بسیج علمی پژوهشی خوزستان از طرحها و ایدههای نخبگان خوزستانی حمایت میکند
رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی خوزستان گفت: تربیت نیروی مومن و متخصص برای فردای ایران نیاز است به همین دلیل برای فعالیت تخصصی در این باره با تشکیل بسیج علمی - پژوهشی این مهم به این سازمان سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، چند سالی است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به دو شاخصه جوان امروزی اشاره میکند یعنی جوان متعهد و متخصص دو مولفهای است که ایشان بارها در چندین سخنرانی آن را تکرار میکنند.
تربیت نیروی مومن و متخصص برای فردای ایران اسلامی نیازی است که رهبر معظم انقلاب با درایت و آگاهی کامل از آن مطلع شدند به همین خاطر برای فعالیت تخصصی در این باره با تشکیل سازمان بسیج علمی - پژوهشی این مهم به این سازمان سپرده شد.
خبرگزاری تسنیم در اهواز به مناسبت هفته بسیج با سرهنگ عبداله بابااحمدیان؛ مسئول بسیج علمی خوزستان به گفتوگو پرداخته است.
تسنیم: لطفا تاریخچهای از تشکیل بسیج علمی - پژوهشی و لزوم به وجود آمدن این مجموعه بفرمایید.
مسئول سازمان بسیج علمی - پژوهشی خوزستان:با اشاره مقام معظم رهبری در سال 1378 سازمانی در سپاه با نام بسیج علمی پژوهشی و فناوری تشکیل شد. هدف از تشکیل این سازمان حرکت به سوی جهاد علمی بود. به جرائت میتوان گفت یکی از نکاتی که در10 سال اخیر رهبری دائما به آن اشاره داشته؛ موضوعات علمی و پژوهشی است همچنین اکثر جلسات و سخنرانیهای رهبری در چند سال اخیر نیز با نخبهها است. این موضوعی بود که رهبری با درایت آن را دیدند و دستور تشکیل آن را در سپاه صادر کردند. تشکیل این سازمان در سپاه نیز به معنی این است که بسیج علمی - پژوهشی در میان طیف عظیمی از افراد جامعه یعنی بسیج تشکیل شود.
اگر ما بتوانیم یک هم افزایی در اقشار مختلف مردم راه بیاندازیم به بسیج علمی کمک کرده ایم. مقام معظم رهبری میفرمایند که علم و دانش باعث میشود که صاحب علم و دانش صاحب قدرت و ثروت میشود و این نکتهای ظریف و دقیق است؛ در دنیایی که ما داریم دست برتر را کسانی دارند که از علم بیشتری برخوردار هستند که ما نیز در حد توان خودمان برای برداشتن قدمی در این راه درحال تلاش هستیم.
تسنیم: ساز و کار و مجموعه درون سازمانی بسیج علمی- پژوهشی به چه شکل است؟
مسئول سازمان بسیج علمی - پژوهشی خوزستان: در مجموعه بسیج تعدادی اقشار بسیج داریم که به آن اقشار دانشور میگوییم و کار آنها با دانش و دانش اندوزی است مانند: بسیج دانش آموزی، بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و بسیج خواهران. لذا ما راهبردهای علمی این اقشار را طراحی میکنیم بر عملکرد علمی آنان برای پیشرفت در حرکت اصلی یعنی جهاد علمی نظارت داریم.
ما در بسیج علمی یک رویکرد درون سازمانی و یک رویکرد برون استانی داریم. رویکرد برون سازمانی ما همان هم افزایی برای جهاد علمی است و رویکرد برون سازمانی ما نیز کمک به مجموعه بسیج برای جا افتادن علم و دانش و در نتیجه کمک به پیشرفت علم و دانش کشور است.
لذا در این راستا امسال14 پایگاه علمی در سراسر استان خوزستان را در دستور کار به عنوان مرکزیت علمی هر شهرستان در حال راه اندازی هستیم.
تسنیم: به نظر شما بهترین روش جذب نوجوانان و جوانان به بسیج چیست؟
بابااحمدیان: اکنون بهترین راه جذب در بسیج کار علمی و پژوهشی است. خانوادهها اکنون به دنبال این هستند تا در کنار کار اخلاقی کار علمی نیز صورت بگیرد. در هر پایگاه بسیجی که کار علمی صورت گرفته آن پایگاه؛ پایگاه موثر و موفقی بوده است. بنده این را به وضوح دیدهام که پایگاه بسیجی که کار علمی انجام میدهد پایگاه موفقتری بوده است.
منظور بنده از کار علمی؛ کار علمی سنگین نیست بلکه فعالیتی در سطح پایین مانند جشنوارههای ساده و کوچک علمی و یا توجه به افرادی که معدل بالا و یا رتبههای تک رقمی الی سه رقمی در پایگاههای بسیج است. این واقعیت وجود دارد که هر پایگاهی که فعالیت علمی داشته است پایگاه و پویاتری بوده است. همچنین هرقدر که ما بتوانیم افراد متخصص و متعهدی تربیت کنیم برای آینده کشور بهتر است و آینده کشورمان را نیز تضمین کردهایم.
تسنیم: برنامههای سازمان بسیج علمی - پژوهشی به مناسبت هفته بسیج را تشریح کنید.
مسئول سازمان بسیج علمی- پژوهشی استان خوزستان: به مناسبت هفته گرامی داشت بسیج تعدادی برنامه داریم. در روز چهارشنبه بازدید از بسیج علمی - پژوهشی مسجد سلیمان و در کنار آن نیز امضای تفاهم نامهای با هوانیروز مسجد سلیمان برای استفاده از ظرفیت آنها برای افرادی که در حوزه هوا فضا علاقه مند فعالیت هستند تدارک دیده شده همچنین در روز پنج شنبه برنامه دیدار با اساتید کارگروههای علمی پژوهشی و شرکت در مراسم غبارروبی گلزار شهدا را در پیشرو داریم.
در روزشنبه دیداری با مخترعان استان خوزستان و معرفی یکی از آنان به عنوان مخترع برتر را داریم. همچنین در روز یکشنبه با خانواده تعدادی از شهدای حادثه تروریستی31 شهریور برای پاسداشت از زحمات آنان در عرصه علم و دین را داریم.
تسنیم: سازمان بسیج علمی- پژوهشی به چه شیوهای از مخترعان حمایت میکند؟
بابااحمدیان: در حوزه اختراعات و مخترعان و ایده پردازان کسانی که ایده و اختراعی دارند میتوانند مستقیم به سازمان ما و یا بسیج اقشاری مراجعه کنند. ما در رده پایین دو مرکز رشد داریم که یکی در اهواز و دیگری در دزفول است و شهرستانهای اطراف میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. مقام معظم رهبری میفرمایند بسیج مزرعه بیحصار است و این یعنی طیفهای مختلف مردم میتوانند بدون دغدغهای به ما مراجعه کنند و تنها تفکر برای ما مهم است.
بسیاری از افراد به ما مراجعه میکنند و تحت حمایت ما قرار میگیرند و هر کدام از این عزیزان بتوانند ما را برای مستقل شدن در حوزه علمی مخصوصا در عرصه اقتصاد مقاومتی کمک کند تحت حمایت ما قرار میگیرد. حمایت معنوی ما مشاورهای است و طبق تفاهم نامههایی است که ما میبندیم و به این گونه است که اگر هر فردی برای مشاوره نیاز به استادی داشته باشد ما او را راهنمایی میکنیم. ما تنها کمک دهنده و شتاب دهنده در روند فعالیت بسیجیان مخترع هستیم. کمک مادی ما نیز به مخترع خدمات و پرداختیهایی بلا عوض و رایگانی هستند.
بخش نامهای از تهران در ابتدای سال جاری به ما ارسال شد که طبق ظرفیتهای معرفی شده در حوزههایی که ما معرفی میکنیم حمایت ما بیشتر باشد به همین ترتیب ما براساس ظرفیت استان خوزستان دو حوزه نفت و حفاری را معرفی کردیم. در استان ما با مخترعان حفاری و نفت متاسفانه نامهربانی میشود و دوستان ما در مجموعه نفت حاضر نیستند که حتی با تولید محدود آن اختراع را حتی امتحان کنند اما موضوع این است که اگر قرار نباشد هزینهای در داخل کشور پرداخت کنیم باید خارج از کشور این هزینه را پرداخت کنیم.
انتهای پیام/ن/ ز