پروژه‌ مصوب پایگاه انتقال خون چهارمحال و بختیاری کلنگ‌زنی می‌شود

پروژه‌ مصوب پایگاه انتقال خون چهارمحال و بختیاری کلنگ‌زنی می‌شود

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری گفت: انتقال خون استان دارای پروژه مصوب احداث پایگاه انتقال خون در دولت دهم بود که به سرانجام نرسید که در تلاش هستیم این پروژه‌ها کلنگ‌زنی شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم شهرکرد، سازمان انتقال خون ایران ابتدا زیر مجموعه جمعیت هلال احمر بود و با تصویب اساسنامه آن در سال 1363 توسط مجلس شورای اسلامی به صورت سازمانی مستقل در زیر مجموعه وزارت بهداری و بهزیستی سابق و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کنونی قرار گرفته و در استان‌ها به صورت ادارات کل انتقال خون فعالیت‌هایش را ادامه داده‌است.

محمد ملک‌محمدی مدیرکل سازمان انتقال خون استان چهارمحال و بختیاری در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگار تسنیم در ارتباط با فعالیت‌ها و عملکرد این سازمان گفت که مشروح آن در ادامه می‌آید.

مدیرکل انتقال خون استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پایگاه انتقال خون در شهرکرد ابتدا در ساختمان شورای شهر فعلی و سپس به صورت استیجاری در میدان قدس شهرکرد فعالیت خود را شروع کرد، اظهار داشت: ساختمان فعلی مرکز خون گیری شهرکرد در سال 1374 به بهره‌برداری رسید و علاوه‌ براین در شهرستان بروجن هم با همت عالی حاج نعمت الله زمانیان بروجنی زمینی خریداری و ساختمان با زیربنای حدود 900 مترمربع در سه طبقه ساخته و در آبان سال 1376 به بهره‌برداری رسید البته قبل از آن فعالیت انتقال خون در بروجن در محل بیمارستان ولی عصر(عج) انجام می‌شد.

وی افزود: اداره کل انتقال خون استان دارای دو مرکز خون‌گیری نیز در شهرهای فارسان و بن می‌باشد که حدود سال 1388 به بهره‌برداری رسیدند که مرکز بن به دلیل عدم استقبال تعطیل می‌باشد و مرکز خون‌گیری فارسان نیز روزهای زوج هفته فعالیت خون‌گیری دارد.

ملک محمدی خاطرنشان کرد: همچنین در فارسان فقط خون‌گیری و در بروجن خون‌گیری، تهیه فرآورده‌ها و پخش خون و فرآورده بیمارستانی انجام می‌شود اما در شهرکرد علاوه بر کارهایی که در بروجن انجام می‌گیرد انجام آزمایشات لازم کنترل کیفی و مجوز توزیع خون و فرآورده‌ها به دو مرکز پخش خون بروجن و شهرکرد انجام می‌شود.

وی گفت: تمام مراکز سازمان انتقال خون ایران در سطح دارای سیستم مدیریت کیفیت ISO-9001-2015  است که این اداره کل نیز برای مراکز شهرکرد، بروجن و فارسان دارا دارای ایزو مربوط می‌باشد.

مدیرکل انتقال خون استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: انتقال خون استان در بخش‌هایی همچون اهداکنندگان، تولید فرآورده‌های خونی، آزمایشگاه، کنترل کیفی، تضمین کیفیت، بخش سپاس، بخش افرزیس و بخش پخش خون و فرآورده‌های خونی فعالیت دارد.

  بیشتر بخوانید:

 ملک‌محمدی با بیان اینکه فرآورده‌های خون‌های اهدایی در مراکز تهیه فرآورده شامل؛ گلبول قرمز متراکم، پلاکت، پلاسمای تازه منجمد و کرایو می‌باشد، ادامه داد: با توجه عمر هر فرآورده و شرایط نگهداری آن‌ها بایستی در زمان خاصی تهیه و پس از انجام آزمایشات لازم و تأیید اجازه مصرف، برای مصرف با توجه به درخواست بیمارستان‌ها به بانک خون‌های بیمارستانی توزیع شود.

وی افزود: انتقال خون دارای واحد هموویژیلانس(مراقبت از خون) نیز می‌باشد که کارکنان درمانی بیمارستان‌ها اعم از کارکنان بانک خون، پرستاران و پزشکان را آموزش داده و با توجه به برنامه مدیریت بهینه مصرف خون تلاش می‌کند تا مصرف خون و فرآورده‌های خونی را علمی و با رعایت اصول فنی نماید.

مدیرکل انتقال خون استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در کنار اصول فنی پزشکی و آزمایشگاهی دو بستر فناوری اطلاعات و زنجیره دمایی(سردخانه‌ای ویژه) حرف نخست را می‌زند و خون و فرآورده‌ها پس از تهیه در یخچال‌ها، فریزرها و سردخانه مخصوص تا زمان ارسال به بیمارستان‌ها و یا ارسال پلاسما به پالایشگاه، نگهداری می‌شوند.

ملک محمدی با اشاره به اینکه در اداره کل انتقال خون استان و در راستای سیاست‌های کلان سازمان انتقال خون ایران، برنامه سپاس انجام می‌شود، افزود: اقدام‌های لازم برای جذب، ثبت نام، مشاوره، نمونه‌گیری و پذیره‌نویسی داوطلبان اهدای سلول‌های بنیادی با ارسال نمونه به تهران صورت می‌گیرد.

وی افزود: اداره کل انتقال خون استان علاوه بر تأمین خون و فرآورده‌های مورد نیاز استان با توجه به برنامه شبکه ملی خون‌رسانی متعهد و موظف به تأمین بخشی از نیازهای استان خوزستان می‌باشد و در صورت مازاد تولید موارد را برای مصرف به استان تهران ارسال می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: با توجه به برنامه جامع شبکه ملی خون‌رسانی، ذخایر استراتژیک 5 تا 7 برابر خون و فرآورده‌ها حفظ و از ضایع شدن فرآورده‌ها جلوگیری شده و در هر زمانی نیازهای خونی با توجه به دستور شبکه ملی خون‌رسانی در ستاد مرکز، تأمین می‌شود.

ملک محمدی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کلان سازمان انتقال خون ایران مبنی بر ایجاد مراکز جامع اهدا که علاوه بر اهدای خون در این مراکز بتوان اقدام به اهدای پلاکت، اهدای پلاسمای اختصاصی و پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی را انجام دهیم در حال تدارک ساختمانی دو مرکز جامع اهدای شهرکرد و بروجن هستیم که توجه جدی مسئولین استانی برای کمک به توسعه و تکمیل این دو مرکز لازم و ضروری است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با مشکل سردخانه و توجه جدی به بازسازی و توسعه این مرکز هستیم، گفت: در واقع سردخانه پلاسما بایستی دارای دمایی بیش از 40 درجه منفی باشد تا بتواند پلاسمای جمع‌آوری شده را در شرایط ایده‌ال برای ارسال به پالایشگاه نگهداری نماید.

ملک‌محمدی گفت: سازمان انتقال خون استان دارای پروژه مصوب احداث پایگاه انتقال خون استان در سفر دولت دهم می‌باشد که به دلیل بسیاری مشکلات و با وجود ابلاغ اعتبار به سرانجام نرسیده و در تلاش هستیم که با توجه به تأمین زمین و اختصاص برخی اعتبارات شاهد کلنگ‌زنی عملیات اجرایی پروژه باشیم.

وی ادامه داد: از سیاست‌های استراتژیک سازمان انتقال خون ایران توجه لازم به آموزش و پژوهش است که در این راستا برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌هایی در استان در حال انجام می‌باشد.

ملک‌محمدی بیان کرد: با توجه به توسعه مراکز درمانی بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی در استان که شتاب فزاینده‌ای دارد، انتظار داریم که به انتقال خون استان برای تأمین زیرساخت‌های مناسب و بروز نگاه ویژه‌ای شود.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با توجه به فرارسیدن فصل سرما از همه شهروندان استان تفاضا داریم ما را در کمک به تأمین خون و فرآورده‌های خونی کمک کنند و حضورشان را برای ایثار و همدردی با همنوعان پررنگ‌تر از همیشه نموده و ما را در این امر خداپسندانه یاری نمایند همچنین از بانوان استان تقاضامندیم در امر اهدای خون و فرآورده‌های خون مشارکت و همراهی بیشتری داشته‌باشند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon