جیب خالی شهرداری بیرجند مانعی برای تکمیل طرح فرزان است

جیب خالی شهرداری بیرجند مانعی برای تکمیل طرح فرزان است

در حالی چند روز گذشته شاهد بازگشایی طرح فرزان با قدمت ۱۳ ساله در شهر بیرجند بودیم که امروز شهردار بیرجند برای تکمیل مرحله نهایی این طرح و افتتاح آن در دهه فجر دست به دامان دستگاه‌های خدمت رسان (آب، برق وگاز ) برای تسریع در روند این پروژه شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خبرگزاری تسنیم بارها در راستای پیگیری مشکلات طرح‌ فرزان که 13 سال در دست اجرا بود گزارشاتی با عنوان "طرحی 12 ساله برای بهسازی بافت فرسوده بیرجند"، "شهر بیرجند در جریان نوسازی عقب است"، "قلب تپنده شهر رو به خاموشی"، "تجربه تلخ مردم بیرجند در طرح فرزان مانع اعتماد آن‌ها برای بازآفرینی شهری می‌شود‌" و همچنین "افتتاح پل موسی‌بن‌جعفر بیرجند تنها در انتظار  تملک 7 ملک" را منعکس کرده است تا اینکه بعد از سال‌ها چشم انتظاری و خاک خوردن پروژه به دلیل عدم تملک 7 ملک معبر، بالاخره طرح فرزان به مرحله جدول گذاری و آسفالت نزدیک شد.

در گزارش قبلی شهردار بیرجند در گفت‌وگو با تسنیم گفت: با تخریب چند ملک، ایجاد معبر فرزان به منظور اتصال محله موسی بن جعفر(ع) به خیابان جمهوری بیرجند یک قدم دیگر به جلو حرکت کرد و تا پایان خرداد پل احداث شده به معبر در حال احداث، متصل می‌شود.

محمدعلی جاوید: برای اجرا و تکمیل معبر فرزان و اتصال به پل محله موسی بن جعفر(ع) باید هفت منزل مسکونی به قیمت کارشناسی از مالکان خریداری می‌شد که تملک این منازل و جلب رضایت مالکان کار را طولانی کرده است.

بلاخره طرح فرزان پروه‌ای 13 ساله طلسمش شکسته شد و چند روز گذشته شاهد بازگشایی معبر 30 متری فرزان بودیم اما امروز شورای شهر بیرجند دوباره دورهم جمع شده‌اند در زمینه مشکلات این طرح چاره اندیشی کنند.

شهردار بیرجند اظهار داشت: پروژه فرزان از سال 83 آغاز شد و یکی از مهمترین طرح‌های ترافیکی در شهر بیرجند است که طولانی شدن این پروژه سبب به وجود آمدن مشکلاتی برای مردم این منطقه، شهرداری و دیگر شهروندان شده است.

جاوید با بیان اینکه هفته گذشته بازگشایی کامل 30 متری فرزان انجام شد افزود: اگر بخواهیم پروژه طرح فرزان در دهه فجر به بهره‌برداری کامل برسد نیازمند همکاری همه دستگاه‌های خدمت رسان و ادارات مربوطه شامل راه شهرسازی، شرکت آب، مخابرات، گاز و برق هستیم.

وی بیان کرد: امسال 7 میلیارد تومان برای تملک 9 ملک تجاری و 7 ملک مسکونی پرداخت شد که این امر در زمانی که شهرداری درآمد کافی نداشت پرداخت شده است.

شهرداری امکان پرداخت هزینه تاسیسات و جابه جایی زیر ساخت ندارد

شهردار بیرجند افزود: بسیاری از زیرساخت‌ها مربوط به سالهای گذشته بوده که در آن زمان استعلامات به شکل امروزی صورت نمی‌گرفت و شهرداری هزینه جابه جایی زیرساختها در طرح فرزان را ندارد.

جاوید با بیان اینکه براساس قوانین 30 درصد از بودجه سالیانه دستگاه‌های خدمت رسان باید در محدوده بافت فرسوده هزینه شود گفت: در حال حاضر شهرداری امکان پرداخت هزینه تاسیسات و جابه جایی زیرساخت‌های مربوط را در محدوده طرح فرزان ندارد.

رئیس شورای شهر بیرجند نیز در این باره اظهار داشت: اقداماتی که شهرداری در طرح فرزان انجام داده با دیگر اقدامات تعریض خیابان و طرح‌ها متفاوت است و در این طرح نفع عمومی شهر مطرح است و دستگاه‌های خدمت رسان باید آن را متفاوت از دیگر پروژه‌های شهرداری ببینند.

"فرزان" یکی از طرح‌های مهم و بزرگ بیرجند

معاون فنی و امور عمرانی فرماندار بیرجند نیز اظهار داشت: فرمانداری بیرجند در حوزه اعتباری به این پروژه کمک می‌کند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

مهدی رونقی با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی هم به سهم خود برای پایان رساندن رساندن این پروژه تلاش کنند افزود: فرزان یکی از پروژه‌های مهم و بزرگ بیرجند است اما متاسفانه طراحی این طرح با نگاه بولدوزری شکل گرفت.

پروژه فرزان تنها مختص شهرداری نیست

وی بیان کرد: نباید این نگاه وجود داشته باشد که این پروژه مختص شهرداری است چون بدون تعامل و همکاری دیگر دستگاه‌ها بهره‌برداری از این پروژه شدنی نیست.

معاون بهره‌برداری شرکت برق خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: براساس مصوبه هیئت وزیران هر جایی که برنامه‌های عمرانی شهرداری انجام شود هزینه جابجایی انشعابات بر عهده شهرداری است.

هادی منصوریان افزود: برای جابه جایی انشعابات برق طرح فرزان دو راهکار وجود دارد یکی  پرداخت هزینه‌ها به شرکت برق و یا اینکه ما پیمانکاران را به شهرداری‌ها معرفی کنیم اما از هزینه‌های دولتی نمی‌توانیم استفاده کنیم.

کمک در طرح فرزان از توان ما خارج است

وی با بیان اینکه از نظر هزینه‌ها با مشکل مواجه‌ایم گفت: هزینه فروش انشعابات شرکت برق استان در طول سال شش تا هفت میلیارد تومان است و اجرای این طرح‌ها و کمک در طرح فرزان از توان ما خارج است.

عیدی مدیر توزیع برق شهرستان بیرجند نیز خطاب به منصوریان با اشاره به اینکه اگر بعداً مؤاخذه نخواهم شد پیشنهاد می‌دهیم به جهت همکاری با شهرداری شبکه زمینی توزیع برق در مسیر 130 متری طرح اجرا شود.

منصوریان نیز با این پیشنهاد موافقت کرد و گفت: باید برای ادامه کار فکر اساسی صورت پذیرد و نمی‌شود که زیرساخت‌ها را جابجا کنیم اما هزینه‌ای دریافت نکنیم.

وجود بافت فرسوده در 7 شهر استان

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و 320 پروژه با اعتبار 302 میلیارد تومان برای این نقاط تعریف شده است و در بافت فرسوده هفت شهر خراسان جنوبی تعریف شده که سهم دستگاه‌های خدمت رسان مشخص شده است.

ولی‌پورمطلق از وجود 7 شهر استان که دارای بافت فرسوده هستند خبر داد و افزود: راه و شهرسازی 127 قطعه در محدوده طرح فرزان را تملک کرده که 40 قطعه در معبر اصلی است.

وی اظهار داشت: 30 درصد از بودجه دستگاه‌های خدمت رسان در بافت‌های فرسوده باید هزینه شود.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon