یادداشت| مسببان اصلی ۷۵ هزار قربانی تروریسم در پاکستان چه کسانی هستند؟

یادداشت| مسببان اصلی 75 هزار قربانی تروریسم در پاکستان چه کسانی هستند؟

شواهد چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمریکا و آل سعود به طور مستقیم و دولت افغانستان به صورت غیر مستقیم در ظهور پدیده داعش در افغانستان و سایر گروه‌های تروریستی چون تحریک طالبان در پاکستان نقش داشته‌اند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، «حسین محمدی» با ارسال یادداشتی نوشت؛در سال جاری تاکنون رئیس جمهور آمریکا بارها پاکستان را به همکاری نکردن با آمریکا در مبارزه با تروریسم متهم کرده است، در حالی که پاکستان خود قربانی تروریسم است و آمریکا متهم ردیف اول حمایت از تروریست ها نه تنها در پاکستان بلکه در کل خاورمیانه است.

چندی پیش « ژنرال قمر باجوا » فرمانده کل ارتش پاکستان در مصاحبه ای به صورت جدی به مقامات افغانستان هشدار داد که در صورت تحرکات داعش و سایر گروه های تروریستی در مرز مشترک با پاکستان و سوق دادن این گروه ها به خاک این کشور، حکومت پاکستان مرز خود را به روی افغانستان خواهد بست، در این صورت تجار و مردم عادی افغانستان بیشترین ضربه را از این قضیه متحمل خواهند شد.

 

در کنار این ها افغانستان متهم به پناه دادن بسیاری از عناصر تروریستی است که پس از فرار از عملیات «ضرب غضب» ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی در این کشور سکنی گزیدند.

عملیاتی که اگر دولت افغانستان از پناه دادن تروریست ها در خاک خود ممانعت به عمل می آورد و اقدامات جدی از خود نشان می داد و یا با پاکستان همکاری می کرد یک موفقیت صد درصدی در تار و مار کردن تروریست ها در نوار مرزی دو کشور به شمار می آمد. تفاله های این عناصر همچنان با حمایت سرویس های بیگانه در منطقه «کرم ایجنسی» به جولان و مبارزه با ارتش پاکستان می پردازند.

در تابستان همان سال افغانستان خود قربانی همین چراغ سبز به تروریست ها شد و 90 تروریست خارجی با خانواده های خود به  «ولایت پکتیکا» رسیدند و این زنگ هشداری برای دولت افغانستان شد.

هر چند طالبان افغانستان تا حدودی از رشد و پیشروی آن ها به سایر ولایات کشور افغانستان جلوگیری کرد و به نوعی کمک حال دولت افغانستان شد اما به هر حال بسیاری از عناصر آنها با کمک آمریکا به راحتی توانستند به قلب کابل نفوذ کنند و  برخی از مخرب ترین حملات انتحاری را به ویژه در شرق کابل رقم زنند.

در آستانه عملیات 2014 پاکستان در وزیرستان شمالی، صدها تروریست خارجی برای مبارزه در کنار داعش، پس از فرار از مناطق قبیله ای وزیزستان شمالی به افغانستان، از کابل به قطر رفته و در آنجا با حمایت تروریسم سعودی گذرنامه های جدید دریافت کردند و به ترکیه  رفته و از آنجا به سوریه منتقل شدند. شماری نیز به شکل زمینی به سوریه سفر کردند و علیه جبهه مقاومت دست به سلاح شدند.

این تروریست ها در زمان افزایش حملات داعش به عراق و ایجاد خلافت ادعایی آن در تابستان سال 2014 به سوریه سفر کردند و سبب قوت گرفتن داعش در شامات شدند.

نتیجه:

پاکستان همواره اعلام کرده است که افغانستان امن و باثبات به معنای پاکستان امن خواهد بود و نشان رفتن انگشت اتهام توسط حکومت افغانستان پس از هر حادثه تروریستی در این کشور به سوی پاکستان تمسخر آمیز است.

واضح است که ضعف دولت افغانستان در مبارزه با تروریست ها یکی از اصلی ترین عوامل جولان تروریست ها در این منطقه است.

تروریسم در منطقه به مانند درختیست که شاخه هایش پاکستان را بی ثبات کرده ولی ریشه اش همچنان در افغانستان در حال قدرت گرفتن است.

حکومت کابل فراموش نکند مردم پاکستان هم به مانند مردم افغانستان از سال 2001 تاکنون قربانی تروریسم شده اند. 75 هزار نفر شمار قربانیان تروریسم طی این سال ها در  سراسر پاکستان بوده است و حدود 5 میلیون نفر خانه هایشان ویران و بی خانمان شدند.

پاکستان بارها از دولت افغانستان خواسته است تا 76 تروریست مهمی که در داخل خاک این کشور به‌ سر می‌برند را به اسلام آباد تحویل دهد.
به هرحال، چه مقصر حوادث تروریستی اخیر در پاکستان و افغانستان را دولت مستاصل افغانستان  بپنداریم یا شبکه ها‌یی از دشمنان رادیکال و حمایت یافته ایادی استکبار  این کشور همچون حزب التحریر؛ اما آنچه که قابل نگرانی است، ورود این عناصر به خاک پاکستان است که مردم این کشور را در ثبات وبھبود تازه بدست آمده در کشور دچار رنج و دردی تازہکند.

انتهای پیام/.*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon