

تسنیم: آیا طرح سپاس در  شهرستان دزفول اجرا می‌شود؟

موسوی: روزانه تعداد 10نفر کار سرکشی به خانواده‌های شهدا را برعهده داشته و موظف بوده در این باره گزارش‌های خود را جهت برطرف کردن  مشکلات خانواده‌های شهدا ارائه بدهند.

تسنیم: یکی از مشکلاتی که برخی جانبازان با آن مواجه هستند مشکل معابر شهری در دزفول است، بنیاد شهید چه اقداماتی برای مناسب سازی معابر شهرستان برای جانبازان انجام داده است؟

موسوی: در این باره جلسات مشترکی با شهرداری و بهزیستی گرفته و اقداماتی انجام شده ولی هنوز پیگیرمشکلات هستیم. برخی ادارات و بانک‌ها کار مناسب سازی را  انجام داده‌اند.

گفت و گو از فاطمه دقاق‌نژاد

انتهای پیام/ ع/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران